Hayır hayır kesinlikle ailene anlatma. Senin yaşında birisi rahatlıkla kendi problemlerini çözebilir . Sadece seçeneklerini belirlemelisin. Bu konu beni de askeri okulda rahatsız ederdi. Ama ben bununla basedebildim.onları onların silahıyla vuracaksin.
Sana birkaç alternatif soylucem . Bunlardan birini veya birkaçını yapabilirsin.
1. Öncelikle bu yaşlar karakterin oturması , kişiliğin değişmesi için son safhalardir. Hani karakterini ya degistireceksin ya da yukarıda arkadasin dediği gibi ömür boyu o karakterin sana sunduklarina ya da karşına cikardiklarina razı olacaksın. Bu yüzden mizacini değiştir. Sert olmaya , ağırlığını koymaya , dış göstermeye (gerektiğinde kaçınma ) , bağırmaya (ses tonunu çok iyi ayarlaman ve susmayan biri olduğunu kanıtlamak için ) başlaman gerekebilir... Bu dediklerimi nerede nasıl ne dozda yapacağına sen karar vereceksin
2. Seni ezenleri kendi silahlarıyla , onların aciklariyla ezmeye bak. Bunları gerektiğinde dillendirmekten çekinme . Senin boş olmadığını ağızlarından çıkacak başka bir lafın , senin onları alt edebileceğim başka bir açık doğuracağını bilmeliler.
3. Bu kişileri gerektiğinde dövmen gerekebilir. Dayak yemek pahasına. Ama en azından onlara bir ders vermen gerekebilir . En azından senin bu konular karşısındaki duruşunu görüp birdahakine geri vites yapacaklardır.
4. Farklı bir arkadaş grubuna girip bu seni karalayan guruba karşı psikolojik bombardımana başlaman da faydalı olacaktır. En azından onların da ezildiğini görmek sen deki bu ergen ezikliğini bastiracaktir.
Bu dediklerim ancak bir ergene söylenebilir. Öyle çok felsefi konuşmadım. Gerektiğinde bunu da yaparım. Ama bu tipleri çok iyi bilirim. Bunların karşısinda sokrates gibi descartes gibi filozofların vereceği akılla çıkamazsın. Onları bir şekilde sindirmek gerekli. Çünkü bunlar laftan anlamaz ve senin içindeki bu eziklik karakterini çok zayıf düşürecektir. İlerde büyük sorunlara yol acar sonra bir filozof gibi düşünmeye baslarsin. Bu yuzden şimdiden birşeyleri göze alıp değişime kapı acman hatta mecburen değişmem gerekli. Zayıf olma!!!