balık unu hakkında bilgisi olan var mı?

balık unu kurutulmuş balıkların öğütülmesi ile yapılıyormuş ve %75 protein değeri ve %85 sindirilebilirliğe sahipmiş vücut geliştirme için uygunmudur bilgisi olan var mı bilen yada kullanan varsa nereden nasıl temin edilebilir

Edit Despo

ilginç bir şey ama...

o ne öyle mavi renk be abicim, okurken gözlerim de kas yaptı... :)
ama onun dışında, eğer öyleyse-söylediğin gibiyse; balık ununun %75'i protein, bunun da %80-85'i sindirilebiliyor! o zaman bu süper bir şey-NO#1... :roll:

prteın degerı yuzde 80.kurutulmuş balıktan elde edıp satış yapan yerler var diye biliyorum.tadından dolayı kullanabiliyorum dıyen hiç duymadım.

Denemedim ama fantastik bişey olarak bu undan belkide az başka un ile karıştırılarak poğaça yapılabilir...
Hatta yapılsa çok güzel olur... 2 poğaça (ortalama 1 ekmek büyüklüğünde toplam) Günlük protein alımımızın %85 ini karşılayabilir bu durumda.

o kadar protein varmış içinde,baklagillerden falan da kaliteli protein.hiç acımam
''Gözlerimi kaparım vazifemi yaparım'' :D

bu balık ununu bı sekilde tuketsek herhangi bir sorun olmaz demi arkadaslar marketlerde satılmadıgi icin biraz suphelendim bir bilgisi olan varsa beni aydınlatabilirse sevinirim

Sakın kullanmayın arkadaslar
Bu urun saglıklı bır ınsan ıcın degıl avlanıp aynı gun tavamıza gelecek balıkları avlamak ıcın baık yemı yapımında kullanılıyor.

Türk malı olan cok kalıtelı hamsı unları mevcutmuş ama pıyasada uzakdogu urunlerde varmıs arasındakı farkı gozle anlamak mumkun degıl.

Proteın degerını arttırmak ıcın bırcok urunde melamın gıbı katkılar kullanılıyor. Buda ınsanlar ıcın olumcul olabılır.

Sakın.

Balık unu

Arkdaşlar bilen konuşur , az bilgisi olan az bilgisi ile yön vermeye çalışır , bilmeyen aksini söyler ...
Balık unu kesinlikle Portein yoğunluklu bir balık kurutulması bilindiği gibi balık satışı yapan yerlerden temin edile bilir olmasa dahi yardım olurlar ...
Ama Bu unu şu anda 1 hocam kullanıyor ... ve 2 arkadaşım Hiç bir sorunu yok aksine müthiş bir gelişme ye sahip oldular kısa sürede Ama tek sorun kokusunun kötü olması güzeli seven dikenine katlanır ... Soğuk bölgede buz dolabı vs. yerlerde plastik kaplarda değilde cam kavanozlarda saklanması ve soğuk ortamda olması durumunda pek fazla koku vermez Bu hafta bende kullanmaya başlayacağım inşallah ... Fazla sözlere aldırış etmeyin ... aksi bir şey söz konusu olursa bildiririm ...

bazı noktalar:

-balık unu ,kurusu ,tozu geniş bir kavramdır...ancak, ndüstriyel bazda ve insan besisinde kullanılan balık unlarının çoğu hamsidir...

-hamsiyi bizim karadenzililer sadece karadeniz ve marmara da yaşar zannederler , ama buralardan çıkan miktar devede kulak kalır...hamsi ve balık unu üretiminin en büyük payı "peru " yani g.amerika dır..

-endüstriyel balık unu, gerek "çiftlik balık , tavuk yemi ve diğer yemlerde de "kullanılr...

-endsütriyel bazda üretilen yem balık unlarının insan tarafından kullanılması tabi ki ne derece sağlıklı olur ...bu konuda sadece ve sadece üretici firmanın insafına kalan bir konu, ne katar, nasıl stoklar, ürteirken içinde kalan kontamine maddeler vb vb ...hayvan bunu tolere eder ,ama insan ?!...
yoksa , teorik olarak tabi ki herhangi bir sorun olmaması gerekir !...)))

Son düzenleme:
Balık unu

Ben kullanıyorum tek sorun tadının iğrenç olması ama gülü seven dikenine katlanır ... vücuttaki gelişme yaptıgınız zaman içindeki % 98 protein olduguna inanırsınız... Bir çok kişi kullanmadan yorum yapıyor ama sağlık açısından bir zararı olsa idi ben görürdüm ... haftada 6 kes alıyorum hem aikido antrenmanından önce hemde budy bir soun yok.

balik unu

Balik ununu antrenman oncesi 0.5litre su ile karistirip iciyorum ama tadi kesinlikle igrenc bunu engellemek icin meyve suyu veya tadi iyi olan icicekle karistirmaniz hususunda icmeniz daha rahat olacaktir.Ben iciyorum ama kimsenin dayana bilecegini sanmiyorumher ictigimde kusmaya yakin oluyorum aklima farkli seyler getirmeye calisiyorum.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:17 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:10 ----------

Balik ununu antrenman oncesi 0.5litre su ile karistirip iciyorum ama tadi kesinlikle igrenc bunu engellemek icin meyve suyu veya tadi iyi olan icicekle karistirmaniz hususunda icmeniz daha rahat olacaktir.Ben iciyorum ama kimsenin dayana bilecegini sanmiyorumher ictigimde kusmaya yakin oluyorum aklima farkli seyler getirmeye calisiyorum.

Back
Yukarı