Arkadaşlar herkese merhabalar.Yaklaşık 4 senedir Sırt ve bel fıtığım var ancak yakın zamana kadar sancılı bir durum değildi.Yaz döneminde yüksekten suya ters bir pozisyonda düşmem sonucu ciddi sırt ağrısı çekiyorum.Son çektirdiğim MR sonucu sırtımdaki fıtık ilerlemiş.Fıtık sebebiyle Derin nefes bile alamıyorum ciğerim batıyor.Soruma gelirsek bir süredir amatör olarak fitness ile ilgileniyorum.Ağrı sızı olunca ara vermek durumunda kaldım ancak hayatımın geri kalanı boyunca fitness'tan vazgeçmek istemiyorum ve profesyonel anlamda sürdürmek niyetindeyim.Ayrıca kickbox ile de ilgileniyorum.malum sorun nedeniyle esneme hareketleri sancılı hale geliyor.Ağrı sebebiyle salona gidip gelmekte dahi zorluk yaşıyorum.Fıtık malesef hangi yöntemle olursa olsun tam anlamıyla iyileşen bir hastalık değil.Ameliyatta ise tekrar nüks etme durumu var ve yürüyemeyecek seviyeye gelinceye kadar tevsiye edilmiyor.20 gün fizik tedavi gördüm ancak ağrılarım daha da arttı.Acaba aranızda fıtık(Özellikle sırt fıtığı) ile ilgili tecrübesi olan ve spor yaşantısına etkileri üzerine bilgili olan kimse varmı?Gerçekten tavsiyelerinize ihtiyacım var.Teşekkür ederim.