Evet arkadaşlar, Arnold bu resimde, 250 poundluk (113,5 kg.) bir halterle, cheat curl yaparken görülüyor.
Ansiklopedisinde, bu kilo ile 6-8 tekrar,
125 kiloyla ise 5 tekrar cheat curl yaptığını belirtiyor.
Bence önemli bir konu, Arnold Bir Vücutçunun Eğitimi adlı kitabında, nizami tekrarları savunur, aman az kilo olsun bizim olsun der.
Ancak gördüğünüz gibi, özellikle ilk 5 senesinde, yani sonradan yontacağı muazzam kütleyi oluştururken, cheating'den bolca yararlanmış.
Sonraki dönemlerdede kullanmış, mesela nizami olarak barbell curl yaptıktan sonra, ilerleyen setlerde, bu şekilde, ciddi oranda hareketi bozarak, çok ağır kilolara girermiş.
Bu bence üzerinde düşünülmesi gereken bir husus, salonlarda, hareketi biraz bozduğumuz zaman büyüklerimiz hemen kulağımızı çekerdi, ancak ben bir çok yarışmacının çok sık olarak cheating yaptığını gördüm, kendimde bundan büyük oranda fayda sağlıyorum.
Bence bu konuyu tartışmaya açmamız lazım, özellikle Flexor'un fikirlerini merak ediyorum.
Kendisi çok ağır kilolar yerine az dinlenerek, adaleleri kanla doldurmayı ve şişkinliği idman boyunca koruyacak şekilde seri şekilde çalışmayı savunuyor anladığım kadarıyla.
Arnold'da aslında buna benzer çalışıyordu, ancak resimdede görüldüğü üzere süper ağır kilolara girdiği zamanlarda oluyordu ve bunu sık sık yaptığını belirtiyor.
Sizler neler düşünüyorsunuz, cheating ne zaman yapılmalı, ne kadar yapılmalı, kütle gelişiminde ne kadar yeri var bu olayın?
Not: Elbette öncesinde çok iyi bir ısınmanın temel şart olduğunu herkesin bildiğini varsayıyorum.