Ayakkabı Bulma Sorunu

5 x 5 tarzı güç antrenmanıları yapıyorum yaklaşık bir aydır bütçem doğrusunda ayakkabı arıyorum ama nereye bakarsam bakayım halter ayakkabısı bulamıyorum 300-400 tl arasında baktığım ayakkabılar reebok crossfit serisi falan fakat bulmak imkansız 42.5 43 numara nike adidas gibi markalarda var fakat bütçem onlara yetmiyor siz ne kullanıyorsunuz yada ne önerirsiniz su an basketbol ayakkabıları ile yapıyorum nispeten topuğu yüksek ama onlar da yeterli değil.

Basketbol ayakkabısı ile asla yapma. Yumuşak tabanlı oldukları için sıkıntı yaratır. En kötü converse al. Yarışma düşüncen yoksa ayakkabıya da boşuna 500-600 liralar bayılma.

Basketbol ayakkabısı ile asla yapma. Yumuşak tabanlı oldukları için sıkıntı yaratır. En kötü converse al. Yarışma düşüncen yoksa ayakkabıya da boşuna 500-600 liralar bayılma.
Converse düşündüm fakat 3 gün squat 1 gün deadlift yapıyorum converseler squatta sıkıntı yaratmaz mı yüksek topuk olması gerektiği için ?

Aslında gerekmiyor. Yarışmacı olmadığın sürece çok önemli değil. Düzenli mobilite çalışması ile düz bir ayakkabı sana çok daha fazla şey katar. Ben 1.5 yıldır vibram fivefinger ile squat/dl yapıyorum. Başta zorlandım ama şuan paralele çok rahat iniyorum. Birde o ayakkabıların asıl olayı topuktan ziyade sert tabanları. Yükseklik için topuğuna plaka koyabilirsin yada marangozdan uygun tahta kestirip squatta onu kullanırsın.

Aslında gerekmiyor. Yarışmacı olmadığın sürece çok önemli değil. Düzenli mobilite çalışması ile düz bir ayakkabı sana çok daha fazla şey katar. Ben 1.5 yıldır vibram fivefinger ile squat/dl yapıyorum. Başta zorlandım ama şuan paralele çok rahat iniyorum. Birde o ayakkabıların asıl olayı topuktan ziyade sert tabanları. Yükseklik için topuğuna plaka koyabilirsin yada marangozdan uygun tahta kestirip squatta onu kullanırsın.
Anladım hocam teşekkürler bilgilendirme için

Benim gibi 2 santimlik bilek esnekliğin varsa tabiki gerekli ama sorunsuz bir şekilde paralele inmeye yetecek esnekliğin varsa hiç gerek yok

Nerden bulabilirim sorusuna gelince şuan tek alternatif nike adidas gibi gözüküyor

Ben deadlift yaparken mesela asla ayakkabı kullanmamaya özen gösteriyorum. Powerlifting'i çok sık yapmıyorum artık ama belirli hareketlerde ağır gireceksem de ayakkabı kullanmam.

Ahaha millet çorapla yapıyo kardeş. Benim giydiğim ayakkabı kapının önünde duran 5-6 yıllık düz taban plastik bi ayakkabı. nedeni basit değil mi bi şeyi yerden kaldırırken zemine maksimum basınç sağlarsın. bu basıncı yüzey alanı geniş(düz ayakkabı veya normal çorap) ile yaparak basıncı daha geniş bölgeye dağıtıyorsun ve daha az riskli daha stabil kaldırış sergiliyorsun. ( Tabi formun doğruluğu öncelik)

Karda yürümek için ayaklara takılan tenis raketi tarzı şeyleri düşün. Basket koşu ayakkabısı kullanma denildiği gibi converse falan olabilir

Son düzenleme:
Back
Yukarı