bakliyatların besin değeri bozulmadan pişirilmesi

hurkanyy

Üye
merhaba bilindiği üzere bakliyatlar bol protein kaynağıdır ben ise antremanlara başladığım için çok proteine ihtiyaç duyuyorum ama bu tarz besinleri yağsız yemek için haşlayarak yiyorum ve haşlamak vitaminlerin ve proteinlerin suya gitmesini sağlıyor,sorum şu--> baklagillerin besin değerini bozmadan ve hiç extra kalori arttırıcı yöntem kullanmadan baklagiller nasıl pişirilir? örneğin: mercimek,nohut,barbunya,soya,fasulye
 
Sebze ve meyvelerin ne kadar az pişirilirse besin değerlerini de o kadar koruduklarını biliyorum ama bakliyattan çok emin değilim. Suda haşlamak yerine buharda pişirebilirsin, düdüklü tencerede bile olur (buharda pişirme tepsileri oluyor)

Biraz araştırdım ve bakliyatlarda zehirli bir madde oluyormuş ve pişirilmeden tüketilmesi tavsiye edilmiyormuş, ancak pişince yok oluyormuş bu zehirli etki. Raw diyetlerde ancak filizlendirerek ya da suda bir gece bekleterek tüketebilirsiniz ama tadı güzel olmaz deniyor.
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı