Bayanlarda YAĞ oranının düşük olmasinin sakincasi var midir????

Selam
Ben 158 boyunda 47 kiloyum. Haftanin 6 günü fitness yapiyorum gunde ortalama 1.5 saat. YAĞ oranim yüzde 11. Bayanlarda minimum yag orani ne olmali düşük olmasinin sakıncası varmidir??

yüzde 11 bayanlar için kusursuz bir orandır fakat dediğim gibi görüntü önemlidir.
boy ve kilondan yola çıkıp bir varsayımda bulunursam bir hayli zayıf olmalısın.

Hayir cok zayif durmuyorum aksine halimden cok memnunum.fitness a 8 ay önce 51 kg ile basladim su an 47 yim..sıkı bir diyetle ve bol bol agirlik kaldirarak bayağı fit bir görünüme kavustum.. Disardan bol nol iltifat alıyorum :) bu da beni daha cok motive ediyor. Belim 63 bacaklarim 50 kalcam 88 cm kas kütle agirligimda 39.4 kg
Haftada 1 gün kardio yapiyorum diger günler esneme hareketleri ile basliyorum..internetten arastirmarima göre bayanlarda 10 -11 hayati sınır diyor.. O korkuttu niraz beni..diyetimde simdiye kadar yaği sadece k.yemislerden alıyordum 50 gr kadar.. Ne kadar yağ tuketmeliyim günlük acaba..

Ilk basladigimda altkarin kasım cok yagliydi simdi dum duz ve kaslarim belirgin. Ama daha cok sırt kaslarim belirgin..biraz yan karin kaslarimda YAĞ oldugunu soylediler spor salonundakiler..seker beyaz un ve tuz u hayatimdan çıkardım..

Hayir cok zayif durmuyorum aksine halimden cok memnunum.fitness a 8 ay önce 51 kg ile basladim su an 47 yim..sıkı bir diyetle ve bol bol agirlik kaldirarak bayağı fit bir görünüme kavustum.. Disardan bol nol iltifat alıyorum :) bu da beni daha cok motive ediyor. Belim 63 bacaklarim 50 kalcam 88 cm kas kütle agirligimda 39.4 kg
Haftada 1 gün kardio yapiyorum diger günler esneme hareketleri ile basliyorum..internetten arastirmarima göre bayanlarda 10 -11 hayati sınır diyor.. O korkuttu niraz beni..diyetimde simdiye kadar yaği sadece k.yemislerden alıyordum 50 gr kadar.. Ne kadar yağ tuketmeliyim günlük acaba..
O halde tebrik edebilirim .) kuruyemiş gayet iyi bir tercih. zamanla iyi beslenme ve başarılı antrenman ile kas oranın artarken çok azda yağ eklersin kilona mutlu motive devam edersin .)

%11 bu fotoğraftaki kadının yağ oranı olsa gerek. merak etmeyin sizinki daha yüksektir herhangi bir sağlık sorununa yol açmaz.

Eklentiler

• 1401443151047.cached.jpg
    1401443151047.cached.jpg
    140 KB · Görüntüleme: 621
Bu fotograflara bakarak benim ki 14-15 gibi görünüyor sorun yok o zaman.. Sadce kas ağırlığımi artirmak lazım..tsk ederim herkese

Merhaba,
B-fit spor salonuna gidiyorum. Düzenli ölçümler yapılıyor her ay.
Boy:159
Kilo 51,8
Yağ oranım 17,1 çıktı. Hocam 'Sınırdasın daha fazla yağ oranını düşürme' dedi. Riskli oran nedir? ne gibi sakıncaları vardır düşük olmasının?
Bilgili Hocalarımdan cevap bekliyorum. Teşekkürler.

Sinir 17 değil 10 dur.hocan ileri seviye cahilmis.ama sakin inme senin ki ideal .yaşlanınca gobekli ve duba gibi olan kadınlar gibi olmazsın.tabi beslenmene dikkat edersen

Back
Yukarı