• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Başlangıç: 22 Ekim'09 (Başlangıç ve Şimdiki Fotolar)

evet bugün çektiğim sırt pozlarını da koyuyorum.

4714759704_f80d62568a_b.jpg

4714121527_65eb7f60dc_b.jpg

4714120377_f4162fe74c_b.jpg

4714760926_101453c458_b.jpg

yedirerek sağlam bir şekilde girebildiğim ağırlıklar

bench press: 75kg
deadlift: 80kg
squat: 80kg
shoulder press: 50kg
barbell curl: 35kg
bent over row: 50kg
lat pulldown: 65kg

10-8-6-4 şeklinde de chest dips çıkarabiliyorum, dips e yeni başladım.

Kendi görüşüme göre bir vücutçuda ilk olması gereken şey düşük yağ oranı ve dümdüz bir karın. Görüyorum ki sende buna sahipsin. Öncelikle tebrik ederim.

Sonradan eklediğiniz ikinci resimde yan arka yağlar biraz dikkatimi çekti. https://www.bodyforumtr.com/vbforum/attachment.php?attachmentid=7543&d=1273175965

Orası için sanırım biraz daha diyete devam.

Ardından karbonhidratı günlük 25 gram 100'er kalori arttırarak hacim çalışmasına girişmenizi öneririm.

Disiplinli beslenen bir insanın bu sporda yapamacağı yoktur. Yaptığınız çalışmadan belli ki bu disiplinde sizde fazlasıyla var.

@Y.Mert
barbell bent over row yapıyorum.

@jimraynor
yorumun için teşekür ederim. o dediğin fotoğraf 2.5 ay öncesinin. o dönemlerde definition çalışmalarıma başlamıştım. hiç katı bir diyet yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum. acelem yok, zaten yağ oranım da pek fazla değil. ama eğer bu safyadaki biraz yukarıdaki sırt pozlarına bakarsan o bölgedeki yağların azaldığını görebilirsin :)

ve evet, disiplin olmadan bu işin olmadığını herkesin anlaması gerekir. ayrıca bu işi severek yapmak da gerekli diye düşünüyorum. her idman gününde çok mutlu oluyorum mesela o gün idmana gideceğim için. dinlenme günlerini sevmiyorum :)

15 temmuz'da çektiğim fotolar.

yağ oranı: %10

Eklentiler

• Görüntü028.jpg
    Görüntü028.jpg
    58,6 KB · Görüntüleme: 535
  • Görüntü029.jpg
    Görüntü029.jpg
    60,2 KB · Görüntüleme: 522
  • Görüntü134.jpg
    Görüntü134.jpg
    57,3 KB · Görüntüleme: 564
Yorumun için teşekür ederim. Orta karın kasımın diğerlerine oranla ya daha çok gelişmiş olduğunu ya da daha büyük olduğunu düşünüyorum. Alt kısımda hala biraz yağ var, o yağlanma biraz daha azaldığında daha memnun olucam :) gerçi şuanki halinden de memnunum o kadar problem değil benim için. Çok yağsız vücut çirkin görünüyor şuanda %10 yağ oranım var %8'in altına düşmeyi düşünmüyorum.

şu anda zaten ilk halinize göre mükemmel gelişim elde etmişsiniz oldukça fit bir vücudunuz var ama yüzde 8 yağ oranı da insana hayatı zehir etme potansiyeline sahip gibi :) benim yağ oranım yüzde 10 olsun daha da düşürmem zaten :)

Yorumun için teşekür ederim. Orta karın kasımın diğerlerine oranla ya daha çok gelişmiş olduğunu ya da daha büyük olduğunu düşünüyorum. Alt kısımda hala biraz yağ var, o yağlanma biraz daha azaldığında daha memnun olucam :) gerçi şuanki halinden de memnunum o kadar problem değil benim için. Çok yağsız vücut çirkin görünüyor şuanda %10 yağ oranım var %8'in altına düşmeyi düşünmüyorum.

dostum bence %8 yağ oranı idealdir biraz hacim alırsanda mükemmel olur derim..
bench_Odumbelllls thums:

şuanda zaten son koyduğum fotolara göre çok daha iyi vücudum. nerdeyse 6 ay oldu o son koyduğum fotolardan bu yana :) yakın zamanda yeni fotoları da koyarım.

Son derece başarılı tebrik ederim..tek bişey sorcam bu fotoları kendini kasarken mi çekiyorsun mesela karın fotolarını ? Kasılı halinle normal halin arasında çok fark var mı benim gibi onu merak ettim sadece :) Başarılar..

teşekkür ederim.

karnım normal dik dururken durduğu gibi duruyo fotolarda. kasmadan çekmiştim. diğer pozlarda da kasmıyorum hiç, sırt pozunda elimi belime koyduğum pozlar hariç.

Son düzenleme:
çalışırken bulk ve define dönemi diye ayırdınız mı? define döneminde cardio yaptınız mı? karın estetiğiniz muhteşem.

Back
Yukarı