Böbrek taşı

azil_zinde

Yeni Üye
Merhaba,

Böbrek taşı düşürürenler var mı veya ultrasonla taş parçalatan var mı?
Sağ böbreklerde hafif ağrılarım oluyor.
Ağırlık çalışınca, hareket edince ve su içince geçiyor.
Genelde yaz aylarında hep böbreklerimde birşeyler olur sonrada geçiyor.
siz ne düşünüyorsunuz?

görüşmek üzere

ben hiç yaşamadım ama abim son 5 senede 15-20 taş düşürmüştür.

Kimi zaman ağrısı olup kum döküyor kimi zaman işerken küçük taş çıkarıyor, kimi zaman da taş düşmediği için lazere giriyor. Lazerde de taş kırılıyor ardından taşı düşürmeye çalışıyor.

Hastanede böbreğinze bakmadılar mı orda taş görülür.

Abim de ağrısı başlayınca bol bol su ve bira içip ip atlıyor voleybol oynuyor. O da ağrılarını geçirdiğini söylüyor.

Çok zor ağrıdır derlerdi abimden biliyorum.

Çocuk doğurmaktan daha çok ağrırmış. Doğum yapmış bayan arkadaşlarımdan taş ve kum düşüren var. Onlar bile diyor böbrek ağrısının üstüne yok diye.

Umarım çabuk geçer rahatsızlığın.

Merhaba jimraynor,

Cevabın için teşekkür ederim.
Babam taş düşürdüğünü hatırlarım bende.
O taşı mesaneden nasıl çıktı diyede hep düşünmüşümdür.
Ağrıyı gidermek için şekilden şekle girmek gerektiğini biliyorum.
Fakat hiç hastaneye gidip lazer veya ses titreşimi yöntemiyle taşın kırılmasına başvurmadık.
sonuna kadar dayanıp en son çare olarak hastane olacak gibi.

görüşmek üzere

İlk Olarak Ultrason (Görüntüleme Yöntemi) ve Renal muayene gibi yöntemlerle Böbrek taşınızın Varlığına kesinlik getirmelisiniz.
Basit Belirtileri ;Bulantı Kusma , Huzursuzluk , Kaygı Enjekte Durumunda Ateşde Olabilir.
Sonrasında Renal Bölgeye Sıcak su Torbası Koyarak( Kaynar olmamak kaydı ile ),
Bol miktarda Su İçerek ,
Gerekirse Ağrı Kesici ve Spazm Çözücü Analjeziklerede Başvurulabilir. (Doktor Kontrolünde)
Ameliyat veya Diğer Taş Alma yöntemlerine Ağrı kesici İlaçların Cevap vermemesi Durumunda Başvurulur.

Size Tavsiyem Eğer gitmediyseniz Bir Üroloji uzmanına(Muslukçuya) Görünmeniz.

Ben 2008 yılında taş düşürdüm.Sol böbekteydi.Korkunç bir ağrıyla beraber idrar yapamama 3-4 saat sürdü.Ama sebebini biliyordum.Düşürmeden önce aşırı süt içiyodum. Acil serviste yediğim serudman sonra ilk idrarımdataşı düşürmüştüm.Allah kimsein başına vermesin.Fazla kalsiyum zararlıdır.

Selam,

Böbrek taşı oluşumunu süt, meyva değilde daha çok sulardaki mineral, kireç sebep olmaktadır.
Genelde yazın bu durumun nüksetmesi, su ihtiyacının ve tüketimin artması nedeniyle.
Böbrekte taş oluşuncada idrar yoluyla atılması için gene su ihtiyaç olmasıdır.
Bu dönemde karpuz yenmeside önerilir.
Meyvelerin içeriğindeki su nispeten daha çok süzüntü olduğundan daha saftır diye düşünüyorum.
Sütteki kalsyum zaten kemiklerin devamlı yenilenmesi ve yapısına katıldığından böbrekte birikme olamaz.

hoşçakalın

Böbrek taşının en temel nedeni genetik yapınızdır. Abime bir ara herşey yasaktı çilek kola vs. vs.

Bayağı dikkat ederek 6 ay geçirdi. Ardından yine bünyesi taş yaptı. Sürekli yaptığı için artık beslenmesini de sallamıyor.

evet tabi yapısal bir durum...
ancak benimde dediğim yiyeceklerden değil,
böbrek taşının oluşumu çok su tüketimiden kaynaklandığı...

banada doktorum süt ve yoğurta bulunan kalsiyumun fazlasının böbreklerde taş yapabileceğini söylemişti.Biliyorum dememden kastım taş düşürmeden önce ki yazın hiç alışık olmadığım halde günde 1 lt süt içmemdi.Şu an sütten nefret ediyorum.Sadece peynir yiyiyorum.Ayrıca meyvelerin saf olduğunu düşünmüyorum.Hormonlu sebze ve meyveler en az steroidler kadar tehlikelidir.

şöyle bir durumlada karşılabilirsiniz.
spor veya susuz kaldıktan sonra çok soğuk bir su içerseniz.
böbrekleri üşütebilirsiniz...gene buda ağrı yapar...ama 2-3 günde geçer...
bu arada doğal ağrı kesici için spor yaparsananız vücut andomorfin salgılar...

Back
Yukarı