Bicepsleri Kaç Kiloyla Çalıştırıyorsunuz?

Barbell Curl maximum 35 kg çıktı
Dumbbell Curl 16 kg

ben mümkün olduğunca maximum kilo basmaya/kilo artırmaya çalışıyorum da, kollarım hala zayıf denebilir oysa girdiğim kilolar çok fazla olmasa bile az da değil. ağır basmak yerine daha az ağırlıkla daha çok tekrar yapıp kolları çalıştırmak daha mı faydalı olur aceba ?

Barbell Curl maximum 35 kg çıktı
Dumbbell Curl 16 kg

ben mümkün olduğunca maximum kilo basmaya/kilo artırmaya çalışıyorum da, kollarım hala zayıf denebilir oysa girdiğim kilolar çok fazla olmasa bile az da değil. ağır basmak yerine daha az ağırlıkla daha çok tekrar yapıp kolları çalıştırmak daha mı faydalı olur aceba ?

kaslarının üzerinde kaç kilo kaldırdığın yazmıyacak("ufak ama .. kilo basıyorum" diye tek tek herkese anlatamazsın). yüksek ağırlıklar kaldırmaya çalışanın bir manası yok. hareketi yavaş en nizami şekilde yedirerek yapman daha önemli. can havliyle kaldırdığında sadece beyaz kas liflerini uyarırsın buda sadece sana güç kazandırır. kırmızı kas liflerini hareket etirmek için sadece o çalıştığın bölgenin yanmasını hisetmen gerek çünkü büyüyen kırmızı kas lifleridir.

Son düzenleme:
dumbell curl=15 kg
incline dumbell curl=12,5 kg
hammer curl=17.5(hafif cheating de var :D)
barbell curl=35 kg
preacher curl=25 k
concentration curl=15 kg

Barbell curl hareketinde epeydir drop setle zorluyorum 55'ten başlayarak. 5-6 haftanın sonunda 3-4 tekrar çıkmaya başladı, drop set'e başlamadan önce piramitte son kilom olan 45 ise kuş gibi gelmeye başladı. :)

Incline Dumbell Curl olarak 28 er kiloyla çalışmaktayım, konsantre şeklinde tutarak çalışırsam 35 kg ile çalışmaktayım,

Barbell curl şuan bele vurmaması açısından pek çalışmıyorum ama çalışırsam onunlada yüksek ağırlık kaldırabilirim muhtemelen tahmini 65-70i görürüm rahat

Son düzenleme:
Barbell curl hareketinde en fazla a 50 kg basabildim ama ben o işten bişey anlamamıştım. Seri yapmıştım ve hafif belden yardım almıştım. Dün biceps çalıştım bugün hala ağrıyor. Kuvveti sadece kollarımdan aldım çok yavaş bi şekilde indirdim kaldırdım. Özellikle indirirken çok yavaştım. İnanılmaz derecede acı oluyor mükemmel çalışıyor. Dün o şekilde 31 kg bastım. Rakama takılmayın. 20+5+6 şeklinde ağırlıklar :)

80 kg biceps mi vay be ben en fazla 20 giriyorum barbell curl

Bizim salona bi abi geldi takmış 50 kilo belden zıplatarak kaldırıyor. Bakıyorum bakıyorum dayanamadım sonunda gittim dedim " abi çıkar biraz ağırlıkları dengeli yavaş yap" dedim. "öyle olur mu yeğen ne kadar basarsan o kadar gelişirsin" dedi. "Ama abi kuvveti belden alıyorsun olmaz ki hem sakatlık da çıkabilir" dedim. " yeğen biz bu sporu şampiyonlardan öğrendik " dedi "tamam abi " dedim ve uzaklaştım.

Barbell Curl Bar hariç 30 kilo ile yapiyorum
Hammer Curl 16+16 kilo ile yapiyorum
Concertation 14 Kilo İle

Barbell Curl 30 kg

Hammer Curl 15+15 kg

Concertation Curl 12,5 kg ile yapıyorum normalde ama önkolda / bilekte ağrı yüzünden mecburen düşürüyorum ağırlkları.

Bakalım kim 100kg diyecek

cok agırlık girip tüm vücüdü calıstıracama :)kolumun kaldıracagı bır agırlık secıp bıceps calıstırmak daha mantıklı agırlık calısmıyoruz kas calısıyoruz yani .))

22,5 kg. hammer curl büyüleyici bir rakam, ayrıca senin yaşında birisi için 45 kilo barbell curl (düz barla) hiç de az değil. Kolun kaç cm. ?

Benim kolum sıcakken 44cm. olmasına rağmen geçen gün 20 kg. ile dumbbell curl, 15 kg. ile de hammer curl yapınca kendime hayran kaldım. Z-bar curlde de en fazla 50kg. yaptım. Ki bunlar genelde 8 tekrar yaptığım hareketler ve son 2 tekrarlar ıkına ıkına, belden hafif güç ala ala anca çıkıyor.

güzel tebrikler :)

Bazı mesajlar çok hoşuma gitti derleme yaptım:)

SUPER HUMAN
30 - 50 - 60 -70 kg

anıl
valla z barla maksimum 70 kilo 4 tekrar basabiliyorum

Bu en çok beğendiğim karşılaştırma yapacağım kendim ile :)

öncelikle arkadaşın mesajı:)
ahmt_1988
kollar 31 cm

barbell curl: 40 kg
concentration curl:15

ahmt_1988 vs mehmetanil

kollar 31 cm kollar 43 cm

barbel curl 40 kg nizami 10 tekrar 35 kg daha fazla kaldıramıyorum

concentration curl 15kg nizami 10 tekrar 12.5 kg daha fazla kaldıramıyorum

Bu arada son zamanlarda bazı hareketlerde max ağırlıklarımı görmek için denemeler yaptım mesela bench press te 120 kg 6 tekrar (tek set) bunu 4 sete yayasak ve 10 tekrara çeksek sanırım kilo 90 100 lere kadar düşecek neredeyse milletin biceps ile kaldırdığını ben göğüs ile basıyorum.

Bunu neden yaptım kimseyi aşağılamak için değil benden çok daha fazla kaldıranlar var ama yeni başlayan arkadaşlar bu kilolara aldanıp kendinizi sakatlamayın.

Önemli olan dengesiz çok kaldırmak değildir tavsiye edilen nizami sekilde maximum ağırlık kaldırmaktır.

Back
Yukarı