Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

Bir başlık daha var bench press konusunda ama steroidler sanıyorum güç artışınada neden oluyo (yanlışsa düzeltin lütfen o konuda bilgim yok pek) o yüzden kür yapmamış olanlar yazarsa buraya kaç kg bench bastıklarını en azından bizde ona göre bi kıyaslama yapabiliriz öbür arkadaşlarla ; ne durumdayız? doğal yollardan bu işin sınırları nerde?

Ben 3 aydır yapıyorum (yeniden başladım) 2 x 6 - 85 kg

*Bench presse barda dahildir düz flat benchten bahsediyoruz. Normal barlar 10 kg olympic barlar 20 kg. gelir(öbür konuda baya sorulmuş ekleyeyim dedim).

ben şu an kürdeyim ama kürden önce 90 kilo ile kendim 3 tekrar az bi yardımlada 6-7 tekrar yapabiliyordum gerçi su anda aynıda...boy:1.80 kilo:80 benimde sporda 14. ayım falan.yanlız serbest bench demi makinadamı yazında oda bilinsin.

1.83 ve 88 kg .Diyetteyim şu anda, biraz güç düşüşü yaşıyorum. Bizdeki bar herhalde normal bar ben onu 15kg. sanardım ama 10kg. ise
son sette 95*8 basıyorum. Nizami olmaya çok önem vermek lazım, vücuduma değene kadar indiririm ve genişe yakın tutarım. Günüme göre son 2 tekrar forced reps şeklinde olabilir. Benim de 10uncu ayım.
Burada tabi ki serbest bench pressten bahsediyoruz.

normal bar 10 kg yazdım ama 15 kg olanlarına da rastlanabiliyo 20 kg olanlar var barın üstünde yazmadığı için bir acayip salonun sahiplerine falan sormak gerek ama genelde fark şurda : ağırlık takılan kısım barın tutulan kısmından kalınsa (ona takılan ağırlıkların ortasındaki delikte daha geniş olur) olimpik bar olur bunlarında iki cinsi var genel olarak 15 kg ve en uzun olan 20 kg.

Birde bazı yerlerde lbs cinsinden ağırlıklar oluyo onlarda 45 lbs likler 20.4 kilo geliyo. 100 kiloya yakın bastığınızda 2 kilo fark ettiriyo bi de onların ucuna takılan devasa kıskaçlar var ağırlık kaymasın diye onlarda 1.25 kg bir tanesi toplamda 100 basıyorum diye düşünürken baya 105 kilo falan basıyosunuz.

Birde boyu uzun olanlar olimpikte daha rahat basıyo kısa olanların ayağı yere tam deyemediği için ağırlık düşebiliyo.

60kg-12
70kg-10
75kg-8
80kg-8
85kg-6
92kg-2,3 dahada arttırabileceğime eminim ama boy kısa olunca çok hacimli olmak biraz kötü duruyo

evde calistigim icin sadece dumbbell press yapma imkanim var bu yüzden onu yazmak istedim... su anda 30 kiloluklarla 3x10 yapiyorum ama son sette bazen 8 tekrara düsüyor güne göre... galiba 1 kere 100 basarim zorlarsam. ama emin degilim cünkü hic denemedim. saygilar.

the barabarian conan... naturel calisiyorsun ama bastigin kilolar kür yapan birisinin bastigi kilolari aratmiyor. su vücuda bakiyorumda birde bunca sene calisirken arada bir kür yapsaydin vücudun inanilmaz olurdu heralde.
helal olsun bu azim ve sabir herkeste olmaz acikcasi. saygilar.

Diyette olmama rağmen bastığım kilolar düşmedi Bench press 145 kg max 6 tekrar . kol 70kg 3 4 tekrar kilitlenme noktasında parmakla yardım alıyorum yardımsız 60 kg 6 tekrar ve omuz 120 kg enseye pres makinada 6 tekrar dirseklerden kilitlenme noktasında hafif destek alıyorum 100 kg yardımsız 6 tekrar ,bacak en zayıf yerim 4 aydır çalışıyorum maksimum 100 kg 8 tekrar fakat 4 ay önce başladığımda maksimum baçakta bastığım kilo 60 kilogram dı. şu an saat 11,20 şu ana kadar 300 gram prinç ve 600 grm tavuk göğsu yedim sabağ 7 den beri akşama kadarda 800 gram tavuk ve 200 gram prinç yerim. yani ölçü kaybetmememe neden bol tavuk ve prinç yemem.
Forumda özelimde gymnast nick li arkadaşla ile paylaştığım 2 ay önce yolladığım Diyete girmeden 1 gün çnce çekilen resimleri var 85,5 kg idim bugün de 27/05/2006 tarihi itibarı ile sizler için 81 kg halimin resmini koyacağım daha diyetim bitmedi 1.5 ay var bitmesine ama diyette kollarım ve göğüslerim ve bacaklarım büyüdü kilo kaybetmeme rağmen diyetten önce 85,5 kilo idim birazdan resimleri çekip koyarım.. sağlıcakla kalın

The Barabarian CoNaN dedi:
Diyette olmama rağmen bastığım kilolar düşmedi Bench press 145 kg max 6 tekrar . kol 70kg 3 4 tekrar kilitlenme noktasında parmakla yardım alıyorum yardımsız 60 kg 6 tekrar ve omuz 120 kg enseye pres makinada 6 tekrar dirseklerden kilitlenme noktasında hafif destek alıyorum 100 kg yardımsız 6 tekrar ,bacak en zayıf yerim 4 aydır çalışıyorum maksimum 100 kg 8 tekrar fakat 4 ay önce başladığımda maksimum baçakta bastığım kilo 60 kilogram dı. şu an saat 11,20 şu ana kadar 300 gram prinç ve 600 grm tavuk göğsu yedim sabağ 7 den beri akşama kadarda 800 gram tavuk ve 200 gram prinç yerim. yani ölçü kaybetmememe neden bol tavuk ve prinç yemem.
Forumda özelimde Ladasamara nick li arkadaşla ile paylaştığım 2 ay önce yolladığım Diyete girmeden 1 gün çnce çekilen resimleri var 85,5 kg idim bugün de 27/05/2006 tarihi itibarı ile sizler için 81 kg halimin resmini koyacağım daha diyetim bitmedi 1.5 ay var bitmesine ama diyette kollarım ve göğüslerim ve bacaklarım büyüdü kilo kaybetmeme rağmen diyetten önce 85,5 kilo idim birazdan resimleri çekip koyarım.. sağlıcakla kalın

Kol 70kg. dumbbell curl mü???
70 kg. dumbbell curl ise rekora yakın, vücut ağırlığı ile dumbbell curl çalışabilen yokmuş sanırım.

Blitz dedi:
The Barabarian CoNaN dedi:
Forumda özelimde Ladasamara nick li arkadaşla ile paylaştığım 2 ay önce yolladığım Diyete girmeden 1 gün çnce çekilen resimleri var 85,5 kg idim bugün de 27/05/2006 tarihi itibarı ile sizler için 81 kg halimin resmini koyacağım daha diyetim bitmedi 1.5 ay var bitmesine ama diyette kollarım ve göğüslerim ve bacaklarım büyüdü kilo kaybetmeme rağmen diyetten önce 85,5 kilo idim birazdan resimleri çekip koyarım.. sağlıcakla kalın

Kol 70kg. dumbbell curl mü???
70 kg. dumbbell curl ise rekora yakın, vücut ağırlığı ile dumbbell curl çalışabilen yokmuş sanırım.

Nereden gördün dumbbell curl'ü Blitz, barbell curl tabii ki!
Dumbbell diye bir ifade yok, zaten olsa bile, el sürçmesi deyip geçmen lazım, kendi vücut ağırlığında tekrarlı nizami barbell curl yapan insan bile yok, vücut ağırlığının yüzde 80'i ile dumbbell curl yapmayı bırak.

Blitz dedi:
Kol 70kg. dumbbell curl mü??? 70 kg. dumbbell curl ise...

sanirim blitz sadece sormus... cünkü barbell veya dumbbell yazmamis barabarian conan. bencede dummbell curl de 70 kilo imkansiz gibi geldi... dünya rekoru kac ki? bilen var mi? tabii maksimum kaldirilan kiloyu soruyorum kendi agirligini mi kaldirmis orasi beni ilgilendirmez önemli olan kaldirilan kilodur... ama tabii ki bir insanin 70 kilo olup 70 kilo dumbbell curl yapmasida inanilmaz bir sey. tabi yapabilen varsa. bu arada karasan sen ne kadar kaldiriyorsun benchte? saygilar.

Back
Yukarı