Bench Press'i Arttırmak İçin 20 Tavsiye

Dikkat edersen vücudun demiyorum,vücutcunun tatili yok demekteyim.Programda zaten bir kas grubu 3 gün dinleniyor.Extara dinlenmeye gerek yok vücut zaten dinleniyor.Eğer sen karışık bir program çalışıyorsan senin programına göre 1 gün çalışır,1 gün dinlenirsin fakat faydası olmaz.
Kan dolaşımını başka bir adale grubuna dağıtmamalısın.Tabi karışık program senin programın saygı duyarım oda senin bildiğin iştir.Mide kasıda bir adale olduğuna göre sürekli çalışırsan gelişir ve ölçü alır.Bu yüzden benim için bel inceliği ve esnetik görünüm önemlidir.Daha çok benim programımda diyetlerde yan mide ve üst mide ağırlıklı çalışır,bol bol sopa ile dönüşler yapılır.Üst vücudun ve bacak ölçülü gelişime daha çok önem veririm.

Steroid kullanmadan,naturel olarak ben bu sayede kollarımı 55 cm çıkarmıştım,herkes bana ne kullanıyorsun diyiyordu,hiç bir şey kullanmadım dediğimde şaşırıyorlardı.Demekki steroid kullansaydım 65 cm kol ölçümü çıkarırdım.Ben şuanda 40 yaşındayım,20 yaşlarında dünya gençler +90 şampiyonalarına hazırlanıyordum.10 yaşından beride sporun içindeyim.Son 10 yıldır cezaevi yaşamım olduğundan spordan uzak kaldım.

Değişik vücut salonlarında değişik programlarda çalışan arkadaşlarda tanıdım onlar neredeyse spordan bezmişlerdi.Yardımcı oldum ve benim programımı uygulattığımda duruma kendileri bile çok çok şaşırdılar.Ağır siklet benim tarzımdır,eğer o zamanlar bende 75-80 kğ vücutta kalmak isteseydim senin program tarzında çalışırdım.Ama boyum 185cm olduğu için dal gibi kalırdım.
O zamanlar tabi ekonomik durumumda iyiydi 120 kğ kadar çıktım.6 övün protein ağırlıklı besleniyordum,protein tozları yurtdışından kaçak geliyordu,bugünkü şartlar ve imkanlarda yoktu.Yarışmaya giren arkadaşlarımı ayakkabı boyası ile boyuyorduk,bugün bu arkadaşlar dünya şampiyonasında derece yapmış eski partnerlerimdir.Salonda tüm aletler kir pas içindeydi o dönemler,kışın buz,yazın cehennemdi salonun içi,herkes çalışmak için sıra bekliyordu.İşte biz o dönemlerde o şartlarda yetiştik,steroid nedir bilmiyorduk bile,steroidi Türkiyede ilk yaşlı Bahadır hoca sat komandosuyken getirmiştir.

Negged.

Bir ayın 30 gününün 30'unda da çalışılmasını tavsiye etmek, kendini "pro" gibi lanse eden biri için son derece alışılmadık bir durum (dünyanın herhangi bir yeri için). :)

Evet programı aksatmamak gerekiyor,idmanlar her gün eksiksiz yapılmalıdır.Vücutcunun tatili yoktur,1 ayın 30 günü çalışılmalıdır.Kas grubu zaten 3 gün dinleniyor,sıra tekrar aynı kas grubuna gelene kadar 3 gün geçiyor.Haftanın 7 günü idmanlar yapılmalıdır.Bir kas grubu gelişmeden öbür kas grubunun gelişmeside imkansızdır.Eğer vücudunuzda bir ilerleme yoksa ağır basamıyorsanız,bu sorun programınızla alakalıdır.Vücut geliştirmede ısınmak için cardio ve koşu hareketleri yoktur,ısınmalar o gün çalışacağınız kas grubuna 1 set hafif kilo 15 tekrar olmalıdır.Cardio ve koşu ile boşu boşuna efor ve enerji harcanmaktadır.Bir kas grubu idmanı en fazla 4 en az 2 olmalıdır.10 dakika dinlendikten sonra 2. kas grubu idmanına geçilmelidir.Göğüste 1.hareket Benc press,Kanatta Bar rowing,pazu da Bar körl,arka kolda düz bar triseps,omuzda Enseye press,bacakta Souqat hareketleri her programda sabit ve değişmez olmalıdır.Antrenman 30 dakika ile 45 dakika arası toplam süre olmalıdır ve süre aşılmamalıdır.Ölçü almak istiyorsanız program sonu mide çalışmayınız,15 günde 1 2+maksimun mekik yeterlidir.Daha çok program sonu 3 günde 1 bel kası çalışınız.Bilek çalışınız.Extra başka harekete hiç gerek yok.Mide programınızı diyet ve defnasyona saklayınız.Kol günü bilek çalışmayınız.Verim almak istiyorsanız birde bunu deneyin.

Bu yazdıkların çok mantıksız geldi bana.

güzel bir paylasım tsk.

faydalı bilgiler teşekkürler şu göğsü yukarı kaldırma biraz hile gibi duruyor ama faydası olacaktır sanırım

Şu bench preste başladığımdan beri ne ağırlık artırabildim doğru düzgün nede şekillenme görebildim bunun nedeni ne olabilir acaba hareketi gayet nizami yapıyorum.

makinede yapılan bench ile normal bench press arasında fark warmıdır ???
weightlifter

bilgiler cok guzel ancak resimler gostermiyor , ilgilenirsin guzel olur , simdiden tesekurler , guzel paylasim yapmissin

evet yazılan hersey cok etkili yontemler.bende sunları soylemek isterim triseps in ne kadar gucluyse o kadar daha falza basarsın bench de cnku triseps itis gucudur ve bilek kası burda cok onemli bir rol oynuyor wrist and finger extensor muscle diye gecer tam demek istedigim yer orasını calısmanız cok onemli yani bilegin ic degil dıs kısmındaki kas diyebilirim sanırım.

Back
Yukarı