Bench Press Rehberi

Benim merak etiğim şey omuzları geriye aldık, göğsü şişirdik ve barın gideceği mesafe azaldı, daha çok kilo basıyoruz ama bu gelişim açısından faydalı mı? Yani barı daha uzun mesasefede bassak daha faydalı olmaz mı? Bench presste amaç fazla kilo kaldırmak mı

Geçen sefer youtube'da dikkatimi çekmişti baya üzülmüştüm adama

Benim de 6 ayı geçti. Taze güç ile kaldırdığım kilo ( ısınma setinden sonra ) bar hariç 30 kilo. O da 6 tekrar. Daha fazla arttıramıyorum.

Millet 55-70 arası götürüyor. Tabi az kiloyla çalışan da bir o kadar.

Ekto, minyon ve ince kemikli olmak mı sebep buna ?

arkadaşlar bende kaldırdığım ağırlıkta olan düşüşümü burada paylaşmştm ve herkesin söylediği gibi bırakmanın verdiği olmszlk yüzünden yaşanıyor düşüşler şimdi yeniden kaldırdığım kilolara yaklaştm

Eğer hacim istiyorsanız üst kollarınız ve dirsekleriniz omuz hizanızda ya da hemen altında olmalı (Bu pozisyonun omuz sakatlıklarına sebebiyet verdiğini bilmelisiniz! Bunun için sürekli kontrollü hareket etmelisiniz.). Bu şekilde göğüs kaslarını en iyi açıdan baskı altına alabilirsiniz. Eğer kuvvet antrenmanı yapıyorsanız, üst kolunuzu vücudunuzla 30-45 derecelik açı yapar halde konumlandırmalısınız. Bu kasa olan etkiyi azaltır, ancak daha fazla güç almanızı ve omuz sakatlanmalarından korunmanızı sağlar.
Öncelikle çok teşekkürler, faydalı bilgiler.
Yanlız ben yukarıdaki kısmı anlayamadım, kafamda canlanmadı olay. Lütfen aydınlatabilir mi acaba bilen biri ?

kişi bench e yattıgında kuş bakısı düşün. kollar ve vücut arasındaki açılardan bahsediyor..

Sayın wrestler kardeşim bende bir yıldır çalışıyorum ama hatalarımı yeni görme fırsatım oldu. Benim için çok faydalı konu oldu. Halka hizmet hakka hizmet gibidir. Halkı bilgilendirici bu sayfayı paylaştığın için ecrinde büyük olacaktır. Selam ve sevgi ile ...

Özellikle bu ay yaşadığım ölçü probleminden sonra bench press de birşeyleri gözden geçirmeye karar verdim. Ağırlıkları düşürüp nizami bench press çalışması için tavsiyelerinizi denemeye başlayacağım. Ben de sık sık omuzları önde bırakarak hatalı çalıştığımı farkettim yazıyı okuduktan sonra. Düşük ağırlıklarla belirtttiğiniz şekilde çalışmayı deneyeceğim. Umarım verimli bir ay geçiririm.

Konu gerçekten yararlı oldu. Teşekkürler fakat anlamadığım kısım barı indirdikten sonra Göğsümüze temas ettirip mi yoksa ettirmeden mi kaldırmalıyız ?

Back
Yukarı