blacklion
Üye
bu spora yeni başlayanlar için ve nadiren genetik şansa sahip olanlar için hem kas artırıp hem yağ yakmak mümkün. ama 4-6 aydır yapıyorsanız unutun bence bunu.
1- kasın büyümesi için gerekenden fazla kalori almak zorundasınız bu durumda anabolik moddasınız kas ,kilo ,yağ oranı yukarı gidecektir.
2- yağın yanması için gerekenden az kalori almalısınız bu durumda katabolik moddasınız, yağ yanar,yönteme göre miktar değişmekle beraber mutlaka bir miktar kas yanar yaniiiii kas,yağ kilo aşağı gidecektir.
yağ yakmak için eksi kaloride olmazsanız vücudunuz yağı yakmak istemez ,onu mecbur bırakmalısınız. yağ onun için kastan daha değerlidir,uslu bebektir hiçbir şey talep etmez öylece yatar uyur.
kas yapmayı da istemeyecektir çünkü kas hücreleri yağ hücreleri gibi sessizce oturmaz habire besin talep eder haylaz bebektir. hypertrophy sağlayacak antrenman ve beslenmeyle yine onu mecbur bırakmalısınız.
hem yağ yakıp hem kas artırmayı denemek yerine bir müddet yağ artışına göz yumup direkt olarak kas kütlesini artırmaya yönelik çalışılmalıdır. diğer periyoda geçince de kas artırmayı unutup hatta mümkün olan en azını geri kaybetmeyi göze alıp yağları yakmaya yönelik çalışılmalıdır. bu şekilde tekrarlayarak gidebilirseniz mümkün olan en fazla kasa en az yağ oranıyla en kısa sürede gidebilirsiniz.thums:
bence tüm sorulara verilecek en iyi cevap.
ben 78 kilodan 71 kiloya düştüm şuan 73 kiloyum ve hacim yapmak için mümkün olduğunca az yağ içeren ve protein,karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum göbek biraz var ama olacak kaçış yok hacimleniyim ama göbeğim çıkmasın zor ...ağırlık ant.sonrası karın hareketlerini ekliyorum bacak çalışacağım gün bu olayı birazdaha arttırıyorum..