Bench Press Hakkında

Arkadaşlar Merhaba Ben Full Body antrenmanı yapıyorum öznel düşüncem Splite göre daha iyi olduğunu düşünüyorum. Neyse soruma geleyim lafı uzatmadan arkadaşlar Bench Press hareketi tüm göğüsü çalıştırıyor diye biliyorum yani üst alt ve orta göğüs olmak üzere bileşik egzersiz olduğu için. Sizce Bench Press yaptıktan sonra İncline veya Decline eklemeliyim gerek var mı? Zaten üst ve alt göğüse Bench Press yeterince hacim vermiyor mu?

Fullbody program uyguluyorsan zaten göğüsmiçin maks 2 hareket yapıyorsundur. Birini seçeceğin bir pres diğerini ise pres dışı bir hareketre kullanmalısın. Çoğunluk bu ikincihareket için dipsi uygun görüyor. Benimki sadece şahsi tecrübe. Ben Press hareketinden sonra pullover yapıyorum. Ciddi faydasını da gördüm

Aslında şöyle yapsam göğüs için 2 hareket eklesem
A günü : Bench Press - İncline Bench Press
B Günü : Bench Press - Decline Bench Press
A günü : Bench Press - Dumbell Fly yapsam nasıl olur?

Öncelikle ben bench pressi çok fazla tavsiye etmiyorum ; göğüs kasları gerilmeyle aktifleşen kaslardır , bench press hareketinde eller yukarıda ve aşşağıda aynı genişlikte tutulduğundan dumbbel presse göre daha az kas aktivasyonu gerçekleşiyor. Diğer konuya gelecek olursak üst göğüs biraz daha zor gelişen bir bölge kanımca(yani bende öyle).Bu yüzden bench , ınc. bench press yapılabilir .

• Like
Reactions: WCX
Öncelikle ben bench pressi çok fazla tavsiye etmiyorum ; göğüs kasları gerilmeyle aktifleşen kaslardır , bench press hareketinde eller yukarıda ve aşşağıda aynı genişlikte tutulduğundan dumbbel presse göre daha az kas aktivasyonu gerçekleşiyor. Diğer konuya gelecek olursak üst göğüs biraz daha zor gelişen bir bölge kanımca(yani bende öyle).Bu yüzden bench , ınc. bench press yapılabilir .
doğru ama 45kg den daha ağır dumbell olan salon bulmak çok zor.... mecburen barbell ile bench press yapıyoruz.

hareketi yanlış yaptığından eminim,sen 45 kg ile dambılları tam aşağı kolun inebebildiği maksimum derinliğe inerek 8 tekrar dambıl bench press yapabiliyorsan emin ol pro seviyesine gelmişsin demektir
4 - 5 tekrar aralığında çalışıyorum ama kollarım inebildiğince aşşağıya indirmiyorum dediğin gibi, aslına bakarsan barbell ile ne kadar indirebiliyorsam o kadar indiriyorum fakat yukardaki sıkıştırmalar dumbelleri yakınlaştırabildiğimizden ötürü daha verimli oluyor tabii.

Son bi senedir bench press biraz tartışılır oldu. Çokta etkili değil gibisinden ama asla katılmıyorum
Her programda mutlaka bulunması gereken temel harekettir bence
Ondan hariç düz yaptığın bench press yeterli olmayacaktır. Göğüs büyük bi kas grubu ve üst göğsü geliştirmekte kolay değildir.
Sürekli Düz bench yaparsan bi zaman sonra üst göğsünün geride kaldığını farkedeceksin
Bu yüzden mutlaka incline benchi de programına eklemeni öneririm

Göğüs için bir press bir de açış hareketi gerekli. Range of motion açısından press'de dambıllar üstünken açışta ise cable cross üstün.

Ben ne yaparsam yapayım barbell bench'den verim alamıyorum. Skapulayı kapatıyorum bele arch veriyorum, full range of motion kullanıyorum yine dumbell ile yarışamıyor baskı olarak. Kas gelişimi açısından overrated gibi sanki çok

HTC U Ultra cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben ne yaparsam yapayım barbell bench'den verim alamıyorum. Skapulayı kapatıyorum bele arch veriyorum, full range of motion kullanıyorum yine dumbell ile yarışamıyor baskı olarak. Kas gelişimi açısından overrated gibi sanki çok

HTC U Ultra cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yarışamaması normal. Dumbell hareketi barbell e göre daha izole hale getiriyor.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı