Antreman sistemi (İleri düzey )

hocam ben piramiti soyle uyguluyorum yanlış mıyım?
bumbell press yapıcam mesela
ilk sette 12 defa kaldırabilecegim en yuksek agırlıgı belirliyorum.
cok hafif agirlikla ilgili bolgeyi ısıttıktan sonra (4kg lik dumbell 20 tekrar mesela)
1. set 25+25 kg 12 tekrar
50 saniye dinlenme
2.set 25+25 10 tekrar
50 saniye dinlenme
3.set 25+25 8 tekrar
50 saniye dinlen
4. set aynı kilo 6 tekrar
2-3 dakika dinlenip diger harekete geç

peki tam bu ay eylul ayina girdigimiz donemde on season setler nasil oluyo tam olarak, biraz aciklayabilir misiniz ???

Son düzenleme:
Flexor hocam piramit sistemde en az kaç tekrara kadar düşüyorsunuz? kuvvet antremanı örneğinizde 4 tekrardan başlamışsınız?birde ben piramit antremanlarına başlamış bulunmaktayım yaklaşık 15gündür ondan öncede normal set antremanları yapıyordum bu süregelen rutinimi bırakıp sizin sistemle çalışmam bu durumda doğru olur mu yoksa piramitle normal setin yerini değiştirsem işin bütün espirisini kaçırmış mı olurum teşekkürler.. not:bu sistemleri uygulamak için gereken altyapım var

Flexor hocam merhabalar.ben 17 yaşındayım 6 aydır spor yapıyorum.hoca yeni program yapcak pazartesi gününe ama hiç vücuduma bakmadı bile ve bunca aydır vücuda göre bir programla çalışmadım.acaba bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?size vücut resimlerimi göndersem ona göre bir program ve diyet listesi yapabilir misiniz?(bu arada pm list dolumuş ordan buradan yazdım..)

-Flexor hocam birkaç sorum olacak;
(Başlık açılalı uzun zaman olmuş.Ama eskisi gibi aktif olarak forumu takip edemiyorum. Zaman buldukça...)

-Kuvvet idmanı için fazla gelişim beklemeyin,tendolar için demişsiniz. Uygulama tarzı da piramit sistem şeklinde.
kuvvet döneminden önceki piramit dönemi örnektekine göre kıyaslarsak kullanılan ağırlıklar ve set-tekrar sayıları nasıl olmalıdır?

-"Kuvet antremanı yaptığınız dönemde diete giderseniz kuvet yarı def olarak kabul görür" yazmışsınız. Dietteyken yüksek ağırlık ne kadar verimli kullanılabilinir ve sakatlanma riskini artırabilir mi?

-Son olarak;belki biraz hazırcılığa kaçmışım gibi olacak ama bir arkadaş süper set döneminde GH artar anlamında bir cümle yazmış. Bunun sebebi nedir?

Son düzenleme:
FleXoR bnda 2 yıl bu sporla uğraşıyorm ve gerçekten de kafamda hedeflerim var herzmn herşeyi araştırarak doğrusunu yapmaya çalışıyorm.konu şu ki ben salona başladım başlayalı hep pramit set sistemini kullandım ve sonuçlarını gördüm.sana sormak istediğim sence süper setlerde yapsam daha iyi sonuçlar alırmıyım sence?

bu arada zamanını ayırabilirsen sana burdan programımıda paylaşabilirim

saygılar...

Güzel Başlık Olmuş 1-2 Yıl Sonra Bu Programda Gitmem İyi Olur Diye Düşünüyorum ÇÜnkü Daha İlk 7-8 Ayımdayım İlk Başladıgımda 4x15 Pro Verdiydi Hoca Şimdi İse 4x11 Yapıyorum Hiç Piramit Vs Uygulamadım Sanırım Bu Süper Set , Droop Set Vs 1-2 Yıldan Sonrakiler için ?

süper set
Aralık
ocak

piramit sistem
şubat
mart

kuvet Antremanı
nisan
mayıs

normal set
haziran
temmuz

off sezon
ağustos

on sezon normal set
eylül
ekim
kasım

peki flexor hocam bu süpe set ile ilgi anladığım kadarıyla iki farklı haraketin birer setleri arka arkaya giriliyor, burada farklı bölgelerin haraketleri olacak değilmi, internette bulduğum bir kaynakta aynı bölgeye etki eden 2 hareketten de birer set yapılabilecğei söylenmiş
ve süper sette aynı aman da piramit sistem uygulanabilirmi? yada düz sistem, yani tekrarlar nasıl olsun

anladım konu off topic olucak ama''antremandaki ihtiyacların karşılanması '' derken antremanda su içmek gibi falanmı?_

Back
Yukarı