babamı supplement için ikna edemiyorum

bora20

Üye
Geçen sene eylül-ekim ayları gibi spora başladım. Spor salonuna gitmeme izin vermedi (kendi harçlıklarımla). Eve dambıl aldım onlarla çalıştım ama bir süre sonra yetersiz geldi bodyweight egzersizlerine başladım ki zaten sevdim artık bodyweight egzersizleri yapıyorum, aynı zamanda basket oynuyorum.
Neyse konuya geleyim. Babamı ikna edemiyorum supplement konusunda. Ağır spor yapıyorum. Hedeflerim var. Beslenmeme bile laf söylüyorlar. 2-3 yumurta yiyormuşum çokmuş. Babam beni hiç dinlemez zaten ilk başlarda direk hayır diyordu. Şimdi anneme videolar izlettim, annemle konuştum - annem babama göre bilime daha yakındır (babam hayat okulunda okumuş her şeyi biliyor :D) - annem babamla konuşmuş. Hala hayır diyor. Supplementler profesyonel sporcular içinmiş. Profesyonel sporcular gerekirse kullanın diyor gösteriyorum. Hayır diyor zaten 2-3 tane yumurta yiyormuşum. Yumurtada kreatin, beta alanine falan da var herhalde ben bilmiyorum. Neyse ege fitnessın videosunu gösterdim. 8-10 yumurta yiyor, 5 öğün hayvan gibi yiyor bir de supplement kullanıyor (supplement kullandığını söylemeyi unuttum gerçi). Basketbol bursuyla amerikaya gitti şöyle böyle diye anlattım. O profesyonel diyor sen çok çalışmıyorsun diyor. Bunu diyen adam aynı zamanda 40 kiloyla deadlift yaptığımda bana sakat kalırsın o kadar ağır kaldırma diyordu (70-80 kilo arasıydım işte o zamanlar, yağ oranım biraz -çok değil-fazlaydı ). Ayrıca sağlıksızdır belki daha belli olmamıştır diyor. Ege bu işin okulunu okuyor. Koskoca üniversiteler 10 yumurta zararlı dememiş ama benim herbokolog babam diyor. Oh neyse yazdım buraya rahatladım.

Su anki tecrubelerime gore Suplement bence gereksiz

Usta suppmelent nie alasın ki gidip 200 300 arası vericeksin o verecegin paraya 1 kg tavyk gögsü 15 tl 1kg yagsız dana sote 50 lira al ye bitince tekrar al bulgur makarna vsde evde vardır zaten

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi beslenmek gerekiyor. Onun için de para lazım.
Supplement bedava zaten :D en ucuz protein tozu 180 lira bilinçli kullanırsan yaklaşık 2-3 ay gidecek. 3 ay olduğunu kabul edelim aylık 60 lirayı tavuğa versen daha mantıklı olur ki daha çocuksun (gelişme çağındasın) önce bilinç kazan sonrasında kasların gelişme hızına şaşırırsın. Bu cümleyi forumdaki tüm ergenlere kurdum sanırım eksik kalan varsa söylesin ona da yazayım :)

Olay basit. Antrenman sonrasında o havalı görünen dandik plastik suluklara, o renkli cafcaflı poşetlerden kutulardan çıkıp da saklama kaplarına koyulup dökülen, ardından su süt neyse koyup sallayıp, sonra bir güzel kafaya dikmek ve kendini tatmin etmek insanlara "feci derecede" cazip geliyor. Hele de ilk defa kullanmak isteyenlere. Şu yukarıda ne kadar mantıklı yorumlar var. O para az buz bir para değil. Zaten on numara katkı yapar beslenmene. Şu protein tozunu mecbur kalmasam almam da kullanmam da. Harbiden bir numarası yok. Hayır ne olacak ki. Ne doyuruyor ne güç veriyor ne de geliştiriyor. İmkânım olsa yerine antrenman sonrası hemen 4-5 yumurta daha yerim. Kana karışması umrumda değil. Hemen olmasın da 1 saat sonra olsun. Sağlam olsun.

Aynı Problem bendede vardı, Çalışıp Kendi Paramla 750 Liralık Supplement-Protein Tozu Alışverişi Yaptım eve getirdiğim zaman mecburen kabül ettiler. ayrıca bu konu ailelerin eğitimsizliğiylede alakalı televizyonda protein tozu zararlıdır diğen her hocaya inandıkları için fikirlerini değiştirmek zor.

Back
Yukarı