Bicepsleri Kaç Kiloyla Çalıştırıyorsunuz?

gülüyoruz eğlenceli oluyor ama bu tip sallamalar yeni başlayanları etkiliyor onlarda gereğinden fazla kilo ile çalışıyorlar hareketi nizami yapamıyorlar sonrada niçin biceps kaslarım gelişmiyor diyorlar hatta sakatlanan bile olur yani neyse kaldırabildiğin ağırlık onu yazmak gerekir yani Arnold 30 kg ile biceps çalışırken sen 60 kg ile çalışıyorum dersen kimse seni tebrik etmez tam tersi kendini komik duruma düşürürsün

Bazı mesajlar çok hoşuma gitti derleme yaptım:)

SUPER HUMAN
30 - 50 - 60 -70 kg

anıl
valla z barla maksimum 70 kilo 4 tekrar basabiliyorum

Bu en çok beğendiğim karşılaştırma yapacağım kendim ile :)

öncelikle arkadaşın mesajı:)
ahmt_1988
kollar 31 cm

barbell curl: 40 kg
concentration curl:15

ahmt_1988 vs mehmetanil

kollar 31 cm kollar 43 cm

barbel curl 40 kg nizami 10 tekrar 35 kg daha fazla kaldıramıyorum

concentration curl 15kg nizami 10 tekrar 12.5 kg daha fazla kaldıramıyorum

Bu arada son zamanlarda bazı hareketlerde max ağırlıklarımı görmek için denemeler yaptım mesela bench press te 120 kg 6 tekrar (tek set) bunu 4 sete yayasak ve 10 tekrara çeksek sanırım kilo 90 100 lere kadar düşecek neredeyse milletin biceps ile kaldırdığını ben göğüs ile basıyorum.

Bunu neden yaptım kimseyi aşağılamak için değil benden çok daha fazla kaldıranlar var ama yeni başlayan arkadaşlar bu kilolara aldanıp kendinizi sakatlamayın.

Önemli olan dengesiz çok kaldırmak değildir tavsiye edilen nizami sekilde maximum ağırlık kaldırmaktır.

hahahah haklısın biz mesela 45 kg barla yazdık 3 tekrar felan yapmışımdır 2si nizami şekilde denemek amaçlı yapmıştım onuda millet 30 cm kolla 10x3 setler yapıyormuş helal olsun ne diyim :D :D

abi ben göğüs le ön kolu aynı gün çalışıyorum hocanın verdiği program öyle ki ben ön kola sıra gelince kaldıramıyorum...

allak bullak oldum bu aralar idman tipinide değiştim yani göğüsü 10-8-6-4 set olarak yapıyorum kilolar ters orantılı 50kg ya kadar çıkıyo falan.. nedense kendimi güçsüz hissediyorum.. hele gel bi güreşelim diyen lise sona yeni gelmiş çocuk bile zorluyor beni (cılız da sayılır) :( yaş 22

Barbell Curl 25 kg
Hammer Curl 10+10 kg
Concertation Curl 9kg
tekrarlar 8-10 arası değişkenlik gösteriyor.

son set olarak,
ayakta dambıl curl 14kg
hammer curl 12kg
scott curl de de bar+20kg takıyorum

önceden ayakta barbell curl yapıyordum, onu çıkarıp scott curl ekleyince baya verim aldım

serdar aktolganın biceps programını uyguluorum en son
1-z-bar 21 curl 25 kg
2-alternate dumbell curl 15 kg
3-preacher curl ve hammer curl süper set

Bar harici 26kg ile preacher curl , 10kg-10kg veya 12.5-12.5 hammer curl, 26kg barbell curl 10-12 tekrar çalışıyorum ama uzun süredir verim alamıyorum kol antremanlarından sebebin bu olmasından korkuyorum açıkcası programım hep aynı da değil 2-3 haftada bir hareket ekleyip birisini çıkartıyorum https://www.bodyforumtr.com/vbforum/724415-mesaj17.htm

Son düzenleme:
Herkes muazzam maaşallah ..
34.5 cm bicepslere sahibim kaldırdığım ağırlıklar hepinizden daha az daha doğrusu azalttım çok daha iyi verim aldığımı hissedebiliyorm 25-30 barbell da alamadığım verimi 15 de alıyorum yedirerek yapıyorm..Ağırlığı gurur meselesi yapmıcaksnız en güzeli..sakatlanma riskide az..

8 tekrar yapabildiğim ağırlığı yazıcam.
Barbell Curl 30 kg
Hammer Curl 15 kg
Concertation Curl 10 kg
Tabi yazdığım 1 sene önceki ağırlığım araya bi eğitim dönemi , üniversite sınavı hazırlık için sporsuz 9 ay girdi ve sonra şimdi street workouta başladım.Şuan denesem belki bazı sayılarım azalmıştır.Ama şuanki antreman sistemimim seviyorum :D barfiks çekerken ki biceps hissi felan neyse :D konuyu saptırmıyım.İlerde bb ile ilgili program uygulayacağım hedefimde var.

Bu kanıya nerden vardın ? Emin ol cheating barbell curl ün vereceği biceps hacmini başka hiçbir hareket veremez.
Bu isi ciddiye almayip yapanlarin cogu ayakta yaparken kollarindan cok belleri ve trapezleri calisiyor. Dikkatli ve nizami bir bicimde dogru kilo ile yapilirsa verimli olur. Bunu yapan da cok insan yok gibi herkes ego pesinde

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

Ben su barbell curlü adam gibi yapamıyorum.1 sene 4 aydır spor yapıyorum ama şu barbell curlü adam gibi yapamadım hiçbir zaman.Yapabilsem en iyi hareket bence barbell curl.[DOUBLEPOST=1402220359][/DOUBLEPOST]
Bu isi ciddiye almayip yapanlarin cogu ayakta yaparken kollarindan cok belleri ve trapezleri calisiyor. Dikkatli ve nizami bir bicimde dogru kilo ile yapilirsa verimli olur. Bunu yapan da cok insan yok gibi herkes ego pesinde

GT-I9300 cihazımdan gönderildi
Yukarıdaki arkadaş 25kg yazmış dumbell curle kolları da eminim 37-38 yoktur daha : ) senin söylediğine çıkıyor bu.Ama doğru kilo ile nizami şekilde yapanlarda işe yarayan sonuclar alınır.

Back
Yukarı