Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

• Total voters
    2.426
sıze alısılmısın cok dısında gelicek ama bı makalede 50tekrarlı setlerden olusan bı program okumustum.
her kas grubu ıcın 1er hareket,hareketler arası dınlenme max 30sn,setler arası 2dk ve toplamda 3 set.
kuvvette devamlılık ıcın bole bı program sızce abartı mı yoksa normal mı?ben 2haftadr uyguluyorum bu programı,
hacim olarak azaldım baya dogal olarak ama sanırım daha defineyım sımdıden..

mesela biceps ıcın 5er kıloluk dumbelllarla calısıyorum,omuz 15kg,
triceps 20kg,bacaklar ıcın 30-35 kg,bench press 10+10+bar ...

onumuzdekı hafta yıne 50tekrar fakat agırlıklarda artıslar yapıcam.
(yas:23,kilo:69,boy:175,yag:%7.3)

"cok tekrar" ı cok duydunuz ama 50 yı hıc duymadınız deme :)

her ikiside denenmeli.az tekrarda ve çok tekrarda devreye giren kas bölümleri farklı.çok tekrar az ağırlıklada hacim ve kütle yapılabilir.

-Az tekrar çok ağırlık- çalışma sistemi ve bu sistemde çalışırken nasıl ağırlık seçileceği hakkında forumda [ https://www.bodyforumtr.com/antreman/kas-insasi-icin-en-iyi-tekrar-araligi-a142.html ] bilgi mevcut.

Örneğin 7 tekrarı hedeflediğiniz bir sette; 5 tekrarı nizami olarak çıkardıktan sonra, son 2 tekrarı da partneriniz yardımıyla yine nizami olarak çıkarmanız ve 8 tekrarı çıkaramayacak hale gelmeniz gerekiyor. Partneriniz son iki tekrarda fazla yardım etmemeli, size 8 tekrarı çıkaracak gücü bırakmamalı. Partner v.g'de çok önemli. Yani hareketi nizami olarak 5 tekrardan fazla yapamayacağınız bir ağırlık seçmelisiniz ve son iki tekrarı da partner yardımıyla yine nizami olarak yapmalısınız. Ben iki senelik v.g. çalışmamın son birbuçuk senesinde bu sistemle çalıştım ve sürekli ölçü alım. Sporu bıraktıktan sonra da çok fazla kas kaybına uğramadım.

Isınma hariç tekrar sayıları 8-7-6-6-4 şeklinde çalışıyordum.(ilk set yardımsız, her set ağırlık arttırarak)

tamamiyle amacın ne olduguyla alakalıdır. irileşmek için kısa sert ve agır kilolarla ant yapılmalı. sekillendirme calısmalarıda kısa sert ancak hafif kilo bol tekrar prensipleriyle yapılmalıdır. saygılarımla ...

ikisinide yapıyorum 2 hafta agır az tekrar yapıyorum 2 hafta daha hafif çok tekrar gelişim olarak daha hızlı bi gelişim görüyorum.

Bir tekrar kaldıabileceğim maximum ağırlık ilede çalışıyorum. Bir sette 100 tekrar kaldırabileceğim idmanlarda yapıyorum. Piramit, eksiltme ve süper set sistemi ile çalışıyorum genelde. Kesinlikle her ay idman sistemimi değiştiririm. Şuna inanınki hepimizin el izi nasıl farklıysa her vücudun idmana verecek tepki oranıda farklı oluyor. Ben idmanlarımda maximum 100 tekrar kaldırabileceğim setler ilede çalışıyorum zaman zaman, bu sayede hem ölçü hemde damarlanarak ayrıntılı kas hacmine ulaştığımı fark ettim. Tabiki ahmete olan mehmetede olacak anlamına gelmesin. Vücudunuzu iyi tanıyın onun sınırlarını zorlayarak keşfetmeye çalışın, kütle tabiki önemli fakat estetik görünüm çok ama çok önemli bu sporda. Bu sporun diğer ismi vücut güzelleştirmedir.

bence bu konu başlığındaki soru yada anket kişiye göre (genetiğie )değişir.adamda göbek almış başını gidiyor bu şimdi çok kilo az tekrarla ne yaparki:)
yani bence kişiye göre genetiğie göre değişir derim.
saygılar.

Hacim için çok ağırlık az tekrar, yani kasları olabildiğince zorlayıp uyararak kütlelerinde artışı sağlamak.. Az ağırlık çok tekrar, yeterli kas kütlesine sahip olan insanların yağlarından kurtlularak,kaslarını maksimum düzeyde ön plana çıkartmaları veya aynı amaçla cardio egzersizlerine yer veren vg.lerin,cardiodan ötürü oluşacak kas kaybını önlemek için uyguladıkları antreman türü.

Amacına göre değişir bence.Yeni başladım ama çok okudum burasıda dahil ve sanırım hacim için olabildiğince ağır 15 ısınma ardından 8-6-4 tekrar genel konuşuyorum tabi omuzlar için değil. Definasyon içinde hafif kilolar ve 12 tekrar üstü.

çok fazla değilde kaslarınızın hissettiği ağırlıkta çalışmanız daha faydalı olucaktır birde arkadaşlar az tekrar ağır kilolarda enerjiniz çabuk biticektir burda bir suplement takviyesi gereklidir. Bir kişi diyelim bech preste yüksek ağırlığa girdi 4-5 defa kaldırdı seti bitirdi enerjiside bitti bu sefer vücudun sadece belli bir yerini çalıştırmış olucak diğer setlere gücü yetmicek buda vücut dengesizliğine sebeb olucaktır ayrıyeten protein yeterli alınmassa ağır kilolarda kaslar erimeye yıkıma başlayabilir dikkat edilmesi gereken çok şey var bu konuda ben hep yüksek kilolarda az tekrar çalıştım baya bir güç kazandım kaldırdım ağırlıklarıda artırdım güç artıkça yanlız tek bir zararı oldu enerjim çabuk bittiği için sadece belli bölgeleri çalışabildim

Çok kiloya girmenin acelesi yok o zaman

Az kilo Çok tekrar yapın br süre ,, Baktınızki gelişme olmuyor ,, ağırlığı artırın ve tekrar sayınız düşecektir otomatik olarak ve Kas büyüyecektir

çok kilo az tekrar çalışmaları sakatlığa daha yatkın antremanlardır bunun önüne geçmek için ne yapmalıyız?
ve maximum-power çalışması her kas gurubu için yapılacak bir çalışma değil sanırım,çok ağır kiloları omuza kaldırırken ve deadlift te belinizi sakatlama riskiniz çok yüksek.

Son düzenleme:
evet ben salonda arkadaşlara bunu söylüyordum inanmıyorlardı. ama bunları söyleyen adamın bu sporda ki başarısı belli .çok tekrar az agırlıkla kaslar daha estetik görünebiliyor daha fazla şekillendirme amaçlı çalışma gibi oluyor diyebilirim. bu arada iyide beslenip iyide dinleniyorsanız gelişiyorsunuzda ama daha fazla hacim yapmak isteyenler az tekrar fazla agırlık çalışmalı elbette.

jean claude van damme zaten bir film aktörü onu tutupta arnold schwarzenegger gibi bir vücutta düşlemiyorsunuz çünkü adam genellikle dövüş filmlerinde rol aldı ve aksiyon filmlerinde gördük onun için çok iri bir vücut zaten kendisi istemiyor onun içinde hafif kilo çok tekrar çalışıyor kafanızı karıştırmasın eğer iri adeleli devasa kollara ve bir vücuda sahip olmak istiyorsanız ve güçlenmek istiyorsanız ağır kilo az tekrar çalışın yok ben fit oliyim estetik olsun fazla iri olmasın diyorsanız jean claude van damme taktiği az kilo çok tekrar çalışın bununda faydası dayanıklılık kazanırsınız aradaki fark bu. zaten arnold schwarzeneggerin videolarına bakıyorsanız hep ağır kilo az tekrar çalışıyor

jean claude van damme zaten bir film aktörü onu tutupta arnold schwarzenegger gibi bir vücutta düşlemiyorsunuz çünkü adam genellikle dövüş filmlerinde rol aldı ve aksiyon filmlerinde gördük onun için çok iri bir vücut zaten kendisi istemiyor onun içinde hafif kilo çok tekrar çalışıyor kafanızı karıştırmasın eğer iri adeleli devasa kollara ve bir vücuda sahip olmak istiyorsanız ve güçlenmek istiyorsanız ağır kilo az tekrar çalışın yok ben fit oliyim estetik olsun fazla iri olmasın diyorsanız jean claude van damme taktiği az kilo çok tekrar çalışın bununda faydası dayanıklılık kazanırsınız aradaki fark bu. zaten arnold schwarzeneggerin videolarına bakıyorsanız hep ağır kilo az tekrar çalışıyor

özellikle bu çok yanlış bir yaklaşım, jean clode van damme taktiğide yenimi çıktı acaba.

Öncelikle hangi antreman stillerinin, hangi kas gruplarını etkilediği çok önemlidir.

Bilhassa kişinin vücut yapısında bulunan kas liflerinin hangi durumda olduğu çok önemlidir. Rastgele idman yapılmaz. Bazı insanların kas yapıları patlayıcı güç çabuk kuvvet ve güç idmanlarını daha efektif cevap verirken bazı insanlarında vücutları dayanıklılık gerektiren çalışmalarda ön plana çıkar.

Forumda beyaz ve kırmızı kas lifleri hakkında bilgi sahibi olabilirsin.

Öncelikle hiç bir zaman yapılan çalışmalarda belirli başlı bir rutin olamaz. 12-20 tekrarlı çalışma yada 4-6-8-12 tekrarlı çalışma. Hepsi birbirini desteklemelidir.

fitlik meselesi ise beslenme ile alakalıdır. Senın fit diye bahsettiğin Jen clode vandamme amerikanın beşiğinde steroidlerden son derece faydalanmış zenginlik içinde yuzen bir adam. Bu bizim için iyi bir örnek değildir. Bu onun medyatik olmasının onun iyi bir örnek oldugunuda göstermez.

Öncelikle doğru idman stillerini bulmadan önce vücut kas dokunuzda bulunan liflerin yapısını öğrenmemiz gerekir.

Çok kaldırmak az kaldırmak meselesi değil aynı zamanda bunu hep söyledik.

Yüksek yoğunluklu Direnç idmanları sonuna kadar kas kütlesi veren idmanlardır .mutlaka saniyelere karşı koyarak yapılmalıdır.

Yoksa sabahtan aksama kadar kaldıralım indirelim.

Önemli olan kasları yüksek bir stress altına itmek bunuda nasıl yaparsınız.

Benchpress giriyoruz mesela 4-5 saniyede itiyoruz ve nefatif yöndede 3-4 saniye kuvvet uyguluyoruz.

Ağirlikları hızla fırlatmak çok tekrarlar yapmak kasları şiddetli bir direnç altına itmiyor. Dolayısıyla idmanların sonunda en basit yorgunluk bile hissedilmiyor.

Ancak çok tekrarların tabiki omuz kasları bacak kasları calf kasları ön kollar ve bilek kaslarında işe yaradıgını söyleyebilirim.

Özellikle bacaklarda yüksek yogunluk ve yüksek tekrarlar gerekiyor.

yani kısaca vücut inşa edeceksek

birincisi direnç ve yogunluk büyük kas gruplarında

Görece ufak kas gruplarında dirençle yüksek tekrarlar

kücük bir hatırlatma Yogunluk : Ağirlik miktarındaki yükseklik Direnç : Yer çekimine kaslarınızla karşı koyma.

Son düzenleme:
arkadaşlar birde bu adamlar eski yöntemlerle çalışıyorlar yani arnold un kitabına bakarsak 5x15 li setlerden bahsediyor ve ayrıca yeni tekniklerle çalışan ronnie coleman , jay cutler ın yanında arnold fitnes çı gibi durmuyormu?

madem ortaya böyle anlamsız iddialar atılıyor, bende soruyorum o zaman şimdi. Hafif kilo çok tekrar nedir? Bir vücut geliştirmeciye yada fitness yapan birisine katkısı katkısı nasıl olur? Peki dayanıklılık çalışmaları kimlere lazım olur. haftada 3 gün egzersiz yapan bir adamın dayanıklılık idmanları yapması mantıklımıdır.

Back
Yukarı