Bench Press genis tutusta dengesizlik

B3RkOvi

Üye
Arkadaslar ben benchpresste bardan 1 karis olarak tutuyordum.Salonda bir abi genis tut daha iyi olur dedi ama baya bi genis tuttum.Ama cok genis tuttugum zamanda kontrolu kaybediyordum.Plakalar sag sola carpiyordu.Neyse sonra yine benim klasik tutus bardan 1 karis olarak yapmaya basladim biraz daha dar yani cok daha iyi olud daha kontrollu yaptim..

Sorum sudur: Benchte bari genis tutmak ne gibi gelisim farki yaratir?

Biraz daha dar tutusta daha kontrollu yapiyorum normal mi ?

Barı tuttuğunda dirseklerine bak,tam 90 derece olunca en sağlam tutuştur,daha geniş tuttukça göğsün kenarlarına daha çok yüklenir ve triceps daha fazla izole olur ama o zaman da barı dengede tutman ve eşeğe bırakman falan zorlaşıyo -denedim ondan biliyorum :) -

geniş tutuş tricepsin yitmedeki yardımını azaltarak daha fazla ağırlığı göğüs kasının yitmesini sağlar..buda kasa uygulanan şiddet üzerinde olumlu etki yapacaktır..ben tek omzumdan 15cm kadar geniş tutuyorum ve hacim almada daha iyi etki yaptığını farkediyorum..
geniş tutuş kontrol kaybından ziyade alışmamışlığın verdiği yadırgamayı yaşatabilir..

sana tavsiyiyem sürekli aynı tutuşla çalışmaman. bir antrenman da geniş tutarsan diğerinde dar. ya da bir set genişbir set dar... dar tutuşta tricepslerde devreye girdiğinden daha fazla kilo basarsın ama işin içinde tricepsler de girdiğinden göğüste oluşacak etki paylaşılmış olur...güçlendikçe geniş tutuştaki problemin de azalacaktır.....

benim geniş ve dar tutuşta şöyle bir tecrübem var...
ne zaman benchte geniş tutuş çalışsam zaten hassas olan omuz bölgem antrenman sonrası ağrımaya başlıyor..
buradan şu sonucu çıkarıyorum..
barı geniş tutunca ağırlık direk omuz kapsüllerine biniyor..
oysa daha dar tutuşlarda omuz kapsülüne daha az yük bindiğinden omuz sakatlığı olanlar için daha ağrısız oluyor..

(yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.. sadece tecrübemi aktardım)

Smith machine de arasıra tam kenarlardan tutarak set yapılabilir ama bu serbestte bonatzchi nin de dediği gibi omuza kötü yük bindiriyor.

Back
Yukarı