Valla açıksözlülüğüne hayran oldum, bende öyleyimdir, kendimizi allayıp pullamaya gerek yok, hele birisinden fikir isterken dürüst olmakta fayda var.
Ben çok güzel, beni etkileyen bir şey anlatayım, geçen sene 3.5 ay işşiz kaldım, berbat bir süreçti, bu zaman diliminde babamın dostlarından birisini ziyarete gittim, kendisi 78 yaşında ama gördüğüm en zeki insanlardan birisi, eskinin holding sahibi, şu anda da çok varlıklı, ama işlerini tavsiye etmiş bir adam.
Ağzı bozuk bir laz uşağıdır, dışarıdan kaba saba görünür ama aslında yüksek öğrenimli, dünyayı görmüş çelebi bir adamdır.
Neyse, sohbet esnasında, oğlum hayatta ne yapmak istiyorsun dedi.
Dedim vallahi aklımda net bir görüntü yok, fazla yargılamadı beni.
Sonra konu kariyere geldi, açık sözlülükle işe koşulmuş yük hayvanı gibi olmak istemediğimi, spordan, sosyal hayattan uzak kalmak istemediğimi söyledim.
Bana unutamayacağım birşey dedi, "spor, sosyal hayat bunlar iyi güzel ama paran, gücün olursa önünde her yol açılır evlat."
Kızlarda gelir, herşey gelir, bu sözümü unutma dedi.
Kız budalası biri değilim, ama evli olsam bile kadınların ilgi ve saygısının üstünde olmasını isterim.
Bu ihtiyar adam, herşeyi görmüş geçirmiş adam, öyle bir iç çekerek dedi ki, para istemediğin kadar güç verir sana.
Elbette, ezik bir adama para ver, o değil mesele.
Ancak işiyle gücüyle, çalışarak para kazanan bir adamdan bahsedersek zaten o kazanma sürecinde çalışarak taklit edemeyeceği bir kendine güven ve güç kazanır.
İşte kadınların peşinde koştuğu şey bence paran kadar, o kendinden eminlik ve hayata hakimliktir.
Yani demem o ki, şimdi oturup kızlara nasıl baksam, nasıl konuşsam diye istediğin kadar çalış, iş hayatında başarılı, cebinde parası olan ve bunun gücünü üstünde taşıyan bir adam, hiç bunlara kafa yormadan senden bir adım önde olacaktır.
Son örnek, evime yürüyerek 3 dakika mesafede bir DVD'ci vardı, iki ortak.
Birisi yakışıklı, sürekli solaryum tenli, havalı bir adamdı, öbürüde Almanya göçmeni, mütevazı, efendi bir adam.
Yakışıklı olanı sanırsınız Casanova, bir havalar bir havalar.
Diğer Almancı arkadaşa ne iş bunun bu havası dedim,
ne dese beğenirsiniz.
Sorma arkadaş dedi, tüm gün siberalem'de takılır, annesinden harçlık alır, mal gibi yaşar gider dedi.
Şimdi adamda tip cidden yerinde, duruşu tam kızların beğeneceği, ukala, az konuşan, kendi değerini bilen adam duruşu, ancak adam aslında hiçbir kızı elinde tutamayacak kadar aciz bir konumda.
İşte o zaman aklıma Hamit Amca geldi, dedim, haklısın, bu işin tiple, havayla civayla bir yere kadar, gerçek güç olmadıkça insan gençliğini böyle tüketir...
Ana fikir nedir dersen, çalışmak gerek, boş duran adamın aşırı parası olmadıkça kızlardan yana çok şansı olacağına inanmıyorum, ki parası olsa bile ulaşamadığı kızlar onun moralini bozacaktır!!!