56-56 ysa helal olsunDumbell Bench Press 56kg 5x5
56-56 ysa helal olsun
60 kglikler var bazi salonlardaxD Hocam ne 56-56'sı toplam 56 kg o56-56 yapsam kendimi Jay Cutler sanarım.O kadar büyük bir dambıl Türkiye de var mıdır acaba
![]()
Hayata herkesin bir pencereden bakmasını beklemeyin. Görüntü kadar gücü de önemseyen insanlar var. Yani kesin çizgiler yok, ya vücut geliştirmeci olun yada powerlifting sporcusu diyemeyiz kimseye.konu başlığı çok eski ama o kadar saçma bir soru ki o zamanda olsa yine aynı cevabı verirdim. ya arkadaş kimin kaç bastığından sanane, sene hareketleri düzgün yaptığında kası çalıştırdığında kaç bastığının hiçbir önemi yok adam 20kg ile çalışır göğüsleri füze gibidir, sen 100kg basarsın kimse yağlı sulu vücudunu görünce seni iplemez...takılmayın böyle şeylere hareketi düzgün yapın tekrar sayısında kası bitirmeye bakın, negatif direnci mümkün olduğunca arttırın gerisi hikaye...
Benchte yardım zorunluluğu yok ki?bench press yapmayı 1 sene önce bıraktım. Sadece makina ile yapıyorum. 105 kiloya gelmiştim tek tekrarda. baktım yardım edebilecek kimse yok, ağırlıklarda sakat olmaya başladı, bıraktım. Ne olur ne olmaz. Biraz kendimi garantiye almak istedim. Gerçi bench press i smith machine de de yapabilirdim ama onu denemedim. Benim yaptığım makina smith machine dan farklı. Oturup ileri doğru göğüsten ittirdiğin bir alet.
doğal sporcu ne kadar ağır kaldırırsa o kadar güçlü ve paralelinde kaslıdır. sulanma yağlanma daha çok beslenme ile alakalı ve kişinin görüntüsüne önem verip vermemesi ile. siz daha çok yarışan insanlara yönelik yorum yapmışsınız şu 20 kilo ile hisset tavsiyeleri ilaçlı sporcu için geçerli. evet belki kimin ne kaldırdığının önemi yok boya kiloya genetiğe göre de değişir ağırlık miktarı ama nizami olarak yapılan hareketlerde zamanla ağırlık artmıyorsa kas gelişmez(ilaç almayan sporcular için). bir çok teknik var ileri düzey olduktan sonra doğrudur ama yeni başlayan birinin ilk hedefi düzenli kilo artırmaktırkonu başlığı çok eski ama o kadar saçma bir soru ki o zamanda olsa yine aynı cevabı verirdim. ya arkadaş kimin kaç bastığından sanane, sene hareketleri düzgün yaptığında kası çalıştırdığında kaç bastığının hiçbir önemi yok adam 20kg ile çalışır göğüsleri füze gibidir, sen 100kg basarsın kimse yağlı sulu vücudunu görünce seni iplemez...takılmayın böyle şeylere hareketi düzgün yapın tekrar sayısında kası bitirmeye bakın, negatif direnci mümkün olduğunca arttırın gerisi hikaye...
Tek başına çalışırken tek tekrar çıkacak yüksek ağırlıkları denememek gerekir. En az 3 net tekrar çıkaramayacağınız ağırlıkların altına tek girmek çok riskli olduğundan bu seviyenin üstüne çıkmamak sağlıklı olacaktır.bench press yapmayı 1 sene önce bıraktım. Sadece makina ile yapıyorum. 105 kiloya gelmiştim tek tekrarda. baktım yardım edebilecek kimse yok, ağırlıklarda sakat olmaya başladı, bıraktım. Ne olur ne olmaz. Biraz kendimi garantiye almak istedim. Gerçi bench press i smith machine de de yapabilirdim ama onu denemedim. Benim yaptığım makina smith machine dan farklı. Oturup ileri doğru göğüsten ittirdiğin bir alet.
Abartma o kadar. Geçen gün yanımda zayıf çocuk 100 kg 3 tekrar bastı havluyla sildi suratı çıktı gitti. daha sonra devam ettirmiş bile olabilir. Salonunu değiştir sen istersen.şu +100 basan adamlar nerde çok merak ediyorum bizim salonda okadar dev gibi adam var denk gelmedim hiç
Düzgün form ve bilinçli yapılan idmanla +100 kg çok zor değil. İş üç hanelilerden sonra değişiyor.şu +100 basan adamlar nerde çok merak ediyorum bizim salonda okadar dev gibi adam var denk gelmedim hiç