Bicepsler

Arkadaşlar ben yaklaşık 9-10 aydır vücut ağırlığı ile vücut çalışıyorum.Çok yararlarını gördüm ama sorun şu ki ben genel olarak göğüs ve triceps e vuran antrenmanları(Dips ve Şınav) yapıyorum.Acaba şınav ve dips te bicepsleri geliştirir mi yoksa bicepsleri geliştirmek için önerdiğiniz vücut ağırlığı ile yapılan bi hareket var mı?

Barfiks çekmeni öneririm. Yanlış anlamadıysam evde çalışıyorsun? öyle ise tavan veya kapı barfiks aleti alıp çok iyi sonuçlar alabilirsin.

Hmm.Evet evde çalışıyorum.Salona gitme imkanım yok.Ama yinede iyi sonuçlara ulaşabiliyorum.Hmm sadece barfiks yeterli olur mu yoksa başka önerdiğiniz hareketler de var mı?

can7cang salona gidemiyorsun ama eve ağırlık alma imkanındamı yok acaba ?
Eğer alabilirsen 2 tane dumbell'dan oluşan bir set çalışma verimini 2-3 katına çıkarabilir evde çalışıyor olsan bile.

Hmm.Kaç kilo dumbelle başlayabilirimki.Yaklaşık 9-10 aydır dediğim hareketleri yapabiliyorum.Tek yatışta 55-60 şınav çekebiliyorum.

Eğer dumbell alma imkanın varsa ve uzun süre daha salona gitme planın yoksa dumbell seti alman çok iyi ve mantıklı bir seçim olur.
Alacağın dumbell ayarlanabilir olmalı;yani sabit kilolu plastik dumbell'lardan değil.
Aşağıdaki lnkten inceleyebilirsiniz piyasadaki(ağırlığına göre)en ucuz set.
İçinde içi dolu 182 cm'lik barda var toplam 50 kg sizi uzun bir süre idare eder diye düşünüyorum.

http://www.hepsiburada.com/delta-50...aspx?CategoryId=387329&productId=spordelta584

geliştirmekten kastın güç arttırmaksa evet barfiks çekerek biceps lerini güçlendirebilirsin.. hacim içinse belirli sürelerde üzerine ekleyebileceğin değişik şekillerde kası çalıştıracağın dumbel seti lazım

İlgin için teşekkrler redbaron.Bunu almam için para biriktirmeye başlamam gerek.Alpztrk sanada ilgin için teşekkür ediyorum.Benm için hacim çok önemli değil.Önemli olan gücümü kuvvetimi arttırmak benm için...

can7cang daha düşük ağırlıklı olanlarda var mesela 20 kilo'luk setlerde var ama hem içinde barı yok hemde tahminimce 4-5 ay sonra yetmemeye başlıyacaktır.
En iyi seçim 50 kilo olan bence.
Önemli değil.Kolay gelsin.

barfiks hareketiyle bicepslere fazla yüklenemezsin, en çok biceps'in çalıştığı barfiks hareketi avuç içleri kendine bakarak yaptığın harekettir, orijinal adı chin-up

Evvet avuçlar çekerken bize bakıyosa bicepsleri, avuçlar karşıya bakıyosa sırt kaslarını vuruyo diye biliyorum

Back
Yukarı