Biceps Alt Ucu

Buradaki üyelere bakıyorum da kimse artik su forumda sorulan sorulara adamakıllı cevap vermiyor ...hep geçiştirmek ya da genetiğe bağlayıp konuları kapatiyorlar ...
Ben senin sorunun cevabına geleyim kardeşim . ayni dertten muzdariptim bi kac ay oncesine kadar. hatta bu hususta forumda bi konu bile acmistim . sana direk ilaç hareketi söyleyeyim . reverse ez barbell curl. Bu hareket bicepsin alt ucu ve forearmslarin üstte kalıp dirsekle birlesen kısmını doldurur. Bunun dışında kol calisirken bicepsi zirvede sikmani salarken yavasca birakmani (ozellikle setin son 2-3 tekrarinda) tavsiye ederim.
Uyelere satasici yazilardan uzak duralim
Senin kolun dolduysa bunun genetikle ilgisi olmadigi sonucuna nerden vardin?
Sadece genetik denmiyor genetigin uygunsa calisma beslenme dinlenme ile olur
Yoksa dogal olmayan yollarla olabilir
Gunde 100lerce konu aciliyor genetik deyip kapatilmiyor

Herkesin genetiği farklıdır . Birisiniz Göğüs ortasında çok az bir açık varken diğerinin ise neredeyse tırnak kadar boşluk var öyle düşün . Eğer genetik o tip bir kola uygun değilse istediğin kadar çabala olamaz . Karın kasların lazar gibi düzgün çıkabilirmi ? Genetik düzgün ise düzgün çıkar yamuk ise yamuk :)

Markus Ruhl'ün bile kolu topludur dikkat ederseniz bicepsleri uzun değil ne yaparsan yap. Phil Heath'in göğüsleri iyi değil adam Mr. Olympia. Genetiğin izin verdiği kadar olur durum bu. Ama max. indirmeye gayret et yani tekrar söylüyorum uzatmak için.

alternate incline egzersizlerin çoğu bicepsin altını doldurur. hammer'ı özellikle tavsiye ederim. geriye yaslan. hammer curl yaparken bir kolu kaldırırken diğer kolu sıkmaya devam et, maksat en alttaki lifleri uyarmak. alternate incline ile lifleri uyarıp Z barbell curl ile iyice yor kendini.

Biceps kas grubunun sadece bir ucunu çalıştıramazsınız. İç göğüs, biceps ucu gibi kısımları izole edip çalıştırabileceğiniz iddiası artık pek ciddiye alınmayan bir mit.

Genetik mi ? lol
Adamın bicepsi büyük ve pump halinde, nasıl görünmesi bekleniyordu ki pump halinde olan bir kolun ?
Biceps kütleniz yeteri kadar büyük olduktan sonra pump halinde olduğunuz zaman zaten siz istemeseniz de kol böyle görünecek.
2 sene de 37 cm mi ? Bu forum nerelere gidiyor böyle ya .. :D

Çalış senin de olur, genetiklik bi durum yok o kolda.
Hayır Benim Söyleme Amacım 2 senede 37 cm yapmasını Övmem Değil. 2 senede 37 Santim Gayet Normal Hatta çok az. Benim Bunu Söyleme Amacım O Arkadaşımın Yanlış tekrar sayısı İle Yapmasına Rağmen Biceps Alt Uçlarının Çok İyi Gelişmiş Olması. Sadece Dumbbell Biceps Curl Yaptığı İçinde O Harekete Bağladım ...[DOUBLEPOST=1407488722][/DOUBLEPOST]Çalışarak Olucak Okey de Hangi Hareketlerle ? Ben Dumbell Curl İle Diye Düşünüyordum . Hammer Curl Ve Reverse Curl İleymiş Sizin Önerebileceğiniz Hareket Varmı ?

Okadar mesajdan sonra bunumu cikardin ?

Kardesim sen reverse barbell curl yap bir de biceps hareketlerini yaptıktan sonra iyi bir pump etkisi olur bunu kola yaymak ve bicepsi daha uzun göstermek için barfiks demirine çıkıp asilabilirsin hatta ben barfiks cekiyorum tek set maximal avuç içi sana bakacak şekilde

o bendede oyktu genetıc dedılerı nada gırdım yaptım.. z barbel curl - preacher curl- hummer curls - reverse curl yaptım ve cok cok ıyı sıkıstırıp sıkısıtarak ındırdım son 2 setıde her hareketı 5 tekrardan yarııya kadar çektım orası baya pump oldu bu ıstedıgım sonuc aldım.. 2-3 ay surer belkı daha geç ama oluyor. :)

Genetiginde varsa calisarak zaten cikacaktir yoksa cikmayacaktir durum bundan ibaret

1 ay öncesine kadar hiçbir zaman ne incline curl yaptım ne de diğer hareketlerde alt noktada kası sıkıştırdım ama bicepsimin alt ucu üstle aynı hizada ve biraz daha kalındır. Demek istediğim genetik gerçekten önemli hangi hareketi nasıl yaptığınız ve antrenman sırasında ve sonrasında kası ne kadar esnettiğiniz de çok önemli faktörler.

Çok uzun süredir çalışmıyorum ama bicepsim o kadar büyük olmasa bile benimde belli oluyo yani ve çalışırken hiç orayı düşünmedim şuana kadar nerdeyse sen söyleyince farkettim :D

Ya bence genetiklede alakası yok geliştirirsen yag oranında azsa neden gözükmesin ki ama güzel gözüktüğü de doğru yani :D

Back
Yukarı