protein öğünü oalrak sadece lor varsa antrenmandan sonra uygun olmaz. yumurta tüketebiliyosan madem; antrenmandan sonra yumurta en iyi seçenek.
protein öğünü oalrak sadece lor varsa antrenmandan sonra uygun olmaz. yumurta tüketebiliyosan madem; antrenmandan sonra yumurta en iyi seçenek.
sevgili Caner23 kaynak var mı?
Açıkcası bu basit bir bilgi için kaynağa gerek yok direk yazayımpeynirler zaten sütten yapıldığı için süt proteini yani kazein içerir , lorda sütten üretildiği için süt proteini içerir. Kazein suda çözünmediği için geç sindirilir.
Sayın letsev biraz daha araştırma yapmanızı önerebilirim, forumda bir çok konusu da mevcut.
Yoksa emin olun dediğiniz gibi %100 whey olsa kilosu 60 tl olan wheye neden para dökelimki lorun kilosu 6 tl iken.. tuzunu ayıklar yerdik.![]()
Ben sadece lor diye anladım. Ant sonrası yumurtayla birlikte tüketilebilir tabiki.
@letsev lor whey değildir sadece iz miktarda whey var kefir gibi. Gerisi kazein.
yiğit1357 imkanlarını söylemen daha iyi olur.. yapabiliyosan sabah whey içip ardından kardio yapmak daha iyi tabiki akşamda vg..
Lorun çoğu casein diye biliyorum ilk başta bende bu hatayı yapmıştım lor peynirini whey sanmıştım sonra anladımki whey kısmının ayrılarak oluşmasından oluşuyormuş.Ben kendi adıma öğlen 100 gr kadar yatmadan öncede 200 gr kadar casein yerine lor alıyorum.İşin özü stratejik tüketmek lazım protein ürünlerini haşlanmış tavuk 4 saatte haşlanmış yumurta 3 saatte sindilir.
Buna göre değişik saatlerde değişik proteinler al.
Yıl 2012 olmuş forumda lor peyniri ile ilgili onlarca konu mevcut, 2006dan tut 2012e kadar.
Tekrar bu konuda tartışma yapmak yersiz.
İnternette o kadar çok bilgi kirliliği varki sitenin birinde lor peyniri casein olarak belirtilmişken başka sitede whey olarak belirtilmiş.
Kısacası durumu şöyle özetleyeyim ;
Süt ve ayran kesiğinden üretilen lorlar var (yüksek miktarda casein içerir), ayrıca peynir altı suyundan üretilen lorlar var (whey oranı yüksek)