Bacak Çalışmasında Sonra Aşırı Yorgunluk

gstark

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bende fitness a yeni başladım. Sizlerin ve yabancı forumlardan derlediğim bilgiler doğlrultusunda hareket etmey çalışıyorum.

İlk programı geçen hafta uyguladım. Birşey dikkatimi çekti. Bacak çalışmasından sonra (3x12 ağırlıksız squat ve 5kg dambılla aynısı) inanılmaz bir yorgunluk çöktü. Yığıldım kaldım diyebilirim.

Bunu bacak kaslarının büyüklüğüne ve salgıladığı laktik asite yorumladım. Sanırım egzersiz yaptıkça direncim artacaktır.Sizlerinde görüşlerini almak isterim..

Herkese iyi çalışmalar

aynı ağrılar bende de oldu leg press hack squats dan sonra bacaklarım nerdeyse kopma noktasına geldi ilk hafta merdiven bile çıkamıyordum şu an üçüncü hafta kilo bile artırıyorum bellirli bi hamlığı aştıktan sonra ağrılar azalıyor weightlifter

bu kötü birşey değil genel olarak bacak kaslarını az çalıştırdığımız için ağırlığa karşı olan direnci az bu antreman yapa yapa giderilicektir ama mutlaka ağrı olucaktır.

Yeni başladığımızda hepimize oldu o ağrılar. En fazla 1 hafta daha sürer sonrasında gelişen ve bacaklar rutine ayak uydurmaya başlar.

Ama laktik asit toleransını artırmak ( daha geç yorulmak için / kondisyon kazanmak için / dayanıklı olmak için / artık ne derseniz ) için İnterval çalışmaları deneyebilirsin. Forumda araştırıp bulabilirsin.

Hamlık ilk dumbeller elime geçtiğinde hevesle hiç ısınmadan direk bacak hareketleri yaptım.Öbürkü gün okula gitmedim , adım atamaz hale gelmiştim fazla yüklenme kendine daha genciz :D

Ben bodye başladığım ilk başladıktan sonraki ilk 3 gün ağrıdan uyuyamadım gidip kas gevşetici aldım öyle rahatladım bacaklarımda ağrı olmadı ama ilk gün 50 kilo falan kaldırmıştım şimdi 100kg üstünde kaldırıyorum.

Ben bi hafta topalladım merdiven Çıkamıyodum.Ama Zamanla geçti ve İlk günleri Cidden Hatırlamak istemiyorum.Çok can sıkıcı bir durum
Arkadaş:noldu bacağına?
Ben:Abi aşırı Yüklendim böyle oldu.
Arkadaş:Kazma seni Önce yapmasını öğren Öyle gel :)
Ben:Tamam tamam Sen gir şimdi Koluma da sonrasını düşünürüz Ah ayağım...

ben bacaklarımı dün çalıştırdım dershaneye gitmekde güçlük çektim yaşlı babanneler gibi oldum resmen baya yoruyor kaldıki baya çalıştırmama rağmen artırınca işte :) Merdiven çıkmak tam bir işgence :)

O başta olur yakında 50 lik setlere bile alışır rutin baskıya en çabuk alışan bölge bacaklar olur genelde. Ayrıca bir arkadaş interval koşular yapabilirsin demiş doğru fazlasıyla etkili olur fakat henüz bu aşamadayken başlama.

Back
Yukarı