nasıl rahat ediosan ole nefes almalısın ağız burun fark etmez .
konuyu cok guzel bilimsel olarak açiklamişsin,bunu neye dayanarak söylüyorsun,yukarida flexor un yazisini okudun mu?![]()
Arkadaşın ne demek istediğini ben anladım her ne kadar iyi ifade edemediysede.. Mesela bağzı insanlar burundan çok rahat nefes alamaz, yapıdan dolayı burunda tıkanıklık olabiliyor bu kişi eğer burundan alacam diye zorlarsa boğulur. Aslında flexorunda dediği gibi vücut kendisini ayarlıyor eğer burundan rahat alınamazsa ağızdan alınır aslında ağızla kastedilen hem ağız hem burun birlikte kullanılması; böylede yapılabilir. Tabi verirken üfleyerek verilmeli her zaman.
iyide insan kendini zorlarsa nefes almak icin, hareketi nası yapacak ?
ayrıca nefes almak icin kendini zorlarsa buyuk miktarda enerji kaybeder die dusunuorum bana ole oluyo![]()
iyide insan kendini zorlarsa nefes almak icin, hareketi nası yapacak ?
ayrıca nefes almak icin kendini zorlarsa buyuk miktarda enerji kaybeder die dusunuorum bana ole oluyo![]()
bende bi bilgi veriyim ....
Agırlık kaldırırken nefes almanın faydası ...
--------------------------------------------------------------------------------
bildiginiz gibi agırlık kaldırırken nefes almanın onemi buyuk ....
nesfes alırken karacierdeki glikoz oksijenle yakıldıgında bu sırada ATP sentezlenir.Kaslar kasılırken kaslarda yorgunluk sağlayan laktik asit kasların arasında birikerek kasılmayı engeller.Kas hucrelerine oksijen ulasınca laktik asitin bir kısmı prüvik asite donusur ve oksijenli solnunumda gorev alırken daha fazla enerji(ATP) uretilir.ve bir kısmıda yeniden glikoza donusur .
yani daha az yorgunluk sağlanırken daha guclu bir kasılma elde edilir ....