Barbell Curl'den sonraki ağrı

Merhaba arkadaşlar Barbell Curl hareketini yaptıktan sonra yere bırakırken bilekten dirseğime kadar çok kötü bir ağrı giriyor. Barı tuttuğum sürece ağrı yok fakat barı bırakır bırakmaz bilekten dirseğime kadar bir kasıntı mı desem ağrı mı desem bilmiyorum ama kötü bir şey oluyor. Sorunum nedir acaba kolumda sakatlık mı var yoksa bileklerim ince olduğu için mi böyle oluyor?

Ağriyor Dediğin bölge önkol(forearm) bölgesi. Önkolun güçsüz demekki.Z barla çalışırsan bilek ve önkoldaki ağri geçer bicepse daha iyi odaklanirsin. Biceps ant. Sonuna 1 tane forearm egzersizi ekleyebilirsin düz bar barbell wrist curl olabilir mesela

merhaba, sorununuz muhtemelen barı cok sıkmanızdan kaynaklanıyordur. barı cok sıkı kavrarsanız bileklerde özellikle kamikte çok ağrı yapar.barbel curl yaparken omuzlarınızı ve ellerinizi sıkmayın , avuclarınız da barı cengel gibi tutusun. bir de önceden bileklerinizi çok hafif dumbel ile sağa sola cevirerek biraz ısıtın .

merhaba, sorununuz muhtemelen barı cok sıkmanızdan kaynaklanıyordur. barı cok sıkı kavrarsanız bileklerde özellikle kamikte çok ağrı yapar.barbel curl yaparken omuzlarınızı ve ellerinizi sıkmayın , avuclarınız da barı cengel gibi tutusun. bir de önceden bileklerinizi çok hafif dumbel ile sağa sola cevirerek biraz ısıtın .
Önerin için teşekkürler. Barı sıktığım doğrudur :)
Ağriyor Dediğin bölge önkol(forearm) bölgesi. Önkolun güçsüz demekki.Z barla çalışırsan bilek ve önkoldaki ağri geçer bicepse daha iyi odaklanirsin. Biceps ant. Sonuna 1 tane forearm egzersizi ekleyebilirsin düz bar barbell wrist curl olabilir mesela
Zaten Z barla çalışıyordum ama söylediğiniz hareketi yapacağım. Fakat bizim spor hocası barbell wrist curl hareketini oturup ayaklarının arkasına alarak yaptırıyor. Bunun herhangi bir farkı var mı?

aynısını ben de yaşadım hem de uzum bir süre.böyle barı bırakınca(özellikle düz barsa) sanki bıçak saplanıyor gibi acı oluyordu.ama bir süre sonra antrenmanlara devam ettikce kendiliğinden geçti.barbell curl yapmadan önce belki dumbbell la yada barbell ile forearm bölgesi toplamda 30 40 tekrar yaparak biraz ısındırabilirsin.acıyı biraz azaltabilir.

Bendede aynı şekilde düz barbeli bıraktığım anda forearm bölgesi çok acıyor.Barbel curlda.Önkol antrenmanını artırdım. geçerse acı paylaşacağım.

Back
Yukarı