Bıkkınlık, bitkinlik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan WCX
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

WCX

Üye
3 aydır 5x5 yapıyordum, bugün tekrar döneyim dedim itme çekme bir programa. 2.hareket gelmedi yaklaşık birkaç haftadır böyle sabah kalkıyorum uykumu almış gibi değilim antrenmana gidiyorum hemen bitsin istiyorum, hacmi yüksek bi programa geçtim şimdi 5x5 den sonra ciddiye alamıyorum unilateral hareketleri bu ne falan diyorum ne yapmak lazım mevsimsel mi 1 hafta ara mı versem ne dersiniz

bu spora hep aynı istekle devam edilemiyor. Ben 17 senedir yapıyorum. Bende artık bıktım. 4-5 haftada bir, bir haftalık dinleniyorum. Kimisi 1 aylık dinleniyor yazın. Şimdi bende 2 haftalık dinlenme periyodundayım. Ara sıra bunu yapmak lazım. 1 haftada 2 haftada kaslar erimez öyle hemen.

Tabiki kısa süreli aralar verilebilir bunun bi negatif etkisi olmayacaktır
Amacımız ne kadar kaslarımızı büyütmekte olsa işin psikolojik yönleri de var tabiki
Böyle durumlarda yeni bir şey almak bana motivasyon veriyor. Herhangi bir supplement yada bir ekipman olabilir bu. Eldiven yada bir spor tişörtü gibi
Bazende salona giderek sadece haz aldığım hareketleri yapiyorum. Bench, cable fly gibi. Bu da iyi gelebiliyor.
Şuan diyet dönemindeyim ve dönem bitince aynı şekilde 1 haftalık ara vericem bende
Çok yoruyoruz bazen vücudu:)

kışın kandaki d vitamini değeri düşer buna baktırmanız da fayda var..
ayrıca ferritin ve MCV düşüklüğü, RBC düşüklüğü ve yüksekliği, B12 düşüklüğü de yorgunluk yapar..

Diğer bir sebep arkadaşların dediği gibi overtrain olma durumudur..bu durumda dinlenmek en iyisidir..protein alımını bozmadan yapılan dinlenmelerde 3 haftaya kadar kas kaybı başlamıyor der kaynaklar bu konuda da rahat olun..
son olarak uykuyu alamama nedeniniz geç yatıp az uyumak mı yoksa çok uyuduğunuz halde uykuyu alamamak mı? az uykunun gücü azaltmayacağını yine sporcular üzerinde yapılan çalışmalar söylede de ben az uyuduysam antrenmana gitmiyorum çünkü perişan oluyorum.. :)
kendini iyi hissederken yapılan antrenmandaki şiddet ve istekten dolayı uyarılan kas başka zaman uyarılamıyor bence..

kışın kandaki d vitamini değeri düşer buna baktırmanız da fayda var..
ayrıca ferritin ve MCV düşüklüğü, RBC düşüklüğü ve yüksekliği, B12 düşüklüğü de yorgunluk yapar..

Diğer bir sebep arkadaşların dediği gibi overtrain olma durumudur..bu durumda dinlenmek en iyisidir..protein alımını bozmadan yapılan dinlenmelerde 3 haftaya kadar kas kaybı başlamıyor der kaynaklar bu konuda da rahat olun..
son olarak uykuyu alamama nedeniniz geç yatıp az uyumak mı yoksa çok uyuduğunuz halde uykuyu alamamak mı? az uykunun gücü azaltmayacağını yine sporcular üzerinde yapılan çalışmalar söylede de ben az uyuduysam antrenmana gitmiyorum çünkü perişan oluyorum.. :)
kendini iyi hissederken yapılan antrenmandaki şiddet ve istekten dolayı uyarılan kas başka zaman uyarılamıyor bence..

Hocam bahar geldiğinden beri var bu şikayetler, uzun süredir dahiliyeden randevu alıp bi kan testi yaptırmak o istiyordum iyi olur sanırım.

Back
Yukarı