haftada 5 gün ağırlık antremanı zaten ağır bir program . Ben yaklaşık 8 aydır haftada 4 gün (pazartesi , çarşamba,cuma,pazar) ağırlık antremanı . 2 gün yüzme antremanı yapıyorum ( çarşamba,cumartesi ) / perşembe off ..
Söylediğin duruma gelirsek yüzmede pump etkisi oluşturamazsın zaten bunun nedeni kasların hep esnek çalışmasıdır . Örnek veriyorum bir biceps antremanında dumble pump yaptığın zaman kolunu istesende tam dik şekile getiremezsin . yüzmede ise vücut herzaman esnektir . Daha çok kasları dayanıklılık ve kuvvet yönünden geliştirir .
Bunun hacimlenmeyi önlediğini söyleyemem fakat nasıl bir hacimden bahsettiğin önemli . Yüzme antremanını özellikle kardiyo antreman günün varsa o günle değiştirebilirsin . Kendi durumumu örnek vermem gerekirse benim kardiyo antremanım yok . zaten ağırlık antremanım yaklaşık 1.5 2 saat sürdüğü için günlük aldığım kaloriyi rahat şekilde harcayabiliyorum . Bunun yanında yüzmeyi sabah aç karna yapıyorum . Diyetine dikkat ediyorsan yüzmeyle çok iyi yağ yakımı elde edebilirsin .
Bunun yanında yüzme eğer sırt ve omuz kaslarının yeterince gelişmediğini düşünüyorsan çok yardımcı olur.özellikle omuz başları ve kanat için çok yararlıdır . Hele ki butterfly style vücudundaki her kas grubunu çalıştırır .
10 - 15 dakikalık bir yüzme antreman sayılmaz . yarım saatin altında yüzersen sadece hevesini almış olursun . yüzme antremanı da 1 saatin altında olmamalıdır . bunun yanında gelişi güzel yüzmek te sana birşey kazandırmaz . Her sporda olduğu gibi yüzmede de bir antreman programı uygulaman gerekir . Program konusunda yardım istersen eski programımı yazabilirim . zamanın varsa denersin . iyi forumlar