Bench Press'i Arttırmak İçin 20 Tavsiye

Konu çürümeye yüz tutmuş ama ben yine de yazayım.

Bench press'de 80 kg da takılmıştım, basamıyordum tek başıma, yardımlı 2-3 tane o da zar zor.

Sonra bu işi yıllardan beri yapan bi abimiz ile çalışmaya başladım, 2 hafta boyunca 20-20 takıp bench press yaptık.

Tabi ben diyorum abi ağır çalışalım, benim o kiloyu falan basmam gerek gibilerinden.

Neyse demek ki adamın bir bildiği varmış, 2 hafta sonunda 40-40'ı ben bile inanamadığım şekilde tek başıma 8 tekrar çıkarttım.

Üstünden 3-4 ay geçmiştir, şu an 120 kg falan basabiliyorum 6 tekrar.

Sadece bir tecrübe, denemek isteyen varsa deneyebilir.

Bench press'de 80 kg da takılmıştım, basamıyordum tek başıma, yardımlı 2-3 tane o da zar zor.

Sonra bu işi yıllardan beri yapan bi abimiz ile çalışmaya başladım, 2 hafta boyunca 20-20 takıp bench press yaptık.

Tabi ben diyorum abi ağır çalışalım, benim o kiloyu falan basmam gerek gibilerinden.

Neyse demek ki adamın bir bildiği varmış, 2 hafta sonunda 40-40'ı ben bile inanamadığım şekilde tek başıma 8 tekrar çıkarttım.

denicemm thums:

peki olayın mantıgını anlatırmısın ? Onuda ögrendın mı?

O adamın seni yanına alıp çalıştırdığına dua ettiğin için, öyle herşeyi de soramıyorsun çocuk gibi.
Ama mantıken, nasıl direnç antremanları yapılıyor hafif kilo ile çok tekrar, bu da onun gibi birşeydir diye düşünüyorum.

Başka bir önerim ise 1 yıldır aksatmadan antremanınızı yapıyorsanız, kuvvet antremanlarını deneyin.
Eminim fayda görürsünüz.

Son olarak da vücudunuza 1-2 hafta müsaade edin, hiç spor yapmayın.
Kaslar güzelce dinlensin kendini toparlasın.
Geri döndüğünüzde o kiloyu aşmak daha kolay olacak.

O adamın seni yanına alıp çalıştırdığına dua ettiğin için, öyle herşeyi de soramıyorsun çocuk gibi.
Ama mantıken, nasıl direnç antremanları yapılıyor hafif kilo ile çok tekrar, bu da onun gibi birşeydir diye düşünüyorum.

Başka bir önerim ise 1 yıldır aksatmadan antremanınızı yapıyorsanız, kuvvet antremanlarını deneyin.
Eminim fayda görürsünüz.

Bu dinlenme olayında haklısın ama 1-2 hafta çok değil mi bir v.g. ci için hyper_
Bende kendime dinlenme vermiştim ama en çok 3-4 gün dayanabilmiştim, 4 gün bile zar zor durabilmiştim :D

Eminim fayda görürsünüz.

Soru sormak cocukluk degildir ki arkadasım tamam adam sana yardım ediyorda sende bilinclisin ne bunun kerameti diyebilirsin? kuvvet antremanımı güc antremanımı 20 şer takıp kaç tekrar kaç set yaptınız patlayıcı güc mü normal mi calıstınız?

Merhaba bilgiler için teşekkürler, benim sorunum, bench press yaparken hareketin sonlarına doğru zorlanıyorum. Bu sorun triceps kaslarının zayıf olmasından mı kaynaklıdır?

tutuşuna göre değişir
görmek lazım
çok dar tutuyorsan trisep zorlanır
geniş tutuyorsan göğüs zorlanır
ama en üst noktada illaki trisep zorlanır
yerine koyarken birileri yardım etsin sana

zamanla yardıma ihtiyacın kalmaz daha ağırlara geçebilirsin

kaldirabileceginizin en agir kilo ile 3 tekrar yapip, sonra yuzde 85,90 i ile 3 tekrar yapinca guc antrenmani olur. her hafta kilo artttiranildiginizkadarkazar azar arttirabilirsiniz.
haftada bir gogus antrenmanizin disinda bikac hafta bunu deneyip kilo arttirabikirsiniz. ancak bunu uzun sure cslismis bilincli uzman kisiler deneyebilir baskasina onermem sakatlanabilirsiniz

Back
Yukarı