Bench-vucut ağırlığı

kilo 80 kol 36 omuz 131 göğüs 108

bechde 60 barla birlikte 70

birde kullanılan barlar tok barlar dökme demir bazı salonlarda delikli hafif kilolar kullanılıyor mesela biizm salondaki 20 kg baska bir salonda 12-13 kg denk geliyor onların 20 lik saydıgı kilolar yani bizim 20 kilolarla esit değil onlarınki daha büyük ve delikli orda bastıgımda 80 kg bile basabiliyorum arada böyle fark oluyor yani salondan salona değişir

Ideal olan 8-10 tekrar 3 set halinde bench press te kendi kilon ile calisabilmektir. Bunu yapiyorsan arttirmak gene senin elinde. Organizma buyudukce kaldirdigin kilolar da artacaktir.

Bakın ben size bir kaynak göstereyim:
http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/BenchStandards.html

Görülebileceği gibi vücut ağırlığının 2 katında maksimal bench press yapmak, düşük kilolular için mümkün gözükürken (bu tabloya göre elite statüsünde oluyorlar tabi :) ) kilosu daha fazla olanlar için ulaşılması biraz zor bir hedef.

yanlış anlamadıysam bu kaynakta kaldırılan ağırlıklar sanırım 1 tekrar olarak hesaplanmış...

Aslında 4 veya 6 tekrar göre bu konu tekrar tartışılabilir 1 tekrar çoğu kişi denememiştir ben hiç denemedim mesela belki eksiklik. 4 tekrar bench ve vücut ağırlığı arasında bir oran kurulabilir bu da 1.5 civarı denebilir iyi bir gelişme gösterildi ise.

Son düzenleme:
Back
Yukarı