bel ağrısı olanlar

Arkadaşlar Bel sakatlıkları cok önemli olan birşey sporumuzun en yaygın sorunu bel fıtığıdır Kuvvetlendirme ile ağrılar azalcak
Ben 110 80 kiloya indim insanity warkout ile 80 kilo fitness başladım ve 1.5 ay bisiklet v.b sürdüm arada ağırlıklara girdim kolum 33 cm di ve 73 kiloya indim yine 33 dü baya bi küçüldüm 3.5 aydır fitness salonundayım 2 aydır ağırlık kaldırıyorum ve Antreman sonralarında ayakta durdugumda sağ tarafımda bi ağrılar girmeye başlamıstı geçer diye bekledim hep geçiyordu yattıktan sonra antremana gidiyordum bida başlıyordu galiba ağırlıkları belden kaldırıyordum arada ağrıyan ağrı hergün ağrımaya başladı ağrılar git gide arttık ve egzersizleri yavaşlattım kontrol altına aldım ağrılar azaldı egzersizlere başladı %70 ağrılar azaldı ama yinede ağrıyor ilk zamanlar uyandırcak şekilde agrıyordu artık ciddi anlamda azaldı en çok yürüyünce ağrıyor araştırmam sonucu haraket etmek gerekiyor ama ben yürüdükce agrı cogalıyor fitness ara verdim bu ay ara vericem hem oruc tutuyorum evde kendi ağırlıklarımda calısıyorum protein vs karbonhidratlarımı caseinimi felan alıyorum Abim Çalıstıgı yerde Ağır kaldıra kaldıra beli ağrıyordu aileme söylüyordu ve ailem umursamıyordu ciddi anlamda agrılar başladını ayagına vurdunu soyluyordu hatırlıyorum en sonunda beyincerrahi Fıtık tehşisi koydu İleri seviye Benimde ağrıdını v.b söylüyorum ve dinlemiyorlar Umursamıyor he diyip geciriyorlar Ama dısarı cıkarken üşürsün Üstüne şunu giyin Diyor Ciddi anlamda Ailelerin kafasında bi sorun oldugunu düşünüyorum Herneyse Ben bu eğzersizleri yapıyorum ve belime ciddi anlamda ilaç oluyor Haraketler fıtığı ilerlemişlere önermem Belki bende fıtığımdır bilmiyorum

BU EGZERSİZLERİ HERGÜN YAPMAKTAYIM YANLIŞMI YAPIYORUM BİLMİYORUM AMA İŞE YARIYOR

Birinci Hareket: Yatarak Tek Bacak Çekme
vYYJm6.png

ikinci Hareket: Yatarak Çift Bacak Çekme
1jjG4p.png

üçüncü Hareket: Yatarak Bacak Germe
LddO2G.png

dördüncü Hareket: Sırtüstü Bacak Kaldırma

rYYJjN.png

beşinci haraket: süpermen haraketi en etkilisi sırt ve bel çalısıtıyor
ocak-2013-fitness-raporu-resim-1.jpg

altıncı haraket hip flexor
hip_flexor_stretch.jpg

yedinci haraket lumbar extension
heller01_1_5264.gif

Son düzenleme:
geççeğini sanmıyorum ama 12 hafta dan fazla sürüyorsa bel ağrısı %100 bel fıtıgıdır 1 aydır var ağrılarım azalmalar oldu üstüne gidince dahada artyor

Dostum şu işte ilk öğretilmesi gereken ısınmak esnemek soğumak hareketleri nizami yapmak hocan söylemedi mi bunları ne zaman başladı bu ağrı bıcak saplaması gibi. Mi ?

dedim hocama haraketleri yanlıs yapıyorsunuz saçım başım ağrıyor diyorsunuz belinde bi sorun varmı felan dedi yokdu dedim ben asosyal biriydim sabah akşam pc de oturuyordum belim güçsüz kaldı galiba yük binincede sakatlndım mr cekilmeden birşey örenemicem ailemde ilgilenmiyor npacamı bilmiyorm beklemek şart 1 ay uzanıcam evde calısmalar yapıcam kas kaybı olmasın diye
egzersizleri hergün yapcam bel kuvvetlenirse ağrı gecer diye düşünüyorum ama bu haraketlerle bel nekadar sürede kuvvetlenir orasınıda bılmıyorum hocama danısıp deadlift yapmayı öretse beli güclendirebilirim aslında boş barla

dedim hocama haraketleri yanlıs yapıyorsunuz saçım başım ağrıyor diyorsunuz belinde bi sorun varmı felan dedi yokdu dedim ben asosyal biriydim sabah akşam pc de oturuyordum belim güçsüz kaldı galiba yük binincede sakatlndım mr cekilmeden birşey örenemicem ailemde ilgilenmiyor npacamı bilmiyorm beklemek şart 1 ay uzanıcam evde calısmalar yapıcam kas kaybı olmasın diye
egzersizleri hergün yapcam bel kuvvetlenirse ağrı gecer diye düşünüyorum ama bu haraketlerle bel nekadar sürede kuvvetlenir orasınıda bılmıyorum hocama danısıp deadlift yapmayı öretse beli güclendirebilirim aslında boş barla
Ramazan bıtene kadar dinlendir bakalım deat a girme bu bel ile en azından hafif hafif yap bu yaşta yazık olmasın sağlık en önemlisi bizim türk halkı allah göstermesin kansere yenik bu şekil düşüyor işte başım ağrıyor bişe olmaz geçet geçer en son yığılıyor bakıyorlar kanser allah korusun kardeşim dinlendir kendini kas mühim değil sağlığın yerinde olduğu sürecr yapılır beslenmeni ayarladın mı kolay kolay gitmez 2 3 haftada dinlen bakalım sonuç ne olacak jinekomasti vardı sanırım senin o mevzu ne oldu varmı gelişme yağ oranında düşme

yok valla memede sorun boynumda agrıyor belde sakat Baldırlarım sarkık kilo verme sonrası Her istedigim şeyin önünde bir engel oluyor böyle giderse bırakıcam mecburen

@aseraser123 saglik konusu onemli tabi dinlen biraz..tam olarak tanismasakta cok konuşmuşlugumuz var haddim olmayarak benden sana tavsiye cok fazla umitsizsin, motivasyon cok az görüyorum sende hemen umutsuzluga kapiliyon zamanla hersey duzelir neden duzelmesin ki duzenli calistikca zaman gerek tabiki bunun icinde sabir sabirsizsin bence biraz sabirli ol birakma bence bu sporu eger o dedigin nedenlerden birakicaksan saglik ise konu birak gitsin ama digeri ise birakma derim inan biraz kendine o kadar kilo vermissin vucudun duzelceginede inancin olsun ama hakkini ver antrenmanlarınin o bacak oyle kalmayacak ya göğüste jino 1.seviye gecebilir gecmezsede uzerine kas kutlesi eklesen ne kadar kotu durabilir ki yani beni yanlış anlama sakin boyle umutsuz olma lütfen pozitif bak biraz bakmaya calis benim dusuncem tavsiyem bu birakmayi dusunme ama biraz dinlen tabi, bende yasiyorum dediklerini ama duzenli calisip beslendikce bu sporun gereklerini yerine getirdikce mutlaka karsiligini alicaz gun gectikce iyi düşün birakmadan once bence ;)
Deadlift bencede namelasse abinin dedigi gibi pek girme ona sakat bi hareket ama evde bar varmi ? Yoksa bile internetten hareketin formunu ogrenip bari tutar gibi yapip kalksan yeter bu dinlenme sürecinde hareketlerin iyi geldigini hissediyosanda yap yavas yavas zorlamadan gecmis olsun

Antrenman değiş belkide salondan sıkıldın sen p90x t25 insanty vs vs farklı egzersizler takıl bunlar hareketli programlar sıkılmazsın hem vucudu şaşırtmış olursun kendim bizzat uyguladığım programlardır faydasını görürsün biliyorsun zaten deneme yanılma şansın yok düzenli yapıldığında nankör değildir bunlar

yorumlarınız için cok sağolun motive eksikliğim yok aslında bel düzelirse artık daha cok dikkat edicem Bel garanti fıtıkdır 2 aydır geçmedine göre px90 tarzı şeyleri yapmayı bende düşündüm en iyisi birz daha dinlenmek 2 haftadır dinleniyorum bide beyin cerrahiye gidip emar çektirebilrsem süper olur kas gevşetici vericektir büyük ihtimalle 2 aydır agrıdını söylersem belki mr ceker

boynum sanki pc başında otururmaktanda olabilir pc de otururken agrıyor dışardayken felan sorun yok yatarrken dikkatli oluyorum ama boyundada birşey var sanki bel ağrımsa geçti ama belimin içinde bişi var nasıl anlatsam belimi gererken içindeki takılmayı hissediyorum biraz daha dinlenip sonuca göre beyin cerrahına gitmeyi planlıyorum üst üste sokakdan 3 kısının fıtık oldunu örendim iyice tırsmaya başladım :D

boyun için bilgisayar başında sürekli aynı pozisyonda oturma. En büyük etken bu bence bide gece dinlenmesi için kendine visco yastık alabilirsin ben çok faydasını gördüm boynum için.

Back
Yukarı