TuGhAn
Üye
Merhabalar, bu yıl haziran'dan beri bb ile uğraşıyorum. Maddi durumum elverdiğince de supplement kullanıyorum (whey protein, gainer, creatin) Başladığımda 50 kiloydum, amacım kilo almak ve güzel bir vücuda sahip olmaktı. Kaburgalarımın altındaki çıkıklar ise ayrı bir dertti tabii. Başlar başlamaz hoca protein tozu kullanmamı önerdi aldım kullandım, bir süre sonra da gainer aldım. Toplamda 1.5kg whey protein ve 4.5kg gainer tükettim geçen sürede. Maddi durum elvermediği için her bittiğinde toz alamadım. Şu anda da kullanmıyorum, bayramdan sonra sipariş edeceğim 1kg'lık whey proteinimi.
Başladıktan kısa bir süre sonra burayı keşfettim ve edindiğim bilgilere göre, sürekli toz kullanmak zorunda hissetmedim kendimi. Çünkü yeni başlamıştım. Başladığımdan bu yana epey bir gelime gösterdim. Afrikalı aç insanları andırıyordum ve tatile vs gittiğimde soyunduğumda her ne kadar artık umursamaz olsam da (yapacak birşey yoktu çünkü) durumdan dolayı ezikliği içimde hissediyordum. Şimdi eski resimlerime bakıyorum da ölü gibi birşeymişim.
Herneyse fazla daldım kendimi anlatmaya, bu topici programım hakkında bilgi edinmek tavsiye almak için açtım. 6 aylık sürecin sonunda şu ölçülere sahibim:
boy: 176
kilo: 58.5
omuz: 111
kol: 29
göğüs: 90
bel: 74
...
Salondaki bir diğer hocanın bana kilo almam amacıyla yazdığı program da şöyle:
----------1------------------------
1) Bench Press ---------- 12-10-8-6
2) Üst Göğüs b. press---- 4x8
3) Üst Göğüs Dumb. Press- 4x8
4) Pullover ------------- 3x10
5) Barbell Curl --------- 4x8
6) In. Dumb. Curl ------- 3x10
7) Alternative ---------- 3x8
----------2------------------------
1) Lat Pull Down -------- 3x10
2) Barbell Rowing ------- 4x10
3) Dumb Rowing ---------- 4x8
4) French Press --------- 4x8
5) Tek Dumb. Triceps ---- 3x8
6) Push Down ------------ 3x12
7) Wrist Curl ----------- 3x12
----------3------------------------
1) Squat----------------- 5x12
2) Dumbell Squat -------- 4x8
3) Leg Extension -------- 3x10
4) Culf ----------------- 3x14
5) Omuz Press ----------- 4x8
6) Dumb. Omuz Press ----- 4x8
7) Omuz yana açış ------- 3x10
3 gün üst üste gelmemi söyledi ve bir süre uyguladım ama son zamanlar bu 3 günün çok olduğunu düşünmeye başladım, 2 gün gidip 1 gün ara veriyorum. Whey kullandığımda sadece antrenman çıkışlarında 500ml süte 1 ölçek whey atıp içiyordum.
Uyku düzenim çok iyi sayılmaz. Genelde 1-2 gibi yatıyorum, ertesi gün sabah ders yoksa 7.30 gibi kalkıyorum ve beslenmem de öğrenci olduğumdan dolayı pek verimli olmuyor. Yani bir günüm birini tutmuyor. Elimden geldiğince fındık/fıstık ezmesi tüketiyorum. Sabahları en az 2 haşlanmış yumurta yiyorum ve günlük en az yarım litre süt içiyorum.
Bu konuyu asıl açma sebebim ise 6 ayda geldiğim bu durum (ilk aylar her ne kadar alıştırma programı gibi karmankarışık programlar uygulasam da) hakkında şüpheye düşmem. Ne kadar doğru ne kadar yanlış yaptığımı tam bilmiyorum çünkü. Yardımcı olursanız çok sevineceğim, teşekkürler...
Başladıktan kısa bir süre sonra burayı keşfettim ve edindiğim bilgilere göre, sürekli toz kullanmak zorunda hissetmedim kendimi. Çünkü yeni başlamıştım. Başladığımdan bu yana epey bir gelime gösterdim. Afrikalı aç insanları andırıyordum ve tatile vs gittiğimde soyunduğumda her ne kadar artık umursamaz olsam da (yapacak birşey yoktu çünkü) durumdan dolayı ezikliği içimde hissediyordum. Şimdi eski resimlerime bakıyorum da ölü gibi birşeymişim.
Herneyse fazla daldım kendimi anlatmaya, bu topici programım hakkında bilgi edinmek tavsiye almak için açtım. 6 aylık sürecin sonunda şu ölçülere sahibim:
boy: 176
kilo: 58.5
omuz: 111
kol: 29
göğüs: 90
bel: 74
...
Salondaki bir diğer hocanın bana kilo almam amacıyla yazdığı program da şöyle:
----------1------------------------
1) Bench Press ---------- 12-10-8-6
2) Üst Göğüs b. press---- 4x8
3) Üst Göğüs Dumb. Press- 4x8
4) Pullover ------------- 3x10
5) Barbell Curl --------- 4x8
6) In. Dumb. Curl ------- 3x10
7) Alternative ---------- 3x8
----------2------------------------
1) Lat Pull Down -------- 3x10
2) Barbell Rowing ------- 4x10
3) Dumb Rowing ---------- 4x8
4) French Press --------- 4x8
5) Tek Dumb. Triceps ---- 3x8
6) Push Down ------------ 3x12
7) Wrist Curl ----------- 3x12
----------3------------------------
1) Squat----------------- 5x12
2) Dumbell Squat -------- 4x8
3) Leg Extension -------- 3x10
4) Culf ----------------- 3x14
5) Omuz Press ----------- 4x8
6) Dumb. Omuz Press ----- 4x8
7) Omuz yana açış ------- 3x10
3 gün üst üste gelmemi söyledi ve bir süre uyguladım ama son zamanlar bu 3 günün çok olduğunu düşünmeye başladım, 2 gün gidip 1 gün ara veriyorum. Whey kullandığımda sadece antrenman çıkışlarında 500ml süte 1 ölçek whey atıp içiyordum.
Uyku düzenim çok iyi sayılmaz. Genelde 1-2 gibi yatıyorum, ertesi gün sabah ders yoksa 7.30 gibi kalkıyorum ve beslenmem de öğrenci olduğumdan dolayı pek verimli olmuyor. Yani bir günüm birini tutmuyor. Elimden geldiğince fındık/fıstık ezmesi tüketiyorum. Sabahları en az 2 haşlanmış yumurta yiyorum ve günlük en az yarım litre süt içiyorum.
Bu konuyu asıl açma sebebim ise 6 ayda geldiğim bu durum (ilk aylar her ne kadar alıştırma programı gibi karmankarışık programlar uygulasam da) hakkında şüpheye düşmem. Ne kadar doğru ne kadar yanlış yaptığımı tam bilmiyorum çünkü. Yardımcı olursanız çok sevineceğim, teşekkürler...