Bel Ölçünüz Ne Kadar?

XooRSLuG dedi:
kol 37.5
gogus 106
omuz 120
boy 180
kilo 73
bel 78

ii mi ki acaba?=

Gogus/bel = 1,35
omuz/ bel = 1,53

1,40 ve 1,60 icin cabalaman lazim

beli 80 cm max tutarak;
gogus - 112cm
omuz - 128 cm

hedefn bunlar olsun.. , kolun kac bu arada?

XooRSLuG dedi:
190 lik adamda 68 cm bel nasi oluo ya gercekten ilginchh vede tebrik edilcek bi durum tebrik ediorum arkada$im

Bence abartılacak bir durum değil; benim de bir arkadaşım 1.92 boyunda ve 70 kilo hayatımda gördüğüm en ince birkaç belden birine sahip 62-63 ya var ya yok ama kolları ve bacakları da dahil olmak üzere omzu ve göğsü falan da çok ince. Kas ve yağ neredeyse 0 sadece et adam ama yağ 0a yakın olduğu için baya kaslı gibi görünüyor. Yine de tercih meselesi ama kol/bel oranım 0.55 olsun, 60cm bel yerine 80cm beli tercih ederim.

62 cm bel kizlarda bile yok ki kizlarin ideali zaten 60 ben kendi belimi ince bilirdim 78 demek ki baya varmis ne bliym ben atrafimdaki 190 lik adamlara bakiorumda hele hele ki bu sporla ilgilenen garibime gidiyo..

XooRSLuG dedi:
62 cm bel kizlarda bile yok ki kizlarin ideali zaten 60 ben kendi belimi ince bilirdim 78 demek ki baya varmis ne bliym ben atrafimdaki 190 lik adamlara bakiorumda hele hele ki bu sporla ilgilenen garibime gidiyo..
Doğru diyorsun, görmeden inanmak zor ama var gerçekten böyle insanlar. Zaten bu arkadaşımın beli, kız arkadaşının belinden incedir :D
Ayrıca 60 bel kızlarda ideal ama daha ince belli kızlar da var. Hatta ben gazetecilerin yalancısıyım ama Kylie Minogue'un beli için 48 diyorlardı.
Yine de senin seviyende kas yapmış bir insan için 78 bel kötü sayılmaz ayrıca erkek adamın beli kalın olur :)
(3genliği bozmadığın sürece)

f85tr dedi:
175 boy 72 kg
bel 78 kol 35 gogus 102

merhaba ...

35/78 = 0,448 (0,50 olmalı..)
102/78 = 1,30 (1,40 hedef)

belini 75 cm e cekebilirsen;
kolıunu 37,5 yapmak
gögüsünü de 105 yapmak ilk etapta sana yardım edecek... bu baglamda calısmalarına dewam et bence

Saygılar

XooRSLuG dedi:
190 lik adamda 68 cm bel nasi oluo ya gercekten ilginchh vede tebrik edilcek bi durum tebrik ediorum arkada$im

aslında memnun olduğum bi durum deil biraz genetik birazda yağ oranımın düşük olmasından kaynaklanıyo sanırım belimin inceliği.. yağsız kalınlaştırmak mümkünse eğer en azından bi 75 cm olmasını isterdim. insana sağlam ve güçlü bi görünüm katıyo.. ağır kilo az tekrar miğde ve bel çalışıyorum bu amaca yönelik bel veya miğde fıtığı olucam sanırım yakında :)

hardtraining dedi:
XooRSLuG dedi:

aslında memnun olduğum bi durum deil biraz genetik birazda yağ oranımın düşük olmasından kaynaklanıyo sanırım belimin inceliği.. yağsız kalınlaştırmak mümkünse eğer en azından bi 75 cm olmasını isterdim. insana sağlam ve güçlü bi görünüm katıyo.. ağır kilo az tekrar miğde ve bel çalışıyorum bu amaca yönelik bel veya miğde fıtığı olucam sanırım yakında :)

olmaz bisey tam tesi guclendirirsin belini...
sen ii beslendigin surece kalınlasır belin... agır kilo ile mekik hareketleri extra kalınlasmasına ve daha kaslı bir goruntuyr mutlaka yardım edecektir..

boy 180 kilo 68.....belim tam 82 cm arkadaşlar bu kadar kalın belle başım belada bu profile göre cm bazında ne kadar incelmem lazım:(

standaart dedi:
boy 180 kilo 68.....belim tam 82 cm arkadaşlar bu kadar kalın belle başım belada bu profile göre cm bazında ne kadar incelmem lazım:(
valla benim boy 180 kilo 68 yane aynı kilo ve boydayız benim bel 73cm...Biraz diet yapsam 70'e iner.71'e kadar indi güzel bir görünüm çıkıyor ortaya.10cm vermen lazım belinden bence ki oda yetmez.Ama diet yaparak yapma bunu belki genetiktir.Zaten kilon çok az...Yağ oranın çok yüksek olmalı...

Boy 1.85
kilo 100
omuz 139
göğüs 119
bel 98
kol 39.5

Şimdi antremandan sonra 20 dk bisiklet ve 3 ayrı mide çalışıyorum.

peki belin cok ince olması kötü degilmi..bide salonda bel yapılan makina yoksa yerine hangi makinayla yapılabilir...sizden ricam beli ters mekikten baska hangi hareketler kalınlastırır arkadslar

Deadlift 2 farklı şekilde uygulanır.Eğer dizlerini kırmadan yaparsan daha çok kalça ve arka bacak etkilenir. Fakat dizlerini kırarsan da daha çok alt sırt ve bel etkilenir.
Eğer güçlü bir sırt istiyorsan deadlift şart

Boy 180
Kilo 69
Bel 73
Kol 35
Omuz 125
Göğüs 105
Bacak 55
kol/bel 35/73=0,48
göğüs/bel 105/73=1,43
Ölçümler soğuk yapılmıştır.Bel kiloyu geçmiş ama ben kilo almaya çalışmalarına devam ediyorum.İlk hedeflerim arasında beli 75'i geçirmeden göğüs 110 omuz 130 bacak 60 kol 38 yapmak.Kiloya gelince seneye yılbaşında 80 kg olmak istiyorum.Çok aşırı sağlam bir dietle 75kiloya inip yarışmaya -75de girmek isterim...

sesil dedi:
forumda iddialıyım en ince bel bende var :D
165cm boy, 54 kg
64 bel

abi kiskaniyorum valla sendeki bel bende olsa... benimki gittikce büyüyor.
göbekli olmanin bence tek avantaji var oda yemek yerken masa falan bulamayinca tabagi göbegimin üzerine koyuyorum masa islevi görüyor :) o kadar büyük benim göbek. 110 kiloyum su anda... body yapalim derken obezite basladi. gittikce sisiyorum :) sabah kalkinca karnimi zorla ice ceke ceke anca 98 99 yapiyorum. diyete girecegim ama olmayan kas kütlemi kaybetmekten korkuyorum. pantolonlara sigmiyorum oturunca pantolonun dügmesi patlayip firliyor mermi gibi. allah sonumuzu hayir eylesin.

Back
Yukarı