Biceps İçin Program Yardımı istiyorum...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alkinnn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar düzenli olarak body building yapıyorum fakat kollarım vücuduma göre ince kaldı.biceps antrenmanım da ör. burbell curl de 50 kg nizami olarak yapabiliyorum fakat 36 cm de kaldım, salondaki antrenör kollarımın uzun olduğunu bu sebepten kollarımın yavaş kalınlaştığını söylüyor yeni bir programda yadımcı olursanız sevinirim.teşekkürler.

boy:185
kilo:85
kol:36
göğüs:106
omuz:122

kafa_ bench_O weightlifter

arkadaşlar düzenli olarak body building yapıyorum fakat kollarım vücuduma göre ince kaldı.biceps antrenmanım da ör. burbell curl de 50 kg nizami olarak yapabiliyorum fakat 36 cm de kaldım, salondaki antrenör kollarımın uzun olduğunu bu sebepten kollarımın yavaş kalınlaştığını söylüyor yeni bir programda yadımcı olursanız sevinirim.teşekkürler.

bicepsler ilk başlarda çabuk gelişir sonradan yawaşlar.. sabırlı olun
forumda biraz araştırma yapın mutlaka cevapları bulacaksınız..
belirli bir süre sonra kasların hareketlere adaptasyonun önlemek için zaten programınız değiştirmeniz gerekecek..
50-60-70 kg kaldırmanız birşey ifade etmiyor..

kas gelişimi %40 beslenme %30 antreman %30dinlenme

biraz zayıf kalmış bedeniniz sanrım. 160 boyum var ancak 125 cm omuz sahibiyim kollarımda 39 . göğüs sizinle aynı durumda su an. 12. ayımdayım daha önce parkta bahçede sınav ceker, balyozla lastiğe vururdum.

Programınız nasil?

Bizimle paylaşırmısınız?

50kg nizami kaldırış yapabiliyorsanız çok iyi bir rakkam.

Bicepsleri çok çalıştırmak iyi değil. Butun hareketlerde devreye giriyor.

Siz 50kg ile nizami barbell curl yapıyorsanız cok sağlam kollarınız var demektir.

sahsen ben 30kg + bar ile zorlana zorlana yapıyorum. Ama nizami yapıyorum.

Biceps için sihirli bir program yoktur. Zaten çoğu biceps hareketi birbirine benzer. En fazla 3 hareket yapın. Tekrarlar 7 veya 8 olsun. sağlam bir hareket istiyorsanız avuçlar yüzünüze dönük, omuz genişliğinde barfiks çekin. Mükemmel bir harekettir.

biraz zayıf kalmış bedeniniz sanrım. 160 boyum var ancak 125 cm omuz sahibiyim kollarımda 39 . göğüs sizinle aynı durumda su an. 12. ayımdayım daha önce parkta bahçede sınav ceker, balyozla lastiğe vururdum.

Programınız nasil?

Bizimle paylaşırmısınız?

50kg nizami kaldırış yapabiliyorsanız çok iyi bir rakkam.

Bicepsleri çok çalıştırmak iyi değil. Butun hareketlerde devreye giriyor.

Siz 50kg ile nizami barbell curl yapıyorsanız cok sağlam kollarınız var demektir.

sahsen ben 30kg + bar ile zorlana zorlana yapıyorum. Ama nizami yapıyorum.

nizami 50kg barbelcurl ciddi bir rakam.. yinede beslenme ve dinlenmeyle desteklenmedikçe asla gelişme olmaz...
ağırlık kaldırma sporu halterdir, vg kas geliştirme sporudur biraz güç biraz görüntüdür..

bu arada benim kollar 40.. barbel curlde max 40 yapıyorum oda ayda 1 kere son 2 tekrar eküri el atıyor.. üstelik z bar...:)

ben şu an 5. ayın başındayım daha önce bu sporu yaptım fakat bi omuz sakatlığı sonucubırakmak zorunda kaldım ve 3 sene ara verdim şu ana sadece multipower mino whey 2200 kullanıyorum ve destek olarakta 1 hafta içinde protein kullanmaya başlıcam.programım
burbull curl 4 x 7 (son set 50 kg)
45 derece eğik dumbell curl 4 x 7 (son set 20 kg)
biceps makinası 4 x 7 (son set 70 kg)

alpztrk programımı zaten değiştirdim son hali budur.ayrıca forumda ve çevremde söylenene göre ne kadar ağır o kadar iyi deniyor ayrıca 30-40kg gibi rakamlarda kollarım kasılmıyo bile 40 üstü zorlamaya başlıyo

benim derdim 50 cm kollra sahip olmak değil zaten ben sadece vücuduma göre ince kalmasından şikayetçiyim bnm kafamdaki hedef 40 cm çabuk olacağını da düşünmüyorum sadece daha iyi bi program bilen varsa fikir almak isterim

herkese teşekkürler

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 04:33 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 04:29 ----------

Biceps için sihirli bir program yoktur. Zaten çoğu biceps hareketi birbirine benzer. En fazla 3 hareket yapın. Tekrarlar 7 veya 8 olsun. sağlam bir hareket istiyorsanız avuçlar yüzünüze dönük, omuz genişliğinde barfiks çekin. Mükemmel bir harekettir.

yazmayı unutmuşum bu hareketi de yapıyorum gerçekten güzel hareket

Bacak çalışıyor musun, çalışıyorsan programında hangi hareketler var.Bütün rutini görmek lazım.

Evet bacak çok önemli ne alaka demeyin bacak 1.numaradır.
30-40 kilo ile kasılmıyor demişsiniz acaba yedire yedire ve YAVAŞ YAVAŞ yapıyor musunuz mesela kaldırma 3sn indirme 4sn? Farklı antrenman teknikleri denediniz mi? Süperset, devset?
Z-bar curl da normalde 55-60kg yi bulurum bar dahil, ama fst7 nin son setindeki z-bar curl ile 30 u zor geçerim.

İlk mesajda nizami 50kg denmiş. Son mesajda son set 50kg.
4x7 50kg 36cm kol ile yapılması için ciddi bir kuvvet gerektiriyor.
Tam olarak kaç kiloyla başlanıp 4x7 yapılıyor?
Bicepsler'de ağır hacim çalışması için 9-11 set yeter. Halihazırda kanat sırt çalışmasında da ciddi bir şekilde çalışır.
Ayrıca farklı biceps kaslarını çalıştırmak için her set muhakkak farklı açılar ile çalışmakta fayda var.
Mesela:
barbel curl
hammer curl
dumbell curl
spider curl (avuç içleri hep havaya bakacak şekilde)

ben şu an 5. ayın başındayım daha önce bu sporu yaptım fakat bi omuz sakatlığı sonucubırakmak zorunda kaldım ve 3 sene ara verdim şu ana sadece multipower mino whey 2200 kullanıyorum ve destek olarakta 1 hafta içinde protein kullanmaya başlıcam.programım
burbull curl 4 x 7 (son set 50 kg)
45 derece eğik dumbell curl 4 x 7 (son set 20 kg)
biceps makinası 4 x 7 (son set 70 kg)

alkinn öncelikle geçmiş olsun diyelim.. seninde söylediğin gibi ölçülerine göre bastığın kiloyu ancak bu işte sağlam geçmişi olan birisinin işi olduğunu düşünüyorum..
bar hariç 50kg nizami curl helede düz barla sanırım benim için min 1 senelik bir hedef..

arkadaşların değindiği gibi bacak çalışması en önemli.. bacak vücuttaki en büyük en ağır girebileceğimiz kas.. tüm kasları büyütmek adına büyüme hormonunu en fazla salgılayabilecek kastır..

şöyle bir program önerebilirim..
3 hareketi geçme setlerin 10-6 tekrar arası olsun

1- barla curl (temel hareket vazgeçilmez z ve düz bar olarak değişme yapılabilir)
2- scoot curl,dumbel curl
3- Konsantrasyon yada makara curl

kaliteli biceps için bu kası her yönden vurmak gerekir.. ben özellikle hummer curl ve reverse curl hareketlerini biceps günü girmiyorum..

mesela omuz-bacak çalıştığım gün en son 2x8 yada 3x6 hummer curl ve reverse curl giriyorum.. omuz ve bacak çalışmalarından etkilenmeyen bicepslerim bana bu iki hareketi yaparken daha ağır basma ve kaliteli bir idman olanağı veriyor.. ayrıca ön kol gelişiminede olumlu katkı yaptığından görüntüde orantısızlık olmuyor..

platoya takılmış olabilirsin daha önce bu sitede biceps gelişimiyle ilgili okuduğum bir makale vardı arattım şimdi fakat bulamadım.. pc ye kopyalamıştım buraya aktarayım dene istersen..

ben yazıldığı kadar faydasını göremedim sanırım antreman sonrasındaki 3-5 gün yeterli beslenme ve dinlenmeyi uygulayamadım.. ama hakkıyla yaparsanız sonraki 2 gün bardak tutmakta bile zorlanıyorsunuz :)

kollar... İri, şişkin pazular, boğumlu büyük önkollar, keskin hatlı kalın triceps kasları. Gıcık olduğunuz iri heriflerin kafasını tokuşturacak şampiyonun kolları. Bakanların yüreklerine korku salıp, size kaçamak bakışlar atmalarını sağlayacak çeşitten kollardan bahsediyorum. Dişinizi fırçalamak gibi günlük sıradan işlerde bile büyük bir güçle kontrol edilirken şişen, büyüyen kollar... Evet lanet olası. Hepimizin istediği bu! ve şimdi onları inşa etme zamanı.

Bu konuda eskiden beri pek çok teori üretilmiştir. Hemen hepimizin tanıdığı Arnold ve Sergio gibi ustalar, uzun saatler boyu kollarını bombalayarak [çalıştırarak] tüm zamanların en iri kollarını inşa ettiler. Daha sonraları "high intensity" antrenmanın ustalarından Mentzer ve Yates, biz ölümcüllerin benç pressde dahi basamayacağımız ağırlıkları kullanarak kaçıkça pek çok curl setlerini yaptılar. Bu iki teorinin arkasında yatan temel ilkeyse şuydu: Bir şampiyonun kollarını inşa edebilmen için gerçen çok sıkı ve ağır çalışmalısın!

Güçlü, iri kollar mı istiyorsun? O halde önceden hazırlanmış uzun bir egzersiz listesiyle sıkı ve ağır çalışmalısın. İhticımız olan sebest ağırlık hareketleri belli: barbell curls, dumbell curls, çekiç curls, prearcher (scott) curls ve diğer alternatif curl hareketleri. Tekrar sayılarını değiştirerek kendiniz üzerinde deneyler yapın. Uygun ağırlıkla 15-20 tekrara kadar gidin yada daha ağır çalışarak üçüncü tekrarı bile yapamaz hale düşün. Farketmez! hepsi işe yarar. Herzamanki antreman döngünüze takılıp kalmayın. Kaslarınız üzerinde konsantre olup orada ulaşılamayan kas telciklerini vurmaya çalışın. Ve sizi gerçek kaçıklığa iten fazladan 5-6 cm'lik kalınlığa ulaşın!

Hareket #1:Altının Altısı (Six of six)
Bu hareketi tam 6 set olarak ve her sette 6 tekrar yapacak şekilde dambıllar ile yapıyoruz. Şimdi 8 tekrarı ancak bitirebileceğiniz bir ağırlığı alın ve sadece 6 tekrar yapın. Yani yapabileceğinizden 2 tekrar az yapın. İşin çirkin kısmı ise bundan sonra başlıyor. İlk seti tamamladıktan sonra hemen ağırlıkları yerine koyup biraz daha hafif olan diğer dambıl çiftini alın. Bu seti de yine 6 tekrar ile bitirin. Yine aynı şekilde devam edip ağırlığı azalatarak 6 tekrardan oluşan 6 seti tamamlayın. Bu şekilde ağır kilolardan hafife aralıksız 36 tekrarı tamamlamış oldunuz. Bu tarz, dambıllarla yapılan her harekete uygulanabilir. Bi kaç tane örnek vermek gerekirse: ayakta dambıl curl, çekiç curl, alternatif diğer curller. Hareketi yaparken setler arası kesinlikle dinlenmemek işin en önemli kısmıdır.

Hareket #2:Parçalı 21 (Dropset 21s)Bu hareket için iki adet halter hazırlayın. Bir tanesini ancak 12 tekrar yapabileceğiniz bir ağırlıkla, diğerini ise ancak 15 tekrar yapabileceğiniz bir ağırlıkla yükleyin. Şimdi ağır olan halteri alıp standart bir halter curl hareketinin yarısını yapın. Yani aşağıdan başlayarak kollarınızı 90 derece kıvırın. Bunu 7 kere tekrarlayın. Hemen 7 tekrarın bitiminde halteri orta noktadan göğsünüze kadar kaldırın. Yani standart halter curl hareketinin diğer yarısını tamamlayın. Bu hareketi de yine 7 tekrar yapın. Bu da bittikten sonra hemen 7 tekrar tam bir halter curl hareketi yapın (7+7+7 =21). Yani en aşağı noktadan göğsünüze 180 derece. Hala yaşıyorsanız , hafif olan halteri alıp aynı hareketleri yapmaya çalışın. Eğer hala pazularınızda yaşayan bir kas telciği varsa bunun için son bir hareketimiz var.

Hareket #3: Ahbap Curl (Buddy Curls)
Bu hareketi sizinle aynı güce sahip bir arkadaşınızla yapın. Bir barı, 15 tekrarı güçlükle tamamlayacağınız bir ağırlıkla yükleyin. Arkadaşınızla karşılıklı ayakta durun. Biraz muhabbetten sonra barı kucaklayıp 10 tekrarı tamamlayın ve halteri arkadaşınıza uzatın. O da 10 tekrar yapıp size versin ve siz bu sefer 9 tekrar yapın. Bu şekilde tekrar sayısını 1'e kadar düşürün. Herbiriniz toplam:

10+9+8+7+6+5+4+3+2+1 = 55 tekrarı tamamlayın.

Sonraki bikaç gün kollarınız bi boka yaramayacaktır. Sadece iyi beslenin ve sonuçları izleyin

50 Lbs olmasın ? spor salonlarındaki plakalar genelde lbs cinsinden yazar.

bana da garip geldi. 38.50 ölçüm var , son sette 6 tekrar 35 ( z bar ) cheating olursa belki 40

1. ağırlıklar kg olarak mevcut
2. setlerim barbell curl de 30-40-46-50 kg olarak 7 tekrardan oluşuyo
3. bi çok çalışma sitili denedim
4. 50 kg ı nizami olarak yaptığımı söylüyorum kolay yaptığımı değil ve zamanlamaya dikkat ediyorum
5. forumda yeniyim ama sporda bi geçmişim var omuz sakatlanması yüzünden bırakmak zorunda kaldım 3 sene yapmadım sporu, eski en ii rakamım 39.5 cm di şu an 5. ayın ilk haftasındayım yarın son çare olarak amino asit ve whey protein kullanmaya başlıcam antrenörüm girdiğim ağırlıklarla beslenmemim denk olmadığını ve destek almam gerektiğini tekrarlıyo bi de öyle denicem
6. ayrıca yapıma göre fazla güçlü olduğumun farkındayım zaten etrafımdakilerde bunu söylyor (sanırım kas yapım farklı)
7.benim sıkıntım sadece biceps, forumda okuduğuma göre triceps kolun büyüklüğünde büyük rol oynuyo ve triceps im oldukça sağlam zaten ripped olarak çalışıyorum diğer bütün ölçülerimden görüntümden memnunun sadece göğüslerime göre kollarım ince kaldı benm bütün sıkıntım bu kollarım uzun hatrı sayılır bi süre de basket oynamışlığım vardır ve bu yüzden biceps yapıp oldukça uzun ve sivri o yüzden hammer için kasmam çok gerek yok ama ben yinede yapıyorum

bu arada ilgilenen herkese de çok teşekkür ederim...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 01:32 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 01:27 ----------

Evet bacak çok önemli ne alaka demeyin bacak 1.numaradır.
30-40 kilo ile kasılmıyor demişsiniz acaba yedire yedire ve YAVAŞ YAVAŞ yapıyor musunuz mesela kaldırma 3sn indirme 4sn? Farklı antrenman teknikleri denediniz mi? Süperset, devset?
Z-bar curl da normalde 55-60kg yi bulurum bar dahil, ama fst7 nin son setindeki z-bar curl ile 30 u zor geçerim.
bu arada 40 ve 46 kg da küçük ama çok sayıda ağırlık takarak çalışıyorum ör:40 kg da bara 4+4 5 er kg dakıyorum yani 8 parça çok daha fazla zorluyo
bacak çalışmayı da bıraktım çok sağlam çalışıyodum ama bacaklarım yeterince kalın daha kalınlaşmasını istemiyorum hafta da 1 kere calf çalşıyorum 3 hareket onun dışında boş vakitlerimde basket oynuyorum yeterince çalışıyo bacaklarım

50 kg mu ben boşuna çalışmışım o kadar işi çözmüşsün 36 cm kolla tebrik ederim bench de de 120 basıyodun yanlış hatırlamıyosam seni powerlifting müsabakalarında görmek isteriz

Bence protein alımında bir hata olabilir veya gh ın ile testesteron seviyende bir düşüklük. Çünkü sağlam ağırlık kaldırıyorsun. Ben 30+bar ile 8 yapıyorum ve kollar 39. Bide sadece biceps demeyelim triceps in ne durumda?

50 kg mu ben boşuna çalışmışım o kadar işi çözmüşsün 36 cm kolla tebrik ederim bench de de 120 basıyodun yanlış hatırlamıyosam seni powerlifting müsabakalarında görmek isteriz
teşekkür ederim tekrar söylüyorum diğer bölgelerde bi sıkıntı yok biceps hariç hangi bölgeye girsem karşılığını fazlasıyla alıyorum bench_O

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:09 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:03 ----------

Bence protein alımında bir hata olabilir veya gh ın ile testesteron seviyende bir düşüklük. Çünkü sağlam ağırlık kaldırıyorsun. Ben 30+bar ile 8 yapıyorum ve kollar 39. Bide sadece biceps demeyelim triceps in ne durumda?
1.herkes aynı şeyi söylüyo yanlız şöyle bi tezatlık vvar eğer protein ve testesteron seviyemde bi bozukluk olsa diğer bölgelerdede sıkıntı olmaz mı
2.triceps ten oldukça memnunum parça parça gözüküyo ve büyüklüğü oldukça iyi 85 kg ım belime 20 kg takıp dips yapabiliyorum Triceps Pushdowns hareketinde ise iç ve dış olarak 4x10 (50-60-70-80kg) olarak çalışıyorum (bu sadece hareketin 1 tanesi)

bu arada 40 ve 46 kg da küçük ama çok sayıda ağırlık takarak çalışıyorum ör:40 kg da bara 4+4 5 er kg dakıyorum yani 8 parça çok daha fazla zorluyo

nasıl yani ağırlıkların hepsini takıp çıkarta çıkarta mı gidiyorsunuz? o şekilde 46 dan mı geri gidiyorsunuz? kollar da 36?

nasıl yani ağırlıkların hepsini takıp çıkarta çıkarta mı gidiyorsunuz? o şekilde 46 dan mı geri gidiyorsunuz? kollar da 36?
yanlış anlaşılma olmuş bara ne kadar fazla (adet olarak) ağırlık takarsan o kadar yaymış olursun ve daha çok vurur kasa.46 dan geri gitmiyorum demek istediğim 2 adet 20 kg takmıyorum 40 kilo için 8 adet 5 kg takarak kullanıyorum

yanlış anlaşılma olmuş bara ne kadar fazla (adet olarak) ağırlık takarsan o kadar yaymış olursun ve daha çok vurur kasa.46 dan geri gitmiyorum demek istediğim 2 adet 20 kg takmıyorum 40 kilo için 8 adet 5 kg takarak kullanıyorum

bu kadar sök takla zaman kaybedene kadar 2 - 2,5 kg extra taksan ?

4*15 dumbbel curl
4*15 hammer

biceps i en iyi doyuran 2 harekettir,halteri tercih etmiyorum çünkü sakatlanma riski çok fazla ayrıca dumbbel da adele daha iyi çalıyor

hammer

hammercurl.jpg

Dumbbel curl
0.jpg

Back
Yukarı