Büyüme Hormonunu(GH) Dogal Yollardan Tetiklemek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baris
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok önemli konulardan aslında..

büyüme hormonuna olumlu yönden etki eden faktörlere bir yenisini daha eklemek mümkün..buda melatonin supplement..
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/melatonin_supplement_flex_magazine_diez-t9013.html
konudan alıntı yaparsak;
............(5mg) yüksek doz melatonin supplement’ı verilen erkek deneklerde görüldükü antremandan önce bile GH seviyeleri artmıştı.
Antremandan sonra 0.5 yada 5 mg melatonin alan erkek deneklerde placebo kullananlara göre GH seviyeleri artmıştı.
Antreman sırasında ve sonrasında GH seviyesini sıçratmanın vücut geliştiriciler için sayısız faydaları vardır.GH kas kütlesini büyütmek için güçlü bir şekilde uyarır ve araştırmalar göstermiştir ki antreman sırasında yada sonrasında GH seviyesinin yükseltilmesi büyük kas kazancı sağlamaktadır......

Hmm.Vardiyalı çalıştığım için uyku düzenim allak bullak.Gündüzleri düzgün uyuyamıyorum maalesef.Bırakın 8-9 saati 6 saat kesiksiz uyursam şükrediyorum. :S

kardiyo interval çalışma sisteminin büyüme hormonuna kaykısı var mı ?

ağırlık çalışması kadar olmasa da düşük yoğunluklu kardiyoya göre daha fazla.

bir de aspartam kullanımı da GH'ı arttırıyor. kafein kullanımı ise düşürüyor.

aspartam vucut tarafindan sindirilemiyor diye biliyordum. Nasil artirabiliyor ki? Bir de aspartam gibi tatlandiricilarin fazla kullanimi tavsiye edilmiyor. Ben bi ara ne guzel diet kola 0 kalori diye iciyordum sonra biraktim.

aspartamın gh ı artırması dolaylı dır.aspartam maddesi gh ı arttırmaz gh düşük jkan şekerinde daha serbest.siz şeker yerine tatlandırıcı alıyosunuz kan şekerinde yükselme olmuyo anlatmak istenilen bu olmalı

Paylasim icin tskler güzel bilgiler.

Bende bacak calismayanlara bir yazayim ;)
Bacak vücuttaki en büyük kas grubu. Başka bir deyişle en fazla growth(büyüme) hormonu salgılayan kas yani

Gece yemek yemeden yatmakla ilgili ise. Vucutta buyume hormonu aksam 10:30 sulari ile gece 2;00 sulari arasinda salgilanir. Bu nedenle bu hormonun isini en iyi derecede yapabilmesi icin, 10:30'da uykuya dalinmis, ve aksam uzeri 7-8'den sonra hic bir ogunun yenilmemesi gereklidir. Cunku eger bu saatlerden sonra vucuda besin girecek olursa, ya da yataga cok gec girecek olursak, vucut besinleri sindirmeye calistigi ya da gec yatildigi icin growth hormonunun salinisini geciktirecektir. Bu da ortalama 3-4 saat olan growth hormonu salinimi ve onarimi suresini 1-2 saate indirecektir.

Antrenmaninizi aksam 5-6'dan gec yapmamaya, yemeginizi aksam 7-8'den gec yememege ve aksam 10:30'dan once yataga girmeye calisin. Alacaginiz olumlu sonuc sizleri sasirtacaktir.
dediğinizi bir kaç kez denedim ama imkansız geliyor bana imkanı yok 12den önce uyuyamıyorum uyuyabilen varmı 10:30da?

sabah zorla birkaç kere saat 8:00'de uyandım, bu sayede akşam 10:30 - 11:00 gibi uykum gelmeye başladı,bakalım nekadar böyle devam edebilirim...

sabah zorla birkaç kere saat 8:00'de uyandım, bu sayede akşam 10:30 - 11:00 gibi uykum gelmeye başladı,bakalım nekadar böyle devam edebilirim...
benim tuhaf bir yapım var hayatımda 9dan geç uyandığımı hatırlamıyorum(1 2 istisna dısında) bazen gece 4de yatııyorum sabah 8de uyanıyorum :) ama 12de uyumakda cok dezavantaj değildir diye düşünüyorum 8de uyanınca 8 saat uyumuş oluyorum nasıl olsa

Benim anlamadığım büyüme hormonundan kastınız boy uzamasımı kas gelişimimi?

Benim anlamadığım büyüme hormonundan kastınız boy uzamasımı kas gelişimimi?

Buyume hormonu ıkısınede etkı eder benım ogrendıgım kadarıyla..Ama bu forumda genelde kas gelısımı konusunda konusulur buyume hormonu denılınce..Pro.larda her yıl bınlerce dolarlık gh kurune gırıyorlar kas ıcın..

Polen B vitaminleri bakımından oldukça zengin,yatmadan önce 1 çay kaşığı yemek büyüme hormonunu arttırabilir.[FONT=andale mono,times]http://avaremu.blogcu.com/polen-de-bulunan-vitamin-ve-mineraller-nelerdir/4270001
[/FONT]Polende tam 22 çeşit aminoasit, 27 çeşit madensel tuz, doğal hormon, enzim, coenzim, pigment, karbonhidrat ve ferment vardır.
Polende bulunan vitaminler A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9, B12, C, D, E, H, P, PP'dir.
http://www.mucizekarisim.com/polen.htm

Son düzenleme:
Yüksek aralıklı cardio çalışması demek ki kesinlikle çok yararlı! çünkü çok hızlı koşup sonra bir miktar dinlenmek bu hormonu çok arttırıyormuş... Buna paralel olarak ağırlık kaldırırken de olabildiğince yüksek ağırlıkla çalışmak en iyisi...

Dip not: 21-31 yaş aralığında her yıl %14 büyüme hormonu azalıyormuş... iyi de o zaman neden çoğu insanın boyu 18 yaşındayken duruyor? bu orana da güven olmaz... Bir de Testosteron hormonu 25 yaşından sonra her yıl %3 azalıyor denmişti! iyice moralim bozuldu ha! yaşım 27! haziranda 28...

kerem, doktorum bana kemik uçlarında bulunan kıkırdak doku yapsına sahip olan büyüme plaklarının kemikleştiğini bu nedenle uzamanın durduğundan bahsetmişti. Bu arada gh için aklıma birşey geldi. Menshealth dergisinin eski sayılarından birinde alternatif protein kaynakları diye bir konu vardı. Orda arginin seviyesinin en yüksek olduğu protein kaynağı kahverengi pirinçti diye hatırlıyorum. Bilmeyenlere arginin, ornithin gh salınımını arttırıyor.

kerem, doktorum bana kemik uçlarında bulunan kıkırdak doku yapsına sahip olan büyüme plaklarının kemikleştiğini bu nedenle uzamanın durduğundan bahsetmişti. Bu arada gh için aklıma birşey geldi. Menshealth dergisinin eski sayılarından birinde alternatif protein kaynakları diye bir konu vardı. Orda arginin seviyesinin en yüksek olduğu protein kaynağı kahverengi pirinçti diye hatırlıyorum. Bilmeyenlere arginin, ornithin gh salınımını arttırıyor.

kaç yaşında kapanmıştı senin kıkırdakların?(çok merak ettim boya takıntılıymda)

beyler büyüme hormonunu tetiklemek için arı poleni yiyin deniyor.e polende şeker var.şeker büyüme hormonunu engellemiyormu?bilgi verebilirmisiniz bana bu konuda?

Back
Yukarı