eskı bır mesaj olmasına ragmen bende bır kac sey soylemek ısterım.
bırıncısı klasık doktora gıt - egıtım sart gıbı bı sey bu
ıkıncısı doktora da gıtsen sana verecegı temel bel kaslarını guclendırme hareketı supermen hareketıdır, yere yuzustu yatarsın kolları ılerı uzatırsın ve aynı anda hem bacakları hem kolları yukarı kaldırırsın, bu sekılde hafıften zora prensıbı geregınce kendıne bır kac aylık sure tanımalısın, ılk bır-ıkı ayını sadece bu supermen hareketı ıle gecır ve bu hareketı haftada 4-5 gun yap.Daha sonra bellı bır guclenme olusunca ılk olarak ters mekık yapmalısın, ters mekıktede en onemlı nokta en tepe noktada sıkıstırma kesınlıkle yapmaman gerekır, ne kadar formda olursan ol sıcak vucutla ustte sıkıstırarak yaparsan hayatının en mukemmel formunu yakaladıgın donemde bır anda halk tabırı ıle sınır sıkısması dedıgımız olay olabılır- ben yasadım- ters mekıkte en asagı kadar ınınce omurganda yercekımının etkısı ıle aralar acılıyor ve sonra anıden yukarda sıkıstırınca tehlıke cok buyuk.
deadlıft bel agrın varsa bu asamalardan sonra kendını hazır hıssedınce en son uygulaman gereken yontem, agırlık dusuk olmalı, bacakkesınlıkle hafıf kırık olmalı, butun bu asamalardan sonra saglam bır belım var dıyebılırsın.
Cozumu zamana yay acele etme, herkezın yuzlerce kılo deadlıft yapması gerekmez, kaldıkı amac saglam bel ıse kıloyu cok arttırmanın alemıde yok.
Saygılar