sencronxx dedi:
selam arkadaşlar derdim büyük kayserideyim fakat kasım da askerim çalışmayı bırakmak istemiyorum sadece cumartesi pazar antreman yapsam nasıl olur düşün düşün başka yol bulamadım bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. bir buçuk senedir yapıyorum.
Öncelikle şimdiden hayırlı teskereler..
bir konuda mcemir'e katılıyorum , vücut ağırlığını kullanacağın, her birlikte sıkıntı çekmeden yapabileceğin, hep ihmal ettiğimiz ama çok gerekli olan ve eklemleri,bağları güçlendiren kaslara doluluk hissi veren farklı şekillerde şınav,dips(sandalyeler arası),farklı şekillerde barfiks,çakı,hyper extension,ağırlıksız squat,tek ayak ağırlıksız kalf,crunch(dizler kırık) (+ mekik ,askerde mekiğe de alışmak lazım )
Arnold'ın programlarından hiç çıkarmadığı ,kuvveti ve kondisyonuda artırıcı bu egzersizler askerlik için ideal hatta birer fırsat..
şınavı geniş,dar,tek elle yada ayaklar yüksek bir yerde yapabilirsin.bir başka şekilde ; eller içte yaptığında omuz ve triceps daha fazla etkilenecektir..(göğüs daha az)
Amud vaziyetinde şınavda kendi ağırlığınla omuz press yapmak kadar etkilidir.
iki sandalyenin üzerine (yaslanma yerlerinin üzerine) süpürge sopası uzatıp sırt üstü yatılan , yerden vücut yukarı sopaya doğru asılıp çekerek (rowing ) kanat çalışabilirsin.