Beslenme diyet tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar daha önce farklı üyeliğim vardı eskide kaldığı için bulamadım. Şimdi soruma gelecek olursam boyum 1.76 ve kilom şuanda 84 hedefim 75 kiloya düşmek bunun için bulunduğum yerde dışarıda koşabiliyorum ve mekik çekiyorum. Ayrıca l carnitine ve cla takviyesi yapıyorum. Göbek ve yanlar simit şeklinde buralardan kurtulmayı hedefliyorum. Sizlere sorum bana beslenme konusunda yardımcı olabilir misiniz öğünlerde neler yemeliyim nelerden uzak durmalıyım. Bana kalırsa bir şey yememeye çalışıyorum ama bu yanlışında farkındayım bu nedenle buradan fikir alayım dedim.
 
Merhaba dostum öncelikle az yemeyi hatta yememeyi kesmelisin çünkü yemediğinde metabolizma yavaşlıyor vücut ani kayıp yaşadığı için bir nevi kıtlık moduna geçerek su tutuyor kas kaybediyorsun kısacası olumsuz etkiliyor.Günlük kalorini hesaplayıp bunun 500 kalori altına düşmeni öneririm ancak protein eksik bırakırsan kesinlikle kas kaybedeceksin.Söylediklerimi dikkate almanı öneririm.
İyi antrenmanlar


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Merhaba dostum öncelikle az yemeyi hatta yememeyi kesmelisin çünkü yemediğinde metabolizma yavaşlıyor vücut ani kayıp yaşadığı için bir nevi kıtlık moduna geçerek su tutuyor kas kaybediyorsun kısacası olumsuz etkiliyor.Günlük kalorini hesaplayıp bunun 500 kalori altına düşmeni öneririm ancak protein eksik bırakırsan kesinlikle kas kaybedeceksin.Söylediklerimi dikkate almanı öneririm.
İyi antrenmanlar


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sayın hocam peki tavsiye edeceğiniz bir diyet menüsü var mıdır uygulayabileceğim? Yani öğün öğün veya şunları kombinleyip yiyebilirsin diyeceğin bir şey?
 
Ben şahsi olarak şöyle yapıyorum hiç ince hesaplara girmeden bulktayım örneğin günde 4-5 tabak et pilav yiyorum 3 litre su içiyorum yeşillik yiyorum gibi.Hayatımda diyet yapmadım şöyle yapmalısın diyemem ancak kas kaybetmemen için protein mutlaka yemelisin bunu söyleyebilirim.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
L-Carnit falan bunlara hic gerek yok. Tatlidan uzak dur. Ben sadece ayda 1 kez yemeyi hedefledim. Haftada 3 kez kardio yeterli eger asiri kilolu degilsen. Bol su tuketmeyi unutma. Protein agirlikli gunde 4-5 ogunle beslenebilirsin. Sebzeleri de ihmal etme. Agirlik antremani da yapiyorsan karbonhidrati mutlaka sabah ve oglen gibi gunun daha erken saatlerinde almayi unutma. (Bulgur, esmer makarna gibi). Ara ogunlerde 1-2 meyve tuketebilirsin. Aksam 7'den sonra birsey yememeye calis. Kisa zamanda olmasa bile uzun zamanda mutlaka degisimi gorursun.
 
Anladım arkadaşlar teşekkür ediyorum. Tatlıyı bıraktım yemiyorum. Şuan için he rgün en az yarım saat hafif tempoda dışarıda koşmaya çalışıyorum sonrasında 40-50 tane mekik çekiyorum. Cla ve lcarnitine daha önceden almıştım onları da spor salonuna başladığım zaman ağırlığa falan gireceğim zaman kullanmayı düşünüyorum.
 
O desteği almazsanız kilolarınız geri gelirmorbid obezitesiolan hastalarıma obezite ile ilişkili [/IMG]Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç.Dr.Güzin M. Sevinçer[/caption]
AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASINDA PSİKOLOJİK DESTEK ŞART
Ameliyat öncesi psikiyatrik değerlendirme ile sorunlu psikososyal faktörlerin ve psikiyatrik durumların tespit edilmesi ve bu problemli alanların tedavisi veya düzeltilmesi hastanın cerrahiden elde edeceği faydayı arttırmaktadır.

Problemli alan tespit edildiğinde yapılacak müdahaleler; farmakolojik girişimler,[URL="http://www.diyetisyen.com.tr/tag/psiko-egitim"/] psiko-eğitim[/URL]cerrahi sonrası potansiyel engelleri ele almak için psikoterapi, beslenme danışmanlığı, cerrahi sonrası yakın izlem ve obezite cerrahisi destek grubuna katılıma teşvik gibi yöntemlerden biri veya daha fazlası olabilir. Bütün bu durumlar göz önüne alındığında obezite cerrahisi hastalarında cerrahi öncesi değerlendirme, içinde ruh sağlığı çalışanının da bulunduğu bir ekip tarafından yapılması gerekmektedir.

Obezite cerrahisi ile ilgili psikolojik ve psikiyatrik durumlarla ilgili ameliyat öncesi ve sonrası dikkatli bir takip tedavi, ameliyattan elde edilecek faydayı en üst seviyeye çıkaracaktır.”
“PSİKOLOJİK PROBLEMLER OBEZİDE SEBEBİ”
Obezite ameliyatlarındaki deneyimi ve bu alandaki bilimsel çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Halil Coşkun’un kurmuş olduğu BariatrikLab Ekibi’nden Yrd. Doç. Dr. Güzin M. Sevinçer, obezitenin psikolojik problemlere yol açtığı gibi pek çok psikolojik ve psikiyatrik problemin obezite sebebi olduğunu belirtiyor.

Obez bireylerde psikiyatrik hastalıklar ve yeme bozukluklarının normal kilolu bireylere göre çok daha sık oranda görüldüğünü vurgulayan Sevinçer, obezitenin sebep olduğu sıkıntıları şöyle sıraladı:

“Kişinin sebep olduğu fiziksel kısıtlılıkla ilişkili yaşam kalitesinin düşmesi, ayrıca kilolu olmaya bağlı damgalanma ve dışlanma ile de kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönden etkilemektedir. Aynı zamanda bu kişilerde beden imajlarından memnuniyetsizlik, evliliklerinde mutsuzluk, cinsel yaşamlarında güçlük gibi psikososyal problemlere de normal kilolu bireylere göre daha sık rastlanmaktadır.” [URL="http://www.diyetisyen.com.tr"]Diyetisyencom.tr)



[URL="http://www.diyetisyen.com.tr"/] Diyetisyen [/URL]
, [URL="http://www.asyapatent.com.tr"/] Patent Başvurusu [/URL]
 
Back
Yukarı