Ayrıca yürümek ya da hafif tempoda koşu yağ yakma konusunda yüksek şiddetli kardiyonun yanından bile geçemez.
Bu konularda forumda birçok makale ve yazı mevcut. Daha fazla bilgi için forumda arama yapınız.
MT bunda haklısın; ama senin dediğin üstünlük birim zamanda yakılan yağ oranında.
Interval bir cardiyoyu ne kadar süre devam ettirebilir kişi veya hafif tempoda koşuya ne kadar dayanabilir?
Bunlar önemli.
Kişiden kişiye değişecektir.
Ama birim zamanda yağ yakımı tabi ki interval cardioda daha fazla.
Yazdıklarımı dikkatli okursanız herkes interval cardio yapabilir diye bişey demedim. Ortaya atılan "yağ yakmak için en iyi yöntem hafif tempolu koşu ve yürüştür" fikrinin yanlış olduğunu belirttim. Eğer yağ yakmaktan anladığınız saatlerce yapabileceğiniz bir egzersizle daha fazla kilo veririm ise o zaman yürümeye devam... Yok zamanınız değerliyse ve belirli bir kondisyona sahipseniz yavaş yavaş interval kardiyo gibi yöntemlere başvurmak çok daha mantıklı.
Yok zamanınız değerliyse ve belirli bir kondisyona sahipseniz yavaş yavaş interval kardiyo gibi yöntemlere başvurmak çok daha mantıklı.
intervalde örnegin; 7-8 şekilde tempo (yüksek-orta-düşük)değiştiriyorsanız, yag oranı yüksek olan birisi kardiyoya vücudunu alıştıktan sonra 2-3 kere tempo düşürüp, artırarak vücudunu hazırlayabilir..zaten amac da budur..en sonunda da yag oranını biraz düşürdükten sonra interval kardiyoya cok güzel cevap verecek bir vücudu olabilir ve istedigi ölçüde şiddetini yükseltebilir veya düşürebilir..
yazdıklarımı iböyle bir sonuc cıkmıyor, MT..burda öyle birşeyden bahsetmedim
..aksine, interval kardiyonun çok etkili oldugu bilinen bir gerçek oldugunu zaten vurguladım..yürüme olayını küçümsememni tavsiye ediyorum..1.60 m 85 kg bir bayana hemen interval yaptırmak sence mantıklı mıdır?..ne kadar dayanabilir sence?..yani, o kardiyoyu tamamlayacak bir kapasiten yoksa, ondan daha düşük bir tempoda başlayacaksın demektir bu..ben, buna göre ayıralım diyorum..yoksa, interval çalışmanın faydaları tartışılmaz..
D.Wolf yazdığım her cümleyi sana cevap olarak algılama. "Eğer yağ yakmaktan anladığınız saatlerce yapabileceğiniz bir egzersizle daha fazla kilo veririm ise o zaman yürümeye devam." bu kısım genel bir öneridir üstüne alınmana gerek yok. Zaten mesajımı yazma amacım benim de "herkes interval kardiyo yapamaz" fikrini desteklediğimi ve aksini idda etmediğimi belirtmekti. Mesajda kimseye verilmiş bir cevap yok.
İnterval kardiyoyu herkes yapabilir diye bir iddada bulunmadığımı belirttim zaten neden hala bu konu üzerinde duruyorsun? Ben herkese yapabileceklerinin arasından en iyisini, en verimlisini tercih etmesini söylüyorum sadece.
Kısaca aynı şeyleri söylüyoruz ama ben yanlış anlaşılmaya kurban gidiyorum...
ağırlık çalışmasından önce muhakkak vücudun terlemesi gerektiğini savunuyorum,kanın kaslara yayılması açısından. bunun için ağırlıktan önce en fazla 6-7 dakkalık 7 veya 8.tempoda koşmak yeterli bana göre.sonra da ısınma hareketleri yapılmalı.ağırlıktan çalışmasından sonra koşuya gelince kesinlikle yapılmasını öneririm.ben her ağırlık çalışmasından sonra haftada 3 gün 20 dakka 9.tempoda koşarım,tam 3 km'ye tekabül ediyo.Ağırlık çalışmasından sonra koşuya gelince 20 dakkayı kesinlikle geçirmemeli bence.üstelik öyle çok yağlı bir vücudunuz da yoksa ağırlıktan sonra koşunun 20 dakkayı geçmemesi şart,yoksa kas yıkımı olur.zaten vücudumuz antreman sırasında da karbonhidratlardan sonra yağları kullanmaya başlıyo,yani ağırlık çalışırken de bi süre sonra yağ yakmaya başlıyoruz( tabi bunda dinlenme süresi çok önemli.dinlenme süresi 1-2 dakkayı aşarsa nabız seviyemiz düşer ve yağ yakımımız durur). kısaca bence ağırlıktan önce en fazla 10,ağırlıktan sonra da 20 dakka koşulmalı ve bu koşu artırılıp düşürülmemeli.belli bir tempo seçilip sürekli o tempoda koşulmalı.kalbimizi zorlamıyıcak bir tempo belirlenmeli,bu tempo bana göre minimum 7.5 , maksimum 9 olmalı.son bi önerim,koşarken yokuşu 3.4 seviyeye getirip koşarsanız daha fazla kalori yakarsınız.kısaca yokuş seviyesi ne kadar artarsa aynı şekilde kalori yakımımız da o kadar artar