Bal Yemek

kısaca bal da özel bir durum yok cevap veremiyorum diyorsun bunu demen yeterli

hic bir besin tek basına mucize degildir.

Tum sekerler gibi bal da zararlıdır

Birazda bu kişiye göre değişiyor bence kilo problemi olanların dikkat etmesi gerek şeker kullanımına.Benım enistem ıncecık adam yıllardır hertürlü şekeri tüketir fastfooddan tut gel görki adam sapa sağlam yani yıllardır aynı şekil kuzenım gece kaşık kaşıl bal süt karısımı içer kilo alsın diye.

Yanı burda herkez birazda kendıne göre yorum atmıs ama şunu net bi sekilde söylebılrz heralde "KİLOLU" yani insülinle başı dertte biri için bal gerçektende gerekli değildir(sabah ve spor sonrası kullanılablr) kaş yaparken göz cıkarmak gibi bişi heralde heleki organik bala servet odenen donemde :)
 
En sevdiğim ve notum yüksek olan dersim coğrafya o yüzden hevesim vardır coğrafya bilgilerini öğrenmeye neden doğusunda flora batıya göre daha az

doğusu daha fazla yağışlı kaçkar dağı doğu karadenizde müthiş doğası var

Madem soru sorulmuş offtopik olsa da sevgili Cidade e bir cevap verelim ;)

Bio çeşitlilik yada sadece bitkiler için konuşacak olursak flora zenginliği aslında yağıştan vb. dış etmenden çok topografik yapı orman yatay dikey sınırları ve izolasyon ile ilgili...

Türkiye nin doğusu batısı diye ayırt etmek doğru değil; nem,sıcaklık ve yağışı ayarlayan zaten topografik yapı ile yatay-dikey ekosınır dediğimiz şey ;)

Türkiye de en fazla batı karadeniz ile kaz dağı ve çevresi topografik yapısı ile en fazla adım başı değişen mikroiklim-yağış-nem-sıcaklık özelliği göstermektedir!
İzolasyonu da iyi olduğu için hem en fazla endemik, hemde en fazla bio çeşitlilik bu bölgelerde dir ;)

En azından konuya bağlayacak olursak en müthiş ve endemik bal bu dediğim bölgede ki arılar ile yapılır.
En müthiş ve en pahalı olması gereken aslında buraların balı ;)
 
Balın içeriğinde de güçlü antioksidanlar mevcuttur: Pinocembrin, pinobaxin, chrisin ve galagin. Bunlardan pinocembrin, yalnızca balda bulunan bir antioksidandır.

 
Balın içeriğinde de güçlü antioksidanlar mevcuttur: Pinocembrin, pinobaxin, chrisin ve galagin. Bunlardan pinocembrin, yalnızca balda bulunan bir antioksidandır.


Süper bilgi işte, soru sorup da cevap aldığım nadir anlardan biri :D

Hızlı Kh sınıfından olupta bu kadar antioksidan özelliği olan bir besin?!

Tek kelime ile müthiş ;)
 
Bal 3 bin yıldır kullanılan bir ürün balın faydasını tartışan başka bir forumda yok sitede yok bu tür tartışmalar yapıp milletin aklını bulandırmayalım bal yemek istemeyen veya şeker istemeyen bu konuya girip yazmaması gerek çünkü o kişiyi ilgilendirmez ama birşeyleri merak edıyorsan googlede arayıp bulabilirsin

kısacası bal dünyadaki tek besindirki içinde bakteri mikrop yaşayamıyor ve bozulmuyor bu başlı başına bir mucize

kaldiki balın şekeri bildiğimiz şeker değil balda çeşitli şeker grupları var ve bu şekerler kana hemen karışan cinsten başka hıcbır besınde bu hızla karışıp enerjı vermıyor

ve ılgınctır bal dişleride koruyor şeker olmasına rağmen

balın şekeri tamamıyle doğal cıceklerden cıceklerın yağlarından yapılıyor bal arısı bunu yuvası için karnında hazırlıyor bu kadar mucizevi ve emek sarfeden bir ürün asla zararlı olamaz

endüstiriyedeki beyaz şelerle bal şekerinin yakından uzaktan alakası yok ismi şeker ama tamamiyle faydalı bir şeker

bal hemde güclü bir besin öyle abur cubur gibi yiyemezsin çarpar adamı

şifa niyetine sabah 1 kaşık almak faydasını almak için yeterlidir.

zeuz bu arada bende oaçıdan dusundum daglar endermık bıtkıler karadenızde cok fazla yanı doğusa batısı kadar dogası çok iyi doğusundada kaçkarlar var hele gurcıstan tarafa doğru kafkaslar buyuk kucuk kafkaslar mükemmel doğası var bızım blundugumuz cografya cok zengın benim ülkemden sizin ülkenize olan o dağlık alan cok zengın bır alan değerini bılseler keşke
 
al 3 bin yıldır kullanılan bir ürün balın faydasını tartışan başka bir forumda yok sitede yok bu tür tartışmalar yapıp milletin aklını bulandırmayalım bal yemek istemeyen veya şeker istemeyen bu konuya girip yazmaması gerek çünkü o kişiyi ilgilendirmez ama birşeyleri merak edıyorsan googlede arayıp bulabilirsin
Ne demek istiyorsun ? sana sorup mu yazı yazacaz ?

Konuyu acan arkadas ne sormus ?


Merhabalar,
Forumdaki ilk mesajim olacak bu ve ayni zamanda ilk sorum. Canim tatli cektiginde kendimi bal ile avutmaya calisiyorum. Yani olabildigince sekerden kacmaya calisiyorum. Acaba bali makul miktarlarda yedigimizde herhangi bir sorun ile karsilasir miyiz? Ayrica bal yemek ile baklava yemek arasinda yarar/zarar karsilastirma yapilirsa ikisi de seker icerdiginden zararli midir? Yardimlariniza ihtiyacim var.
Simdiden cevaplar icin tesekkurler.
Balın zararlı oldugunu iddaa ediyorsak soruda o ise neden yazmayalım ?


balın 100 gr da 82 gram seker vardır

bunun icindeki sekerler ise

Sugars
82.1
g

Sucrose
890
mg

Glucose
35744
mg

Fructose
40934
mg

Lactose
~


Maltose
1440
mg

Galactose
3100

bunlara bakın ne kadar faydalı oldugunu yazın bakalım o zaman arkadas zararlarını sorarken neden yazmayalım ? bal da iyi besinler vardır fakat sekerden yuksek oldugu icin kan sekerini zıplatır insulin salgılatır dolaylı olarak da zararlıdır
 
Son düzenleme:
Balı bildiğimiz şekerden ayıran çok önemli bir fark vardır. Şeker ancak sindirim sisteminde değişime uğradıktan sonra kana karışırken bal sindirime gerek olmadan çok süratli bir şekilde kana karışır. Dolayısıyla bal insan vücudunun en yüksek derecede ve en hızlı biçimde faydalanabileceği bir gıdadır.

vikipedi.

heldic beyaz toz şekerin ınsana bır faydası yokken nasıl oluyord afayın bu akdar faydası oluyor he söylsene googleye bir yazıyorsun 2 sayfa liste sıralanmış buraya koymuyorum uzun uzun okunmuyor dıye

balın şekerıyle nasıl olurda diğer şekerleri aynı kefene koyarsın ?
 
balın icindeki fruktoz glikoz uzaydan mı geliyor nasıl bir farkı var ?

kana o kadar hızlı karısması kan sekerini yukseltmiyor mu ? yada kana hızlı karısınca yanında yenen gıdalar noluyor depolanmıyor mu ?

bal eger yenecekse ki zorunlu degildir öyle ahım sahım bir besin yok icinde

ancak antreman oncesi yenebilir enerji olarak kullanılsın diye
 
Son düzenleme:
balın icindeki fruktoz glikoz uzaydan mı geliyor nasıl bir farkı var ?

kana o kadar hızlı karısması kan sekerini yukseltmiyor mu ? yada kana hızlı karısınca yanında yenen gıdalar noluyor depolanmıyor mu ?

bal eger yenecekse ki zorunlu degildir öyle ahım sahım bir besin yok icinde

ancak antreman oncesi yenebilir enerji olarak kullanılsın diye

madem aynı şeker neden sofra şekeri balın faydalarının aynısını yapmıyor?

neden balın içinde bakteri mıkrop uremıyor bozulmuyor nem çekmıyor madem aynıysa

balda bırcok mınarel vıtamın ve proteınde var dıger şekerler aynımı bal ile

bal dişede faydası var ama dıger sekerler dısı curutuyor

daha bırcok seye faydası var yazsak cok uzun olur normal şekerle balı aynı kefene koyuyorsun hala

yarım kılo bal ıcın 900 binden fazla cıcekten nektar alıyorlar o otlar cıceklerın faydası bala gecıyor

kim diyorki kıloyla bal tuketın dıye zaten bulmuşsan doğal bal günde 1 kaşık sabah al veya gun ıcınde al yeterlıdır faydasını almak ıcın

neyi aşırı tuketırsen zararına işler
 
cunku sofra sekerinde vitamin yok yanında bal ve meyvede vitamin var fakat zararlarını yok sayamayız
 
Bal 3 bin yıldır kullanılan bir ürün balın faydasını tartışan başka bir forumda yok sitede yok bu tür tartışmalar yapıp milletin aklını bulandırmayalım

Bu dediğin olmaz işte ne demek milletin aklı bulanmasın diye tartışmayalım...
İyi o zaman herkes kendi bildiği doğrularla yada yanlışlarla kalsın o zaman...

Bu dediğin bilimsel düşünceye ters!!!
Nerede görsem karşısında dururum kusura bakma da!

Ne demek yani 3bin yıldır kullanılıyor diye güvenip tartışmayalım mı, ya da aman milletin güzel aklı bulanmasın diye tartışmayalım mı???

Olur abi tabi ki tartışacağız yeter ki faydalı tartışma üretebilelim ;)
 
Bal Yaraya İyi Gelir

Kahvaltıda kaymakla birlikte ekmeğe sürülerek şahane gitmesine ek olarak,anti mikrobiyal niteliklere sahip olan bal,güçlü bir antioksidan ve iyi bir yavaş sindirilen karbonhidrat kaynağıdır.Fakat yakın gelecekte onu üzerinize de giyebileceğinizi biliyor musunuz ? Medihoney,Yeni Zellanda'da üretilen aktif manuka balından (leptospermum) yapılan yeni tür bir sargı ve merhemdir ve bağışıklık tepkisini geliştirerek yaraların iyileşmesine yardımcı olduğu gözlenmiştir.

Kasım 2011,M&F dergisinden alıntıdır.
 
Bal Yaraya İyi Gelir

Kahvaltıda kaymakla birlikte ekmeğe sürülerek şahane gitmesine ek olarak,anti mikrobiyal niteliklere sahip olan bal,güçlü bir antioksidan ve iyi bir yavaş sindirilen karbonhidrat kaynağıdır.Fakat yakın gelecekte onu üzerinize de giyebileceğinizi biliyor musunuz ? Medihoney,Yeni Zellanda'da üretilen aktif manuka balından (leptospermum) yapılan yeni tür bir sargı ve merhemdir ve bağışıklık tepkisini geliştirerek yaraların iyileşmesine yardımcı olduğu gözlenmiştir.

Kasım 2011,M&F dergisinden alıntıdır.


askorbic asit alın ester cvit daha iyi bir antioksidan yani bal ı bulunmaz hint kuması mı ?
 
wikide bal şekeri hakkında şöyle yazılmış;

Balı bildiğimiz şekerden ayıran çok önemli bir fark vardır. Şeker ancak sindirim sisteminde değişime uğradıktan sonra kana karışırken bal sindirime gerek olmadan çok süratli bir şekilde kana karışır. Dolayısıyla bal insan vücudunun en yüksek derecede ve en hızlı biçimde faydalanabileceği bir gıdadır. Ilık su ile karıştırılan balın birkaç dakika içinde vücuda enerji verdiği tespit edilmiştir.
Balın içinde minerallerin, şekerlerin ve birçok vitaminin yanı sıra az miktarda bir takım hormonlar, çinko, bakır ve iyot da vardır.
 
askorbic asit alın ester cvit daha iyi bir antioksidan yani bal ı bulunmaz hint kuması mı ?

kısaca

bal bulunmaz hint kumasımı antioskidan olarak kullanılacak cok sey var hemde seker icermeyen
 
Ben her zaman için beslenmede çeşitlilikten yanayımdır.

Antioksidan olarak sürekli kuşburnu ve biber, protein olarak et, yumurta ile yaşanmaz. Balın yararı esans ve nektarından gelir. Sofra şekerinden farkı da bu. Elmanın, armudun da farkı budur, posası, vitamin&mineral içeriği ve sindirim özellikleri.

Bir gün meyve yiyen kişi diğer gün pekmez, başka bir gün bal yiyerek şeker ihtiyacını bunlara dağıtabilir, zaten sağlıklı olanı da budur. Günde 100 gram bal ye denmez zaten kimseye. 30-40 grama kadar yenebilir. Ama bu oranı aşıyor ve hele bir de yanında kaymak tüketiyorsa fruktoz yağlara bağlanarak trigliserit ve göbek/kalça yağlanması olarak geri dönebilir.

Paracelsus a kulak vermek lazım; her şeyi ölçüsüyle ;D
 
http://dogadangelensifa.blogcu.com/balin-faydalari/11310759 sitesinde yer aldığı gibi sadece antioksidan içermiyor bal.belki bu kadar çok şeyi bir arada taşıdığı için değerlidir,olamaz mı..kimse kilolarca bal tüketmiyor zaten günlük yaşantısınd****endimden örnek vermek gerekirse;sabahları kahvaltımla beraber birkaç yemek kaşığı ve antremandan sonra 3-5 yemek kaşığı bal tüketiyorum.bu kadar bal tüketmekle,bal soluk boruma kaçmadığı sürece ölmem imkansız :)
 
Back
Yukarı