bazı noktalar:
-balık unu ,kurusu ,tozu geniş bir kavramdır...ancak, ndüstriyel bazda ve insan besisinde kullanılan balık unlarının çoğu hamsidir...
-hamsiyi bizim karadenzililer sadece karadeniz ve marmara da yaşar zannederler , ama buralardan çıkan miktar devede kulak kalır...hamsi ve balık unu üretiminin en büyük payı "peru " yani g.amerika dır..
-endüstriyel balık unu, gerek "çiftlik balık , tavuk yemi ve diğer yemlerde de "kullanılr...
-endsütriyel bazda üretilen yem balık unlarının insan tarafından kullanılması tabi ki ne derece sağlıklı olur ...bu konuda sadece ve sadece üretici firmanın insafına kalan bir konu, ne katar, nasıl stoklar, ürteirken içinde kalan kontamine maddeler vb vb ...hayvan bunu tolere eder ,ama insan ?!...
yoksa , teorik olarak tabi ki herhangi bir sorun olmaması gerekir !...)))