Peki, gece okuyacağım bulup. Yine de AOÇ sütünü içmeye başlıyorum yarından itibaren. Beslenme hakkında oldukça bilgilisin, muhalefet olabilecek düzeyde değilim.
Şu aspartamlı gıdalar konusunda ne düşünüyorsun? Limonatayı, enerji içeceğini filan da mı kesiyim?
Bir de şimdi aklıma geldi. Çok kritik bir konu. Ben proteinin büyük bir kısmını antrenmandan hemen sonra bir anda alıyorum. Antrenman sonrası 160 g ton balığı, 1000 ml süt, 80 g badem yedim bugün mesela. Aralarda hiç vakit yokken, peş peşe. Bunun gelişime olumsuz bir etkisi olur mu? Yukardaki mesajların birinde arkadaş, "vücut bir seferde sadece 30 g protein sentezler, bu yüzden ara ara protein al." tarzı bir şey demişti. Ne yapmak doğru olur? Protein tozuyla zaten benim şu an aldığımdan kat be kat daha fazla proteini bir anda almış olmuyor mu kullananlar? Onların gelişimine etkisi olmuyor mu demek oluyor protein tozunun?
Antremandan sonra yarım litre yada 1 litre süt tüketebilirsin. Sütün yüzde20si whey proteindir ve yüzde80i Casein proteinlerinden oluşur.
Ayrıca süt içerisinde bütün bcaa amino asitlerini içerir.
içerisindeki laktoz sayesinde böylece karbohidratta almış olursun.
İçerisindeki yüzde20 whey protein idman sonrası için gayet yeterli olurken ilerleyen saatlerde vücudunda protien bulunur
ancak idmandan sonra yinede hayvansal kaynaklı bir protein almanı öneririm.
hazir enerji içeceklerinin hazır meyva suların yanına bile sokulma.
Aspartam insan vücuduna verdiği zararları sana burada anlatmam çok uzun sürer.
İdman sonrası evde sıktıgın meyva sularını havuç suyunu portakal suyunu tercih etmeni öneririm.
uzerinde nektardan üretilmiş ve konsantreden üretilmiş bütün meyva suyu taklitlerinden uzak dur genelde yuzde yuz meyva suyu yazar ancak bunlar glikoz şurubundan yapılmaktadırlar.
insulin hormonu kaslar ve karaciğer doyuma ulaştıgında geride kalan şekeri yağ olarak depolar.
Bu tarz ürünleri çok tüketirsek yağlanmaya zemin hazırlarız. Hatta hiç tüketmesek daha iyi.
antreman sonunda öyle aman aman karbohidrat ihtiyacın olmaz, antreman öncesinde aldıgın karbohidratlar yeterince kas depolarını doldurur ve hala sindirimdedir (komplex karbohidrat)
antreman sonu en önemli şey kırmızı et aslında.
Doğal besinlerden şaşmamak gerekiyor en önemli şey bu.