Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

Ya adam sporda 4.ayım 90kg basıyorum diyo bende mi sıkıntı var anlamadım gitti :) Benimde 6.ayım son 6 tekrarda 60kgyi geçemedim daha :D (Barı saymazsak tabi)

Ya adam sporda 4.ayım 90kg basıyorum diyo bende mi sıkıntı var anlamadım gitti :) Benimde 6.ayım son 6 tekrarda 60kgyi geçemedim daha :D (Barı saymazsak tabi)

Boy kilo durumu da bir etken tabii ki, ayrıca herkesin gücü de aynı değildir. Eğer kullandığın bar olimpik ise o zaman sen de 80 kg, normal barsa 70 kg basıyorsun 6 tekrar, bunlar da 6. ay için iyi kilolar.

boy 1.80 kilo 96 yag orani yuzde 11
flat bench press hiit antrenman zamani ilk set (en agiri)200 kg

edit: tekrari belirleyim 5 tekrar

Son düzenleme:
İlk denememde 31 kg (bar dahil) 3 tekrar yapabilmiştim sadece,set bile değil.

şimdi 8.ayıma girdim,evde çalışıyorum -bench sehpam yok,arkadaşın evinde fırsat buldukça bench press yapabiliyorum- 45 kilo ile 3*10 normal bench,38 kg ile üst göğüs için 3*12 girebiliyorum.

salona gitsem sanırım daha da arttırabilirim,geçen gün denedim 51 kg ile 10 tekrarlı bir set çıkardım ama ağırlık üzerimde kaldı.evde tektim,neyse ki yana doğru atacak gücü buldum kendimde yoksa çok zor durumda kalabilirdim.
18'ime yeni girdim,boyum 186 kilom 79.sanırım daha almam gereken çok yol var.

pek bi spor geçmişi yok ama geçen sene bir ay evvelki sene bir ay salonda 2 ay takılmıştım.

Şu an yeni başladım ve ilk denemede;

12kg*25 (ısınma boş bar)

1. set 32 kg *10
2. set 42 kg * 7
3. set 45kg * 5

yaptım yeni başladığım için zorlamamaya çalışıyorum. Hoş zorlasam da 3-5 kg daha basarım 70 falan zaten giremem şu an. Göğüs presste hiç bir zaman iyi olamadım zaten. Bir de evdeyim şu an desteksiz cesaret edemiyorum çok yüklenmeye ne olur ne olmaz. Acelesi yok yavaş yavaş artar ağırlık hele bir temel olsun da...

178 cm / 70 kg

Not: Kollar fırıncı küreğini aratmaz :) ince uzun o da zorlaştırıyor işimi. Kısa kolları olan biri örneğin indirip kaldırma toplam 4 saniye ise benim ekstra 2 saniye sürüyor. Bundan sonra tam göğse indirmemeyi ve gerekirse yukarıda da kolları kilitemeyeyi düşünüyorum.

boy 176 kg 69

son antremanım da denemedıgım kg yı denedım 6 yapmak ıcın 5 kere basabıldım

75 kg bar hariç, uzun bar vidali olan. kol 36 olması gerek

1. Set 50
2. Set 60
3. Set 70
4. Set 80 sayı yı hep 12 yapmaya çalışırım daha fazla da basarım ancak formu bozmak istemiyorum 1 kere denemiştim 110 kg yi 2 defa kaldırdım sanırım :)

18 yaşımdayım vücud ağırlığı çalışmalarını eklersek bu sporu 3 yıldır yapıyorum benchde maksimum 80 giriyorum barıda katarsak 90 olur fakat nedense etrafımda, forumda 100 leri çok rahat bastığını soyluyen arkadaşlardan çok daha hacimli,dolgun bi göğüs yapım var sanırım bastığımız kilolarla pekde alakalı değil gelişim

18 yaşımdayım vücud ağırlığı çalışmalarını eklersek bu sporu 3 yıldır yapıyorum benchde maksimum 80 giriyorum barıda katarsak 90 olur fakat nedense etrafımda, forumda 100 leri çok rahat bastığını soyluyen arkadaşlardan çok daha hacimli,dolgun bi göğüs yapım var sanırım bastığımız kilolarla pekde alakalı değil gelişim

Eşit şartlarda aynı tempoda 150kgx5 yapanla, 100kgx5 yapan arasında fark olur. Ağır basan daha hızlı gelişir. Ne kadar güçlü olursan hacmine katkısı o kadar büyük olur güç çok önemli o sebeple.

Benim en güçsüz bölgem göğüs, 95kgx3 yapıyorum anca ama en hacimli bölgem de göğüs sayılır. Bu gücün alakası yok demek değildir göğüslerim hacim almaya yatkın daha fazla basabilseydim daha fazla hacim alırdı daha önde olurdu o sebeple güçlenmek için çok uğraşıyorum.

boy 1.80 kilo 96 yag orani yuzde 11
flat bench press hiit antrenman zamani ilk set (en agiri)200 kg

edit: tekrari belirleyim 5 tekrar

Türkiye'de 200 kg ile 5 tekrar yapan var mıdır acaba (olimpik (güç) sporları yapan dışında, halter, cirit atma, gülle atma, güreş, bilek güreşi)

Bu başlığı kapatsın lütfen adminler.

İnandırıcı hiç değilsin, video koyarsan da kendimi müfteri ilan edicem.

---------- Post added at 23:22 ---------- Previous post was at 23:13 ----------

genelde set çıkaracağım kilolara girerim zorlamayı sevmem geçen hafta moralim iyiyken 140 kg 9 tekrar bastım maximumlarını artık siz hesap edin karşılaştığım herkes bench de kaç bastığımı soruyor bu bu kadar önemli bir ölçütmüdür söyleyincede bizim bi arkadaş var diyorla rşöyle böyle bırakın bunları önemli olan hissetmek acayip yardımlarla ben neler basıldığını gördüm kendinizi kandırmayın

Verilecek doğru cevap budur herhalde bu konuda.

açık konuşmak gerekirse burada verilen rakamlara pek inanasım gelmiyor. Hele hele 200 kg ile 5 tekrar bu başlığın güvenilirliğine gölge düşürüyo. Gerçi 3. 4. ayında 100 basanlardan sonra 200kg ile 5 tekrar pekte mantıksız gelmiyo:D . Hayır ben 100 basamadıklarını iddia etmiyorum sadece hangi ayda olduklarına bir daha bakmalarını rica ediyorum arkadaşlardan. Yada burası genetik harikalarla dolu bende çok kıskanç ve genetiği berbat biriyim:(

açık konuşmak gerekirse burada verilen rakamlara pek inanasım gelmiyor. Hele hele 200 kg ile 5 tekrar bu başlığın güvenilirliğine gölge düşürüyo. Gerçi 3. 4. ayında 100 basanlardan sonra 200kg ile 5 tekrar pekte mantıksız gelmiyo:D . Hayır ben 100 basamadıklarını iddia etmiyorum sadece hangi ayda olduklarına bir daha bakmalarını rica ediyorum arkadaşlardan. Yada burası genetik harikalarla dolu bende çok kıskanç ve genetiği berbat biriyim:(

Bende okudum çoğu sayfayı biraz komik geldi daha 1 yılını dolduramamış adamlar 70 in altına inmiyor bazıları kendilerine ait resimlerde yüklemişler şınav çekseler daha dolgun olurmuş göğüsleri gerek yokmuş 100 kilolara yani

Back
Yukarı