Kalitos
Üye
Onceki mesajlarınızı da okudum. Resmen kendimi gördüm. Omuz antremaninda boynuma bıçak saplandı adeta. Ayni sekilde kas ağrısı tedavisi üzerinde durdular acilde. Fakat agrilarim gecmeyince mr cektirdim. Sonuc: boyun duzlesmesi + 2. Derece boyun fıtığı. 1 ay fizik tedavi gördüm. (Hot pack, tens, elektrik) Hiçbir sekilde bi iyileşme olmadi. Sonra doktor sirtimdan bir igne yaptı. O rahatlattı. 1 ay kadar sonra tekrar basladim vg ye. Çünkü bu spor insanin içine işliyor. Gidemedigin her gün, düzgün beslenemedigin hergün kahroluyorsun. Emegini kaybediyorsun.elezar bey spora geri dönüş yapabildiniz mi?
Konudan uzak kalmamak adına şu anki durumumu paylaşmak istiyorum. Ben boyun fıtığı tedavisinde DRX9000 tedavisi gördüm 20 gün sürdü her gün yarım saat DRX9000 cihazında zaman geçirdim üzerine yarım saatte fizik tedavi gördüm. Günde bir saat tedavi oluyordum. Şu an ağrılarım % 98 geçti. Doktorum boyun fıtığımın artık olmadığını söyledi. Yüzebilirsin koşabilirsin vücut ağırlığı ile boynuna omurgana herhangi bir yük bindimeden sporunu yapabilirsin dedi. Sadece esneme hareketlerini ve birkaç fıtık önleyici egzersizi yapmayı ihmal etmememi söyledi. Ben Ektoderm yapıda olduğum için 178 boy ile bir sende 65 kg dan 72 kg a çıkabildim. Yağ oranım ortalama %16 idi. Tedaviden dolayı spora 2 ay ara verdim lakin yeme düzenimi bozmamaya özen gösterdim. Kilom 72 kaldı fakat yağ oranım şu an %20 görünüyor. Göbek hafiften öne çıkmaya başladı. Kilomu 75 e çıkarmak istiyorum. Bu spora devam etmek istiyorum fakat eklemlere tekrar zarar vermeden omurgaya yük bindirmeden hangi hareketleri yapmalıyım hangilerinden uzak durmalıyım bilmiyorum. Kanat, Omuz, Calf ve Bacak bölgelerim zayıf özellikle buraları geliştirecek bir program yapabilir miyim? Konuyu takip eden ve fıtık hakkında bilgisi olan sporseverlerin yardımlarını rica ediyorum.
Bu sefer göğüs idmaninda, incline cable fly hareketinde yine o bıçak saplandı boynuma. Fizik tedaviden sonuç alamayinca beyin ve sinir cerrahisine gittim. Basit bi lazer tedavisi yaptilar. Sonuc yine yok. Su anda ne boynumu ne rahatça oynatabiliyorum, ne de korkumdan spor yapabiliyorum.
Sizden ricam fayda gordugunuz bu makine ve tedavi hakkinda daha fazla bilgi vermeniz. Size ne kadara maloldu, hangi şehir, hangi hastahane, hangi doktor? Bu spora yeniden geri donmeyi o kadar cok istiyorum ki. Eğer yardım ederseniz cok sevinirim.