Bel sakatlığım geçici mi?

Öncelikle merhaba. Forumu araştırdım ve kendimle ilgili pek bir şey bulamadım. Bireysel açıklama yaparak sorumu soracağım.

Tam 6 aydır vücut geliştirme sporu yapıyorum. Bugün omuz idmanımı girdim. Son hareketim düz barı çene altına çekiş idi. Düz barı yanıma çekmeye çalışırken arkadaşımla sohbet ediyordum ve açıyı iyi yakalayamadım :S. Belimden bir ses duydum ve inanılmaz acı hissettim. 5 10 saniyeye geçer dedim ama geçmedi.

Salondaki hocama anlattım böyle böyle oldu dedim, kendisi ise bu harekette yanlış duruştan beli zorlamışsındır olur böyle, eve git dinlen ve buz tedavisi uygula dedi.

Şimdi sorum şu.. Buz tedavisi yapınca ağrım geçti ve büyük oranda rahatladım. Fakat biraz zaman geçti ki oturduğum yerden zor kalktım ve zor yürüyebildim. Az önce tekrar buz tedavisi uyguladım ve şuanlık iyiyim hiç bir ağrım yok. Acaba geçici bir durum mu? Doktora görünmeli miyim? İdmanıma ara mı vermeliyim? İçim hiç rahat değil ve son derece moralim bozuk :(. Görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Boy:183 Kg:85 Göğüs:102 Bel:92 Kalça:104

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:28 ----------

Not: Ağrı kuyruk sokumumun 4-5 parmak üstünde aynı hizada

bende de bi bel sakatlığı var 2 ay ara vermiştim spora .sonra tekrar başladığımda direk 130 kg deathlift'e girmiştim belimin sol tarafından lif attı veya daha değişik bir şey oldu ama 8 ay oldu hala geçmedi tabi ilk 1 hafta yataktan kalkamıyordum şuan ise yamuk oturduğumda veya koştuğumda omuriliğin arasına et sıkışmasından olsa gerek feci ağrıyor , yani durduk yere ağrımıyor ama bi iki bişey yapınca ağrıyıp geçiyor 2-3 farklı doktora fıtık şüphesiyle gittim ama hiçbiri fıtık demedi dolgit krem verip yolladı onlardan 2 tane bitirdim ama hiçbi değişiklik yok inş. zamanla geçer seninki

kardeşim ilgin için teşekkür ederim. Ben biraz uzandım ve şuan gayet iyi durumdayım. Çok nadir bıçak batması gibi fakat neredeyse hiç acı almadan bir his duyuyorum. Umarım kalıcı değildir. Sana da bol geçmiş olsun. Ağırlık çalışırken kemer kullanmayı denedin mi?

bel boyun gibi sakatlıklar ciddi sorunlara yol açabilir, kendi kendine geçebilecek bir sorun olduğu gibi ciddi bir sıkıntıda olabilir, en kısa zamanda doktora görünmeniz sizin için en iyisi olacaktır..
saygılar..

Kesinlikle doktor ve MR. Boşlamaya gelmez.

Duruma göre değişiyor. Bazı sakatlıklar dinlenerek geçebilir. Ciddi bir sıkıntı varsa, bazı egzersizleri yapamayabilirsin. Spor hekimliği olan bir hastaneyi tercih etmeni öneriririm.

teşekkürler , kemer kullandım ama hamlamışımdır biraz , direk fazla kilo ile başlayınca oldu ,öyle tahmin ediyorum,

İstanbuldaydan çapa tıp fakültesinde spor hekimliği mevcut..
Geçmiş olsun

Benimde belim sakatlanmıştı karın hareketinde ağırlığı arttırmıştım sağ tarafımda kıtırdamalar geldi 1 gün sonra sızlama oluştu tam o bölgemde baya bir acısını, üzüntüsünü yaşadım bu olayın doktora da gittim kas gevşetici hap , krem vs. şeyler verdi geçti yine tekrarladı . 5 ay boyunca dışarda spor yaptım koşu ağırlıklı şimdi çok iyiyim tabii 5 ay boyunca bel ısındırma egzersizlerimi de yaptım burda sabretmek önemli acele etmeyeceksin gerekirse korse tak sıcak tutunca rahatlatıyor ama bb'ye ara vermeni öneririm bir kaç ay acelesi yok bu işin her şeyin başı sağlık biliyorsun koşu yürüme esneme hareketlerini yaparsın yavaş yavaş da idmanlara başlarsın . Tekrar geçmiş olsun ...

Back
Yukarı