Aylık Ortalama Biceps Triceps Artısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan x
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

x

Üye
Cok aramama ragmen konu baslıgı bulamadım bunun hakkında ; Biceps + Triceps yani kol amatorlerde aylık ortalama yeterince beslendıgınde ne kadar artar?

( K bakmayın yanlıs yere yazmıssam en uygun burayı buldum )

aylık bazda doğru sonuç olmayabilir...spor yapılan sürede ne kadar alındığından yola çıkarak bir ortalama tutturulabilir....kendim ile başlayalım isterseniz

9 aylık sporcuyum....................36cm den şu an 40 cm ye çıkardım...(dilerseniz bu başlık data niteliği taşıyabilir arkadaşların çalıştığı süre ve başlangıç,şu anki ölçülerini alarak)

Bicepsin büyümesi kişinin kendi çalişmalarina bağli.

A sporcusu = Haftada bir gün cok kisa süren ve çok ağir bir idman yapsin. Beslenmesine dikkat etsin ve HGH arttiran bütün bedeni stress altina itip büyümeyi arttiran hareketlere önem versin. (squat, deadlift, leg extension, leg press, bench press, barfiks, şınav ve benzeri)

B kişisi = haftada 2-3 gun biceps çalişsin beslenmesine daha az özen göstersin HGH arttirici ve bedeni stress altina iticecek temel hareketleri önemsemesin.

Bu durumda Salonda iki türlü çalişan insan var.

A ve B.

B genellikle çok fazla çalişma ile gelişim olacağini dusunuyor.

A ise çok doğru yolda yürüyor.

A Sporcusu haftanin bir gün totalde 6-9 dakikalık çalişma dinlenme seklinde 3X8 biceps çalişssa tercihen barbell curl ve dambell curl

B kişisine oranla oldukça daha fazla kütle arttiricaktir. Özellikle Kombine hareketler de kuvvetlendikçe beslenmesinide düzenledikçe gelişim devam eder. Ancak cm yada milim veremem tabiki.

B kisisi ise Bu şekilde spordan bile soğuyabilir ki soğuyacaktir zaten.

Cunku yanlış yolda ilerlediğinin farkında değildir.

İşte biz hangisiyiz? Ona karar verdikten sonra sorunun cevabı yazının icinde saklı zaten :)

hacim için triceps ve biceps aynı gün mü girilmeli ? bu konuda cok farklı şeyler söyleniyor dogrusu :D

başlarda hızlı gider belirli bir yerden sonra senede yarım santim bile zor artar o yüzden de insanlar tehlikelerini bile bile küre başvurur.

Haklisin saygıdeğer deathlifter. Çaliştiğim salonda, kür meraklısı cok insan var.

Ancak burada anlatilanlara göre ve gözlemlerime göre bu insanlar bence sıkı çalişmiyorlar ve bodybuilding gerekliliklerinin yüzde 50 sini bile yerine getirmiyorlar.

İleri seviye sporcular hakkında bir sey diyemem ama yeni baslayan 6-7 ay calismis adamlarin kür yapma girişimleri çok kötü birşey.

şu an 42 cm kol oldu en iyi durumdayım bazen 39,50-40 oluyo değişik bi durum yeni bi programa başladım biceps ve triceps aynı gün 6 hareket ve süper set .

evet kol ölçüsü oldukça değişebiliyor. bende açıklayamadım kendime. genelde aynı saatlerde aynı fiziksel aktivite sonrası ölçüyorum bazen 42 bazen 41 çoğunluk arası. sebebi ne olabilir acaba.

Back
Yukarı