Biceps genetigi

Arkadaslar 1 yil once baslamistim spora 25cmdi kollarim su an 33 cm ve bicepsim sizce de kucuk degilmi vucud yag oranim %20 felan acaba yag orani fazla oldugu icin mi kucuk gozukuyor ? Yag oranini dusursem biceps yuvarlak olur mu veya daha buyuk gozukur mu ?Boy:183 kilo:73 bel cevrem:90

Eklentiler

• 20180815_114910.jpg
    20180815_114910.jpg
    59,5 KB · Görüntüleme: 605
  • 20180815_114924.jpg
    20180815_114924.jpg
    49,7 KB · Görüntüleme: 567
Arkadaslar 1 yil once baslamistim spora 25cmdi kollarim su an 33 cm ve bicepsim sizce de kucuk degilmi vucud yag oranim %20 felan acaba yag orani fazla oldugu icin mi kucuk gozukuyor ? Yag oranini dusursem biceps yuvarlak olur mu veya daha buyuk gozukur mu ?Boy:183 kilo:73 bel cevrem:90
Bicepsler in yuvarlak yani tepe olması %90 oranında genetikle alakalıdır . Ancak yağ oranını %10 lara çekip sıkı çalışırsan tepe olmasa da parçalı bir biceps elde edebilirsin .

33 cm kolda yuvarlak olsun vb gibi estetik açıdan da iyi görünüşler olsun diye bekleme. Yanlış anlama. Kendimden biliyorum :) Biceps için de diğer kaslar içinde genetik bazı sınırlar vardır. Mesela uzunluğu, genişliği, içe veya dışa dönüklük, başlayıp bittiği yer gibi. Biceps in tam tabir ile top gibi olması için en az 37-38 sınırında olması lazım bir kere gibi görünür sınıra yaklaşılmış olsun(düşük yağ oranları). Top gibi olması için aynı zamanda her yönden biceps e vurulması lazım. İçten, dıştan, karşıdan ve flex halde top gibi biceps görmek için "uzun süre" her yönden çalışılmış olmalı. Fazla kol çalışmak iyi olmayabilir. Herkese yaramaz. Fakat sırf bu yüzden biceps ı çalıştıran egzersizlerde bunu sağlamak lazım. Close grip chin up veya australian close chin up sırt için ekle, barbell row zaten mutlaka olsun. Row u yaparken avuçlar aynı curl yapar gibidir. Close grip chin up resmen dar tutuş preacher gibidir. Seated cable row özellikle tutuş gereği statik hammer curl gibidir. Zaten böyle yaparsan kol antrenmanına geçince farklı varyasyonlardan 1-2 hareket yeter. İncline Dumbell Curl. Benim favori hareketim. Uzama maksimum gerilim maksimum. 2. Harekete de kablo ile geniş tutuş seçebilirsin. Bak dikkat edersen aslında sırt idmanlarına çok önem verirsek zaten kol için tek hareket yaparak bile doğru strateji ile çok iyi sonuçlar alırız. Neden? Çünkü farketmesek de yükü kaldıran sırt kaslarımızdır ve biceps gerilimi altından öylece kalır. Resmen statik biceps hareketi yapmış oluyoruz. Ki emin ol eksantirik ve statik kasılmalar kola bambaşka bir boyut katıyor. Tavsiyem sırt idmanını çok iyi yap. Ayrıca biceps takıntılı olup triceps i iyi vurmadan biceps in gelişiminin de sınırlı ve yavaş olacağını unutma.

Back
Yukarı