evet arkadaşlar uzun süre ara vermişim günlüğe ama tekrar başlama kararı aldım. geçen süre içerisinde parmağım kırıldığı için uzun bir ara verdim. üstüne sınav dönemiydi finaliydi derken antrenmanlar yalan oldu. yaz tatilinde de ramazan dolayısıyla verimli antrenman yapamadım. ama bu sene elimden geldiğince düzenli bir şekilde yapacağım bu sporu.
bu sene haftada iki kere olmak üzere düzenledim ve geçen 3-4 haftada baya bir toparladım kendimi. başlangıçta 2 az gibi gözükse de aslında geçen aylarda haftada 4-5 giderek ne kadar yanlış yaptığımı anladım. adamakıllı beslenme-uyku düzeniniz yoksa boş yere 4-5 gitmeyin yoksa 1 adım ileriye gidemezsiniz tecrübeyle sabittir

bu sene supplementler ı olabildiğince az kullanacağım. çünkü diyeti dört dörtlük yapmadan supplement da gereksiz bence. bu da tecrübe edildi
sizinle bir şey daha paylaşmak istiyorum. özellikle creatine etkileri hakkında. creatine alırken girdiğim ağırlıklar ve hacim artışı çok belirgindi ayrıca antrenmandaki sürekliliğimi de olumlu yönde etkiliyordu. ama bırakınca geriye güç düşüşü,antrenmanlarda kesilme ve moral bozukluğu kalıyor. bu nedenle biraz sitemkarım aslında creatine
bu seneki planım şu şekilde:
haftada iki antrenman
1. göğüs-biceps-forearms
2. omuz-triceps
zaman bulursam ve 3. antrenmana gidebilirsem karın+sırt yapacağım.
göğüste ilk hedefim aşırı eksik olan üst göğüsü doldurmak. bicepsler genetik olarak iyi zaten su içsem yarıyor.
ayrıca bacak çalışmayacağım. her ne kadar gelişimi baltaladığı gibi bir gerçek olsa da bacak boyum çok kısa bu nedenle kalınlaşmasını istemiyorum.
son olarak diyetimi de burada paylaşacağım. biraz aykırı bir diyet benimki elbet şaşıranlar olacaktır. çünkü ne karb ı ne yağı kesiyorum. ve yağ oranım şu an %10,1. bu dönemde bol bol resim de paylaşacağım elimden geldiğince.
yarın omuz triceps ile başlıyorum